HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2013 Cumartesi - 10:49

Denizli’den Karaburun müjdesi: Mutlu son yakın!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Karaburun Yarımadasının Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesi için ilk aşama olan, ön raporunu Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderdi.

Denizli’den Karaburun müjdesi: Mutlu son yakın!

İZMİR - İzmir’in doğası, çevresi ve bitki örtüsü ile yarımadanın gözde ilçesi Karaburun’un yaşadığı çevre sıkıntılarında mutlu sona ulaşmaya az kaldı. Geçtiğimiz aylarda balık çiftlikleri, taş ocakları, rüzgâr santralleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Karaburun’un problemlerini ortadan kaldıracak sürecin ilk aşamasına ilişkin müjdeli haber, başından beri yarımadanın çevre sorunlarıyla ve yöre halkının talepleriyle yakından ilgilenen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’den geldi.

ARTIK GELECEĞE BAKMALIYIZ!
İlknur Denizli açıklamasında, “Karaburun İzmir’in çevresel değerlerinin görece korunduğu bir ilçemiz. Bu bölgede çeşitli kamu kuruluşlarının ve belediyelerinin elini kolunu bağlayan yasal düzenlemeler sebebiyle yöre halkının tepki gösterdiği çeşitli gelişmeler yaşadık. Karaburun İzmir’in özel bir ilçesi... Kitlesel turizm hareketlerinin yıkıcı sonuçlarından kendini koruyabilmiş bir ilçemiz. Karaburun’un sadece enginarı, sümbülü, hurma zeytin’i bile özel bir ilgiyi hak ediyor. Az sayıdaki Akdeniz Fokunun üreme alanlarından bir tanesi. Elbette yerel yöneticiler ve merkezi hükümetin temsilcisi kamu kuruluşları hukuki mevzuata uymak, kuralların gerektirdiği sınırlar içinde kalarak çeşitli uygulamalara izin vermek durumunda kalmış olabilirler. Artık geçmişi konuşmanın yanı sıra geleceğe bakmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
Karaburun’da çevreyi korumak için tepkisini ortaya koyan Karaburunluları destekleyen ve haklılıklarına inandığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli AK Parti hükümetinin ve Bakanlarının Karaburun’a verdiği önem ve ilginin devamı olarak, yasal sürecin devam ettiğini ve önemli bir aşamanın geçildiğini belirti: “Karaburunluların katkısını ve desteğini alarak yapmaya çalıştığımız şey Karaburun’un çevre değerlerinin korunmasının farklı kurumların yetki ve sorumluk alanlarına bırakılmasının pratikte yarattığı sorunları kesin ve net biçimde çözmek.”

BİRİNCİ AŞAMA TAMAM
Karaburun’da balık çiftlikleriyle başlayan tartışmaların başından beri takipçisi olan, bölgeyi çok kez ziyaret edip yöre ve halkıyla sürekli iletişim halinde olan İlknur Denizli şunları söyledi: “TBMM Çevre Komisyonu üyeleri Karaburun, Çeşme ve Mordoğan bölgesindeki gelişmeleri analiz etmiş, bölgede muhtarları ve köylüleri dinlemiş, doğası, çevresi ve bitki örtüsü ile ilgili de geniş çaplı araştırma yapmıştır. Karada ve denizde ayrıntılı çevresel değer envanteri çıkarılmıştır. Titiz ve bilimsel araştırmanı ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün akademisyenleri ve uzmanları detaylı bir rapor hazırlamıştır.
Karaburun’un benzersiz ve eşsiz çevre değerlerinin korunmasın en kesin yolu, bölgenin Özel Çevre Boruma bölgesi olarak ilan edilmesinden geçiyor. Kötü niyetli girişimlerle delinmesi, etrafından dolaşılması imkânsız olan bu hukuksal çerçeve, yaşanan tartışmaları, gerilimleri, çevre katliamlarını ilelebet bitirmenin, gündemimizden çıkarmanın tek yolu... Bu hukuksal yapıyı tesisi etmenin birinci aşaması Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan Özel Çevre Koruma Bölgesi ön raporunun Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi. Birinci aşama olumlu biçimde tamamlandı. İl müdürlüğü çevresel etkileri ve araştırdı değerlendirdi. Koruma altına alınması gereken bölgenin coğrafi sınırların bilimsel veriler ışığında belirledi.”
 
KARABURUN’DA MUTLU SONA AZ KALDI!
İlknur Denizli Karaburun’un geleceğini kurtaracak çevre katliamlarının engelleyecek sürecin mutlu sona ulaşacağına inandığını belirtti. “AK Parti İzmir milletvekilleri ve bakanlık yetkilileri bu işin takipçisi... Sayın Bakanımız Binali Yıldırım desteğini sürdürüyor. Hep birlikte Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün alacağı kararının takipçisi olacağız. Karaburun’un kurtulması Karaburun’un eşsiz doğasının, denizin, florasının, faunasının gelecek nesillere aktarmak için çalışmaya sürecin takipsi olmaya devam edeceğiz.”

İlknur Denizli sözlerini, “Bu süreçte yanımızda olan çevreye duyarlı vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin AK Parti İzmir milletvekillerinin çabalarına destek olmaya devam etmesi, başarıya ulaşmamızı hem kolaylaştıracak hem de süreyi kısaltacaktır” diyerek bitirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 9 Şubat 2013 Cumartesi 16:03

ak parti ile izmirde güzel olan üç şey say desem :) karaburunda santral ve balık çiftliklerine onayı kim verdi? şimdi neyi düzeltmeye çalışıyorlar, kimse kusura bakmasın ama oy kaybetmemek için duyarlı halkın tepkisiyle kendi pisliğini toplama işidir bu.

Yorumu oyla      18      6  
İlknur Hanıma soru 9 Şubat 2013 Cumartesi 13:47

ORKİNOS ÇİFTLİKLERİ İŞİ NE OLDU?

Yorumu oyla      18      6  
AK Partili Yorumcu 9 Şubat 2013 Cumartesi 11:24

AK Parti ile İzmir'de güzel şeyler olmaya devam ediyor.

Yorumu oyla      13      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de seçim için ‘Obama’ taktiği!
Belediye başkanları toplantısında ABD Başkanı Obama ve Fransa lideri Hollande ...
CHP’li Güven’den HES tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, HES'leri mercek altına aldı. ...
Sığınmacılara yardım çıkmazı: Lira mı dolar mı?
Başbakan Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar 600 milyon dolar harcandığını ...
 
Haluk Koç’tan faşizm uyarısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Balıkesir'de Başbakan Recep Tayyip ...
“İmralı gemisini versinler Yunan Adaları’na bakalım!”
CHP Milletvekili Kamer Genç, Yunanistan'ın Türkiye'ye ait 16 adayı işgal ...
Baydemir şaşırttı: Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün de Türk’e…
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Türk’ün, Kürt’e, ...
 
Bayındır’da tarım zirvesi: Dağ’dan destek raporu
Bayındır’da düzenlenen tarım ve hayvancılık toplantısında konuşan AK Parti ...
AK Partili vekilden Kocaoğlu'na 'üzümlü' teklif
Manisa'nın çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde dünyada ikinci sırada yer ...
CHP zirvesinde 2.gün: Projeler masada
CHP’de Başkent’te tüm başkanların katılımıyla gerçekleşen yerel seçim ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva