HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2014 Perşembe - 11:21

Flaş! En kritik zirve: Vali 'İzmir'e ne yanıt verdi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çağrısıyla İl Özel İdare'nin mallarının İzmir'de kalması için oluşturulan 11 kişilik heyet İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir araya geldi. 1.5 saat süren toplantıda talepleri dinleyen Vali Toprak, malların Hazine'ye devir kararı alındığını, komisyonun bu yönde karar verdiğini, bazı malların tescilinin yapıldığını açıkladı. Toplantıdan eli boş ayrılan işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, bir sonraki adımı değerlendirecek.

Flaş! En kritik zirve: Vali  İzmir e ne yanıt verdi?

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ – İzmir İl Özel İdaresi mallarının Hazine'ye devredilmemesi için İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret eden İzmir iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, toplantıdan el boş çıktı.

- KRİTİK ‘İZMİR’İN MALLARI’ ZİRVESİNDEN HEYET ÇIKTI!

Vali Toprak, yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 11 kişilik heyetin taleplerini dinledi. Temsilciler teker teker malların neden İzmir'de kalması gerektiğini anlattı. Ancak Toprak, Özel İdare Malları'nın Hazine'ye devir kararının alındığını belirterek, geri adım atmadı. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davetiyle oluşturulan heyet, Vali Toprak'a teşekkür ederek, toplantıdan ayrıldı. Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcilerinden oluşan heyette yer alan İzmir Baro Başkanı Ercan Demir, süreçte mahkeme yolunun göründüğünü açıkladı. TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ise Vali Toprak'ın söylediklerinin 'biz karar aldık, beğenmeyen mahkemeye gider' anlamına geldiğini söyledi.

'HUKUKİ SÜREÇ İŞLEYECEK'
Basına kapalı yapılan toplantıdan çıkışta İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, söylenecek bir şey olmadığını belirterek, konuşmamayı tercih etti. Vali Toprak ile toplantıya giren heyet adına İzmir Baro Başkanı Avukat Ercan Demir ile Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ise konuştu.



Ercan Demir, "Biz taleplerimizin ne olduğunu aktardık. Zaten bunu basın yoluyla da dile getirmiştik. İzmir'in mallarının İzmir'de kalması, tasfiye edilen malların İzmir'in tasarrufunda olması gerektiği yönündeki görüşümüzü aktardık. Sayın Vali de olan süreci aktardı. Sonuç olarak şu anda teknik olarak yapılabilecek bir şey olmadığı, hukuki sürecin işleyeceği izlenimini aldık. Bu izlenimi alsak da İzmir ile ilgili bu tasarrufu doğru bulmadığımızı aktardık" dedi.

Valinin aktardığı kadarıyla komisyonun kararlarını aldığını ve gerekli yerlere ilettiğini dile getiren Demir, "Bundan sonra yeniden komisyonun toplanıp, yeniden tasarruf yapılabileceğini sanmıyoruz. Bundan sonra atılacak adımı oturup hep birlikte değerlendireceğiz" diye konuştu.

TESCİLLER BAŞLAMIŞ
TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ise, "Karar verilmiş, tesciller başlamış. Geri adım atılması, kararın gözden geçirilmesi konusunda bir cümle edilmedi. Söylenenlerden anladığımız tek şey 'komisyon kararlarını verdi, beğenmeyen mahkemeye gider' oldu. Vali Bey tescillerin başladığını söyledi. Birkaç maldan söz etti. Bütün mallar için kararlar verilmiş, birkaç mal için tesciller başlatılmış. Bu süreçten sonra kararın gözden geçirilmesiyle ilgili açık kapı bile bırakılmadı. Biz de daha fazla zaman harcamamak adına kalktık, teşekkür ettik" dedi.

KİMLER KATILDI?
İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği İzmir Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Birliği Temsilcisi, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi Zedin Yumli,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 6 Haziran 2014 Cuma 15:44

böyle bir zihniyet böyle bir demokrasi anca olsa olsa afrikadaki kenyada olur . bizim valide anca zaten oranın valisi olur

Yorumu oyla      13      5  
engin 6 Haziran 2014 Cuma 12:26

esnaf bardağın diğer tarafından bakıyorum.Devredilen bu mallar satılır.Elde edilen parayla istanbul ve ankaranın metro projeleri bitirilir.Türkiye kazanmış olur!

Yorumu oyla      15      5  
MEHMET 6 Haziran 2014 Cuma 08:18

VALİ DEDİĞİN TARAFSIZ OLMALI BAŞBAKAN VEYA AKPLİ OLMAMALI AYIP

Yorumu oyla      21      6  
MEHMET 6 Haziran 2014 Cuma 08:17

İZMİRİN MALLARINI BAŞKASINA PEŞKEŞ ÇEKECEK BİR HÜKÜMET VAR BİZDE BAŞKALARINA SATARAK KENDİ CEPLERİNİ DOLDURMAYA ÇALIŞIYOLAR YAZIKLAR OLSUN VALİYE BÖYLE İZMİR VALİSİ OLMAZ

Yorumu oyla      19      6  
esnaf 5 Haziran 2014 Perşembe 23:25

bardağın diğer tarafından bakın yorumcular

Yorumu oyla      13      13  
AKP'liler nerede? 5 Haziran 2014 Perşembe 22:51

Ey AKP İl Teşkilatı, ey AKP İlçe Teşkilatları, Ey AKP İzmir Milletvekilleri neredesiniz? Siz de İzmirlilik yok mu? Siz İzmir'in mallarına el oyulmasına sesiniz çıkmayacak mı? Bu malalr uçar giderse İzmir halkının karşısına nasıl çıkacaksınız? Ne anlatacaksınız? Se verin de sesinizi duyalım.

Yorumu oyla      19      7  
private35 5 Haziran 2014 Perşembe 21:14

Kapti kactici bunlar.

Yorumu oyla      19      6  
SMMM 5 Haziran 2014 Perşembe 19:06

SAYIN VALİ İZMİR ATANALI 1 YIL OLMAMIŞKEN İZMİRİ VE İZMİR ÖZEL İDARE MALLARININ NE ŞEKİLDE ELDE EDİLDİĞİNİ NERDEN BİLSİN O SADECE ANKARADAN SAYIN BAŞBAKAN VE BİNALİ YILDIRIMDAN ALDIĞI EMİRİ UYGULAMAKLA MÜKELLEF, SAYIN AKP Lİ,MHP VE CHP Lİ VEKİLLER NİYE ORTAK EYLEM YAPMIYORLAR ONLAR İZMİRİN VEKİLLERİ DEĞİLMİ AMA ŞUNU UNUTUYORUZ BİZİM SİYASİ PARTİLERDE EL İNDİR, KALDIR LİDER NE DERSE O DOĞRUDUR.BAYRAKLI BELD.MECLİSİNDE OTURDUĞU MAHALLEDE GÜVENLİK SORUNLARINI DİLE GETİREN AKP MECLİS ÜYESİNİ DİSİPLİNE SEVK EDEN BİR PARTİDEN ADALET BEKLEMEK NE KADAR DOĞRU OLUR.SAYIN VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ KENT ASAYİŞ KONUSUNDA ÖZEL İDARE MALLARI KARARI KADAR HIZLI OLMALIDIRLAR.SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      44      9  
Sinan ÖZTAN 5 Haziran 2014 Perşembe 18:00

Özel İdare malları konusunda Vali İzmir halkı yerine AKP'ye yakın kişilerin hakkını korumak için koşullanmış. Bu saatten sonra değişmesi mümkün görülmüyor.İş birazda inada bindi.Bergama'nın mahalle olan köylerini yağışta su basıyor. Hayat duruyor. Özel İdare olmadığı gibi iş makinelerine el konulması sonucu Müdahale edilemiyor. Bunun hesabı Validen sorulmalı.

Yorumu oyla      52      9  
TC misafir 5 Haziran 2014 Perşembe 16:43

dinler tabi, söylenenler bir kulağından girer diğerinden çıkar.

Yorumu oyla      48      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekdaş: Birlikte üretip, birlikte paylaşacağız
Gültepeli kadınların ürettiği el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışına ...
Karşıyaka’da ikinci halk buluşması: Akpınar söz verdi!
İnönü Mahallesi'ndeki Halk Buluşması'na katılan Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Başkan Atila’ya ‘lisesinde’ diploma sürprizi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, mezun olduğu Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nin ...
 
İzmir’de ulaşıma açıköğretim ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 – 8 Haziran tarihlerinde yapılacak olan ...
İzmir Elmadere'nin acısına ortak oldu: Yardım sözü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül ...
Yeni Fuar Alanı yükseliyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
Her gün 900’e yakın işçinin çalıştığı Gaziemir’deki Yeni Fuar Kompleksi’nde ...
 
Flaş! Kritik ‘İzmir’in malları’ zirvesinden ne karar çıktı?
İzmir iş dünyası ve sivil toplum örgütleri, İzmir İl Özel İdaresi mallarının ...
Paylaşım krizinde ‘son başkan’dan kritik açıklama: Atı alan…
İzmir İl Genel Meclisi’nin son başkanı Serdar Değirmenci, Özel İdare mallarının ...
Dikili Nazım'ı unutmadı
Usta şair Nazım Hikmet Ran’ın 51’inci ölüm yıldönümü, Dikili Belediyesi ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva