HABERLER>EKONOMİ
27 Ocak 2015 Salı - 17:47

DTO Başkanı açıkladı: İşte yat limanının adresi

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Karşıyaka Yat Limanı için yeni adresin Mavişehir olduğunu, İnciraltı Yat Limanı için yer arayışının ise devam ettiğini açıkladı.

DTO Başkanı açıkladı: İşte yat limanının adresi

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Karşıyaka’ya yat limanında sorunun çözüldüğünü, yeni adresin Mavişehir olduğunu söyledi.
 
DTO İzmir Şubesi’nin Ocak ayı meclis toplantısında, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden DTO İzmir Şube Eski Müdürü Erol Çağlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. DTO İzmir Şube Meclis Başkanı Geza Dologh ile Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Erol Çağlar’ın anısını yaşatacaklarını belirtti.
 
Deniz ticareti ile ilgili radikal değişikliklerin söz konusu olduğunu dile getiren DTO İzmir Şube Başkanı Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın sektörle yaptığı toplantıların sonucunu vermeye başladığını ifade etti. Geçtiğimiz ay Bakan Elvan’ın İzmir Ticaret Odası’nın toplantısına katıldığını hatırlatan Öztürk, toplantıda Karşıyaka Belediyesi’nin trafik ve dolgu nedeniyle karşı çıktığı yat limanının Mavişehir’e yapılması önerisiyle sorunun çözüldüğünü belirtti.

Yer sıkıntısı olan İnciraltı için yeni bir yerde çalışmalar yapıldığını dile getiren Öztürk, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Ulaştırma Bakanlığı’na gitti. Bu konuda görüşmeler yaptı. İTO’nun Pasaport’taki yat limanı projesi devam ediyor” dedi.
 
‘ALSANCAK’TA NOKTA KONDU’
Ulaştırma Bakanı’nın İzmir Limanı’nın kapatılması konusuna nokta koyduğunu belirten Öztürk, “Sayın Bakan bir nevi taahhüt verdi. Yeni yatırımlarla limanın gelişeceğini söyledi. Bizim görüşümüz her zaman İzmir ile bölgeyi bir limanlar kenti olarak değerlendirmek. Mümkün olduğunca verimli çalışan limanları yaratmak zorundayız. Geçen yıldan sipariş edilen 3 vinç limana ulaştı. Çoğu zaman limanın boş olduğunu gördüm. Çünkü gelen gemiler fazla beklemiyor. Olması gereken de buydu. Biz İzmir Limanı’ndaki sıkışıklığın bu şekilde çözülebileceğini söyledik” diye konuştu.

Kruvaziyer gemileri için parmak iskele yapılması önerisini dile getiren Öztürk, 5-6 milyon dolara bu yatırımın gerçekleşebileceğini, kullanılmayan ambakın da yolcu salonu haline getirilebileceğini söyledi.
 
‘ALİAĞA’YA İHTİSAS GÜMRÜĞÜ YAPILSIN’
Aliağa’da ihtisas gümrüklerinin olmadığını belirten Öztürk, “Aliağa’ya mal getiriyorsanız ekstra maliyet vereceksiniz. Bir tarafta dış ticareti kolaylaştırmak için çalışıyoruz ama bir ihtisas gümrüğünü Aliağa’ya yerleştiremiyoruz. Olursa çok daha fazla yük gelecektir. 500 milyar dolar ihracat hedefi olan bir ülkenin artık birtakım şeyleri yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Rüzgar sörfünün kruvaziyer turizmi kadar kazandırdığını belirten Öztürk, “Bedavadan para kazanıyoruz. Havayı suyu satıyoruz. Bu konuya eğilmeye çalışıyoruz. Alaçatı’nın yanı sıra Dikili ve Seferihisar bir sonraki aşamamız olacak. Fakat Alaçatı’da imar problemleri hat safhada” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 28 Ocak 2015 Çarşamba 13:07

pasaport yat limanını da konuşmalıyız daha ne bekleniyor.deniz kentiyiz ama pasaportta tekne yok. izmir yat turizminden de payını almalıdır. eski liman pasaportun yat limanına dönüşmesi ne zaman olacak. burada zaten mendirek var, harfiyat olmadan yat limanına dönüştürülmesi daha kolay,tahta iskeleler çekilecek, elektrik panoları zaten var tekne bağlama babaları , halkaları mevcut.tüm akdeniz kentlerinin merkezinde yat limanı var. izmirin bu konuda eksiği var, izmir gerçekten bir akdeniz şehri olmak istiyorsa pasaport yat limanını bir an önce gerçekleştirmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 28 Ocak 2015 Çarşamba 09:52

İnciraltı'na plan bile yapılamadı 30 yıldır, yat limanı planı yapılsa ne yazar?

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 28 Ocak 2015 Çarşamba 09:03

Yat limanı Çiğli'ye yapılmalı. Mavişehirde zaten balıkçı barınağı mevcut. Şehrin gelişmesine pozitif katkıda bulunun. Mavişehire yat limanı ne işe yarayacak? Yat Limanı Çiğli'ye yapılmalıdır.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Atina Borsası’nda SYRİZA depremi!
SYRİZA’nın Yunanistan seçimlerinden zaferle ayrılmasından sonra Atina ...
Bakan Yıldız’dan kritik zam açıklaması
Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği ...
Alaçatı’ya Boot Düsseldorf 2015 piyangosu
Su sporları, yatçılık ve tekne alanında dünyanın en prestijli fuarlarından ...
 
Fındık fiyatları uçuyor: Kilosu…
Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, ...
Aliağa’daki termik santral halka sorulacak!
İzdemir’in Aliağa’da yapımına devam ettiği termik santralin ikinci ünitesi ...
Türk balıkçılara suşi darbesi!
Japon Yeni'ndeki düşüş, Türk orkinos ihracatçılarına büyük darbe vurdu. ...
 
Merkez Bankası’ndan bomba enflasyon tahmini
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyon raporunu açıklıyor. Başçı, ...
Koç’tan akaryakıt şirketlerine rest
Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, “Akaryakıt şirketleri ...
Yorgancılar ‘önceliği’ açıkladı: Faiz değil…
Hükümet ile Merkez Bankası arasında yaşanan faiz tartışmasında sanayici ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva