HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2015 Cuma - 11:04

Çıray'dan gazetecilerin tutuklanmasına sert tepki

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını şiddetle kınayan CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray yaşanan Rusya krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çıray dan gazetecilerin tutuklanmasına sert tepki

Dost ülkelerden Rusya ile ortaya çıkan krizin çok üzücü olduğunu söyleyen Çıray, kriz iç siyasete ve başkanlık referandumu propagandasına alet edilmeyecek kadar ciddi olduğunu kaydetti.

MİLLİ BİRLİK ZAMANINDA GAZETECİ TUTUKLUYORLAR
Çıray, “Böyle zamanlar ne iktidar ne muhalefet için hamaset zamanı değildir. Hadiseye milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde ve devlet ciddiyeti ile yaklaşılmalıdır. Dünya çapında itibar ve güven kaybına uğrayan Cumhurbaşkanı ve Başbakan krizin yönetimini Dışişleri’nin geleneksel bürokrasisine bırakmaları gerekirken ne yapıyorlar? Basına baskıyı arttırıyorlar. Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklanıyor. En ağır şekilde kınıyorum. Hava ağırlaşıyor.” dedi.  

Çıray bugünkü krize birden gelinmediğini, “Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesinden vazgeçildiğinden bu yana başımızın dertten kurtulmadığını anlattı. “AKP hükümetleri zamanında Türkiye sürekli zaviye kaybetmiştir. Irak’taki tüm kırmızı çizgileri silinen Türkiye’nin bizzat bu hükümetin katkıları ile şimdi de Suriye’de çizgisi kalmamıştır. Kıbrıs, pasifist dış politika anlayışı yüzünden elden gidiyor,” diyen CHP İzmir Milletvekili Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:

CANIMIZI VERELİM DE NE İÇİN?
“Türkiye’nin ve Türk milletinin itibar ve güvenliğini her şeyin üzerinde tutarız. Gerekirse savaşır canımızı veririz. Ama siyaset ve diplomasi böyle günler için vardır. Şimdi soğukkanlı olma zamanıdır. Enerjimizin yüzde 55'ini ithal ettiğimiz Rusya ile dondurulmuş ilişkilerimiz karşılıklı olarak anlayışla ve yüksek diplomasi ile çözülmelidir. Bakın turizm sektöründe yüzde 70 iptal gerçekleşti. Avrasya bölgesine giden tüm tırlar sınır kapısında kaldı. Rusya'da Türk işadamları gözaltına alındı. Milyarlarca dolar hacimli Türk inşaat projeleri durduruldu. Krizin nedeni haklı bir milli davamız için olsa canımız feda. Peki bu krizin nedeni ne? Suriye rejimi mi? Bize ne! Ne için? Bir şahsın kirli ve çok tehlikeli otokratlık projesi için.”  

İKİNCİ VE ÇOK DAHA KORKUNÇ SONUÇLARI OLABİLECEK BİR ONE MİNUTES TİYATROSU SAHNELENİYOR
 Bütün olup bitenlerin arkasında bu projenin olduğunu belirten Çıray,  projeyi yürütmek için “İkinci One Minutes tiyatrosu sahneye konuyor” dedi. Çıray  sözlerine ‘fakat bu kez koşulların kendileri için çok daha olumsuz olduğunu gözden kaçırıyorlar” diye devam ederek şunları söyledi: “ne Rusya İsrail, ne de  Putin Netanyahu’dur. Dolayısıyla tezgah  Mavi Marmara olayındaki  gibi  dokuz yurttaşımızın kurban verilmesiyle olduğu kadar ucuz atlatılmayabilir. Kendi ideolojisini mutlak bir otokratik güçle yerleştirmek isteyen saray muktediri son olarak Can Dündar ve Erdem Gül’ün bütün özgürlüklerin yerle bir edecek şekilde tutuklanmasının zeminini hazırlamıştır. Son olarak , ne yazık ki  7 Haziran-1 Kasım arasında oynadığı Rus ruletini kazanmasından cesaret alıyor. Fakat dikkate almadığı bir şey var: Rus ruletini bu kez asıl aktörüyle oynuyor” diyen Çıray, Türk siyasetinin aklı başında bütün aktörlerinin bu oyunu bozması gerektiği, aksi halde ödeyeceğimiz bedelin hiç tasavvur edemeyeceğimiz boyutlara varabileceği uyarısında bulundu.

 
Kalpleri ısıtan haber: Deha İdil hayata döndü
 
Akdeniz'de ateş çemberi: Rus ve NATO gemileri...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam'dan Dündar ve Gül tepkisi: O TIR'larda...
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ...
MHP İzmir’e yeni A takımı: İstifaların yerine kimler geldi?
1 Kasım seçimlerindeki başarısızlık sonrası il yönetim kurulundan 6 ismin ...
Flaş! CHP İzmir'de 2 ilçeye yeni başkan
İlçe kongreleri maratonu kaldığı yerden devam ediyor. Konak ve Urla’nın ...
 
Böke’den PM'ye çarpıcı ekonomi raporu!
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin parti meclisine sunduğu raporda ...
Erdoğan: Rus uçağı olduğu belli olsaydı...
France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rus uçağının ...
İzmirli muhtarlar Cumhurbaşkanı’na gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ...
 
Bahçeli: Putin'in sözleri fos sızlanma
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düşürülen Rus uçağı için açıklama yaptı: ...
Anadol’dan bir döneme ışık tutan kitap: Filmi Geriye Sarınca!
Türkiye’de 1950-1980 yılları arasındaki siyasal gelişmeleri ‘Filmi Geriye ...
Purçu sözünü tuttu: Ve kırmızı plaka Roman çadırında!
Naylon çadırda doğup büyüyen ve Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva