HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:48

Depremzedelere büyük şok! Büyükşehir, Uzundere'yi boşaltıyor mu?

İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, evsiz kalan vatandaşları Uzundere'de bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan konutlara yerleştirmişti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, deprem sonrası konutlarda kalanlara 20 Temmuz tarihine kadar konutları boşaltmaları gerektiğini iletirken, depremzedeler ise duruma isyan etti.

Depremzedelere büyük şok! Büyükşehir, Uzundere yi boşaltıyor mu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yer alan Samos Fay Hattı'nda 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası binlerce vatandaş evsiz kalmıştı. Toplam 80 bin adet bağımsız birim için ağır, orta ve az olmak üzere hasar kayıtları oluşurken, yaşanan felaket sonrası gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekse AFAD çadırlar kurarak vatandaşların konaklayabileceği alanlar yaratmaya çalışmıştı.

Yerel yönetimin çabaları sonrası depremzedeler adına hızlı çalışmalar yürütülürken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ortağı konumunda bulunduğu Hilton'u ve mülkiyet sahibi olduğu Uzundere konutlarını kullanıma açmıştı.

Hilton'da bir süre sonra kalan depremzede sayısı sıfıra inerken, 224 bağımsız birimi bulunan Uzundere'de depremzedeler oturmaya devam etmiş ve Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası kira almadığı depremzedelerden ayrıca su ve elektrik ücreti de almamış, internet hizmetini de ücretsiz sağlamıştı.

DEPREMZEDELERE KÖTÜ HABER!
Uzatılan sürenin dolması ile birlikte depremzedelere kötü haber geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Uzundere konutlarındaki depremzedeleri ziyaret ederek '20 Temmuz tarihine kadar daireleri boşaltın' mesajını iletildiği iddia edildi. Henüz yazılı bir tebligat depremzedeler iletilmezken, mağdur olan vatandaşların bir çoğu 'rezerv alan bitene kadar beklensin' çağrısını yaptı. Bazıları ise 'en azından düşük ücretle bize kiralansın' talebinde bulundu.

TORUZ: BİZLERE KİM 3-4 AYLIK EV KİRALAR?
Depremzede Sevin Toruz rezerv alandaki yapıların yapılana kadar en azından kendilerine süre tanınması talebinde bulunurken, "En azından 3-5 ay daha  bizleri idare etse belediye, bazı arkadaşlarımızın işini görmüş olur... Belki belediyeye 1,5 yıldır yük olmuş olabiliriz. Ancak en azından cüzi bir kira ödeyelim ve orada kalalım istiyoruz. Çünkü gideceğimiz bir ev yok. Rezerv alandan 3-4 ay sonra evler bize teslim edilecek, o da biterse. Ancak bizlere kim 3-4 aylık ev kiralar ki?" diye sordu.

ERDE: BİZİ ZORLA ÇIKARACAKLARSA DA…
Depremzede Nurcan Erde ise çıkarılmaları halinde çadırda kalacaklarını vurgularken, "Bizim evlerimiz hakkında hiçbir şey yok... Ne temel atıldı ne anlaşma yapıldı. Biz 1,5 yıldır belirsizlik içindeyiz. Biz keyfi olarak oturmuyoruz orada. Evlerimiz yıkıldığı için ordayız. Bizler evlerimizden çıktığımızda ayakkabımız bile yoktu. Bu durumda bize çıkın diyorlar... Biz nereye çıkalım? İlla bizi zorla çıkaracaklarsa da çadır kuracağız mecburen" ifadelerini kullandı.

SOYER 'DEPREMZEDELER ÖNCELİKLİ OLACAK' DEMİŞTİ
15 Mart 2021 tarihinde SONSÖZ TV'ye konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ Şu anda Uzundere'deki konutlarımız depremzede vatandaşlar ile dolu. Hilton Oteli de boşaldı sanırım 1 aile kaldı... İçeriyi alırken vatandaşlarımıza dedik ki, biz buradaki evlerin ihtiyaçlarını kısa sürede tamamladık. Mobilyalar tamamlandı. Bu 30 Kasım'dan itibaren oraya yerleştirdiğimiz vatandaşların bütün eşyaları sağlandı, elektrik ve suyunun tamamını Büyükşehir karşılıyor. Biz vatandaşlara çıkacağınız zaman bunları götürebilirsiniz dedik. Biz bu evlerin uzun vadeli uzun taksitle içeride oturan vatandaşlar istersen onlara satmak istiyoruz. Eğer memnun kalıp evi gibi hissettiyse, içinde eşyası da mevcut, eğer ev sahibi olmak isterse bunları onlara satmak istiyoruz. 224 aile var bunlar burada öncelikli olacak” açıklamasında bulunmuştu.

 
Minik Elif'in kolunu MR'da yaktılar!
 
SMA'lı Kaan Efe'ye nefes oldular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 'sıfır atık' hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atık pilleri doğayı kirletmeden geri dönüşüm ...
Narlıdere'ye kentsel dönüşüm gururu!
Narlıdere Belediyesi, ödüle doymuyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in ...
Bornova Şehir Tiyatrosu'nun 30. yaşı karnaval gibi kutlandı!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) 30. sanat yılını karnavalları ...
 
AK Partili Sürekli Kınık'ı ziyaret etti... Müjdeyi Başkan Doğruer verdi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Kınık’ı ziyaret etti. Kınık ...
Konak Tramvayı'na maç ayarı
Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanacak maçtan kaynaklı Konak ...
Genç satranççılar Aydın'da yetişiyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri, uzman kadrosu ve yaratıcı ...
 
İzmir İtfaiyesi hazır kıta!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ...
İzmir’e 4 mavi bayrak daha!
İzmir 4 halk plajı ile daha mavi bayrak kazandı. Mavi bayraklı plaj sayısı ...
Sandal sözleşmeyi imzaladı... Bayraklı'da iklim ve enerji hamlesi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Yerel ve bölgesel yönetimlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva