HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2019 Pazar - 10:41

CHP İzmir'de pazar mesaisi: Gün sonu raporu!

CHP'de 8 Kasım'da başlayan mahalle delege seçimleri üçüncü haftada da devam etti. Pazar günü mesaisinde Bayraklı, Karşıyaka, Konak, Bornova, Çiğli, Buca, Karabağlar'da önemli sonuçlar ortaya çıktı. İzmir genelinde listelerin yarıştığı bir gün oldu. Tek liste ile seçime gidilen yerlerde de delegeler netleşti.

CHP İzmir de pazar mesaisi: Gün sonu raporu!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü mahallelerdeki delege seçimlerini büyük heyecanla sürdürüyor. Kentte pazar mesaisinde kritik mahallelerde seçim heyecanı yaşandı. 

Metropolde gözler Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca, Çiğli, Bayraklı, Karabağlar'daydı. İlçelerde yer yer tek listeli seçimler yaşanırken bazı noktalarda ise iki hatta üç listenin çıkarıldığı yarışlar gerçekleşti. 

KARŞIYAKA
Dedebaşı, Yalı, Bostanlı, Bahçelievler, Cumhuriyet, Zübeyde Hanım, Örnekköy

BOSTANLI'DA SANDIKTAN MAVİ ÇIKTI
Bostanlı Mahallesi’nde 3 liste çıktı. İlçe Başkanı Yıldırım’ın desteklediği beyaz liste ile muhaliflerin mavi ve kırmızı listeleri yer aldı.

Bostanlı'da mavi liste ipi göğüsledi. Mavi liste 452 oy alırken, beyaz liste 282, kırmızı liste de 71 oy da kaldı.

Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur'un ismi listelere yazıldı.

Mavi listede İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in kardeşi Abdullah Engin, Meclis Üyesi Önder Koç, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak'ın eşi Birsen Durak gibi isimler yer aldı.

Kırmızı listenin liderliğini İlçe eski Yöneticisi Alev İldeniz’in yaptığı belirtildi.

YALI'DA DA MAVİ ZAFERİ
Yalı Mahallesi'nde çift listeli bir seçim sahne aldı.  İlçe yönetiminin desteklediği beyaz listede meclis üyesi Sevim Kipriksiz,  il eski yöneticisi Hasan Bağlarbunarı, Hakan Sunay gibi isimler var. 

Mavi listede ise meclis üyeleri Murat Aydın, İsfahan Naki, Bostanlı Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) Başkanı Emre İpek, Milletvekili  Eski Adayı Taha Okan, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak'ın oğlu Burak Durak gibi isimler var.

Yalı Mahallesi'nde 402 oy alan mavi liste zafer kazandı, beyaz liste 279 oyda kaldı.

Bahçelievler Mahallesi’nde de mavi-beyaz rekabeti sahne aldı. Mavi listede İl eski Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, Meclis Üyesi Adem Şahin ve Muzaffer Karayılanoğlu bulunuyor. Beyaz listeye Sevgi Akşit ile Güler Özdil gibi isimler yazıldı. Seçimi mavi liste kazandı. 

Dedebaşı Mahallesi sandığında mavi liste çıkarıldı. Tek listeli seçimde Yaşar Özcan, Murat Öğüt, Hilmi Dilşen gibi partililer delege oldu.

Cumhuriyet ve Zübeyde Hanım Mahallelerinde sandığında çift liste ile gidildi. İki mahallede kırmızı ve mavi listeler yarışıyor. Örnekköy’de tek listeli bir seçim yaşandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde ve Zübeyde Hanım mahallelerinde mavi listeler seçimi kazandı. 

Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki kırmızı ve mavi rekabeti yaşandı. Mavi liste 262 oya ulaştı. Kırmızı liste ise 224 oy aldı.

Yüksel Çıldır, Cevdet Özer, Cem Durukan, Emek Aytaç, Hakan Akyıldız, Anıl Eren Çakır, Zeynep Kıvrak, Demet Vurucu, Şeniz Çabuk, Nursel Göze, Çağrı Eroğlu, Hızır Özgür Can delege seçildi.


ÇİĞLİ
İlçede Ahmet Efendi, Ahmet Taner Kışlalı, Balatçık, Evka-5, İZKENT, Yeni Mahalle'de sandıklar kuruldu. 

BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜ ‘BEYAZ’ DEDİ!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün Mahallesi İZKENT’te seçime tek listeyle gidildi. Gümrükçü’nün ilk sırada yer aldığı beyaz listede Kemal Karataş, Seda Kaya, Veysel Atak, Ali Cengiz, Elmaz Ünal, Senem Erçetin, Halise Koçhan, Ali Eğrilmez, Ali Mülayim, Filiz Sagular, İlker Samurkaş, Sadegül Türkdoğan, Halil Dedeli, Erdem Kök, Gönül Karataş ve Nuray Özdoğan yer aldı.

Ahmet Efendi Mahallesi’nde de tek listeyle seçime gidildi. Hasan Ali Baytaş, Yılmaz Uyanık ve Çetin Bozkurt delege oldu.

Ahmet Taner Kışlalı, Balatçık, Yenimahalle, EVKA-5 mahallelerinde ise kırmızı ve beyaz listeler sahne aldı. Sadece EVKA 5'te mavi liste 2 oyla seçimi kazandı, diğer mahallelerde beyaz listeler gülen taraf oldu. 

BAYRAKLI

İlçede Manavkuyu, Mansuroğlu, Soğukkuyu, Onur, Emek, Adalet, Osmangazi, Doğançay ve Tepekule mahallelerinde sandıklar kuruldu. 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi Manavkuyu Mahallesi delege seçiminde oy kullandı. Sabah erken saatte başlayan oy verme işleminde Sandal, tarafsız şekilde her iki listeyi de tek zarfa koyarak, oyunu sandığa attı.

Toplam 51 delegenin çıkacağı Bayraklı’nın en güçlü mahallelerinden Mansuroğlu’nda da mavi ve beyaz listeler yarıştı.258 oy alan mavi liste 150 oyda kalan beyaz listeyi sandıkta mağlup etti. 

Mavi listede; İzmir eski Milletvekili Selçuk Ayhan, CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Hatice Tatlı, İzmir Büyükşehir Belediye Şirketi İZBETON A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Kudret Yiğit, Pınar Susmuş, Yasemin Masum, Remzi Palabıyık, Nilgün Alpaslan, Gönül Vural gibi isimler yer aldı.

Beyaz listede, Belediye eski Meclis Üyesi Necati Yıldız, Ferhan Girgin, Dilek Sarıgöz gibi isimler başı çekti.

Adalet Mahallesi’nde kırmızı-beyaz liste ve mavi liste yarıştı. Seçimi, Ali Alan, Gülcan Aloğlu, Vahap Öcal, Ünal Eren, Yakup Umut, Kazım Sözüpek, Recep Güldü, Şeref Uçar, Murat Mete, Faik Baran, Emrah Kortak, İbrahim Vazgeçti, Rukiye Karalük, Metin Gökdemir, Sefer Koyunseven, Batuhan Palandöken, Mustafa Çiftçi, Ferit Öcal, Murat Rıza Çiftçiler, Ali Koç, M. Sahil Öcal, Fikret Ebrak, Haydar Yüksel Osman Çetintaş’ın yer aldığı mavi liste kaybetti. Seçim 260-185 bitti. Kırmızı-beyaz liste 75 oyla galip geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Önal, Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Alim Çankaya’nın bulunduğu ve İl Yöneticisi Gülseren şimşek desteklediği liste kazandı. İşte kazanan liste:

Doğançay Mahallesi'nde de mavi ile rekabet yaşayan kırmızı liste gülen taraf oldu. Arzu Nisan, Onur Gür, Serkan Arda, Önder Bulut ve Ali Güler delege seçildi.

KONAK
İlçede Çankaya, Kahramanlar, Kültür ve Mimar Sinan mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. İlçede 4 kritik mahallede sandık kurulurken Kültür Mahallesi'nde seçime tek listeyle gidildi. Listede İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı, Eski Milletvekili Adayı Kazım Umdular ve Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun en yakın siyasi yol arkadaşlarından İl Eski Yöneticisi Yekta Varnalı'nın isimleri de yer aldı. 

Çankaya Mahallesi'nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim 25 Kasım Pazartesi Gününe (Yarın) ertelendi.

Kahramanlar Mahallesi tek beyaz liste çıkarıldı. Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan ve Kadir Altanhan, Ahmet Akhan, Tunçer Karaçay, Halit Yetiş, Erman Çarık delege seçildi.

Mimar Sinan Mahallesi’nde tek beyaz liste oylandı. Erhan Uzunoğlu, Muhtar Gülay Pekcan, Halit Ateş Korkmaz, Mehmet Arif Acar, Mesut Ak, Murat Canberk, Rıfat Bülent Anlı, Süleyman Mehmet Öncel, Zülfikar Karatay listeye yazıldı.

BORNOVA
İlçede Egemenlik, Gürpınar, Işıklar, Kızılay, Yeşilçam olmak üzere 5 mahallede sandık kuruldu. Kızılay Mahallesi'nde iki listenin yarışı dikkat çekiyor. Kızılay'da beyaz ve mavi listelerde şu isimler yer alıyor:

Gürpınar Mahallesi'nde üyeler 6 delege seçmek için sandık başına gitti. Sandıkta mavi, beyaz ve yeşil listeler yarışıyor.

Kızılay’da mavi-beyaz rekabeti yaşandı. Ethem İnal’ın yer aldığı beyaz liste ile Meclis Üyesi Göksel Ceviz’in desteklediği iddia edilen mavi liste yarıştı. Seçim 259-178 beyaz listenin lehine sonuçlandı.

Ethem İnal, Zübeyde Çelik, Gizem Karaca, Şenay Zengin, Gül Oral, Nihat Kaya, Birol Çam, Mehmet Gilgil, Yahya Yıldız, Doğan Çelik, Atakan Demirtaş, Cem Çardak ve Kenan Morkaya delege seçildi.

Egemenlik Mahallesi'nde beyaz ve kırmızı listeler yarıştı. Seçimi beyaz liste kazandı. Şefika Bolğa, Uğur Kultaş, Mustafa Balcı delege seçildi.

Işıklar Mahallesi'nde sandığa tek listeyle gidildi. Beyaz listenin oylandığı seçimde Mehmet Çıtak ve Mustafa Tekeli delege seçildi.

KARABAĞLAR
Ali Fuat Erden, Aydın, Doğanay, Refet Bele, Kazım Karabekir, Kibar, Limontepe, Vatan, Yunus Emre, Yurdoğlu,

Ali Fuat Erden’de tek delegelik için iki liste rekabet yaşadı. Beyaz ve Kırmızı listelerin yarışında gülen taraf Zeki Çınar oldu. Mahallede beyaz galibiyeti yaşandı.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde iki listeli yarışın galibi kırmızı liste oldu. 84 oyu kırmızı liste alırken pembe liste 41 oyda kaldı.

Sema Kayıran Çuhadaroğlu, Zülküf Barçın, Öznur Özaskan, Can Berk Yaşar, Saidin Demirkol, Tugay Yıldırım, Yeliz Eğrice, Muhlis Menga, Enver Bayık ve Süleyman Başkaya delege seçildi.

Kibar Mahallesi'nde 84 oy alan beyaz liste ipi göğüsledi. Mavi liste 49 oyda kaldı. Mahmut Kocakahya, Tolgay Demir ve Çağlar Uludaşdemir delege seçildi.

Aydın Mahallesi'nde mavi liste 50 oyla seçimi kazanırken beyaz liste 43 oyda kaldı. Yakup Polat, Hülya Kaya, Ayşegül Aslan, Murat Köse ve Nahit Bayram delege seçildi.

Doğanay Mahallesi'nde mavi 97 oy beyaz liste 83 oy aldı. Deniz Ardıç, Tuğçe Alakuş, Erhan Yaşar, Şenay Aygün, Tolga Akçakaya, Didar Dal, Tamer Menga, Ayşe Ulu, Halil İbrahim Aydınlı, Seda Ardıç, Gizem Alakuş ve Serap Ardıç delege seçildi.

Yurdoğlu Mahallesi mavi-beyaz rekabetine sahne oldu. Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in mavi listeye destek verdiği aktarıldı. Beyaz listeyi ise İlçe Başkanı Yıldız’ın desteklediği belirtildi.

TORBALI'DA 'SARI LİSTE' DAMGASI
Merkez mahallelerden Tepeköy, Alpkent, Torbalı ve Muratbey mahallelerde seçim tamamlanırken bugün de 16 kırsal mahallede seçimler gerçekleşti. Her köyde 1 saat süren delege seçimlerinde sarı ve mavi olmak üzere 2 liste yarıştı. Mevcut ilçe başkanı Erol Günaydın’ın sarı liste ile girdiği seçimlerde bugüne kadar yapılan tüm seçimleri sarı liste kazanmış, Ertuğrul Mahallesi beraberlikle sonuçlanmıştı.

Öte yandan bugün Çamlıca, Dirmil, Karaot, Ortaköy, Saipler, Bozköy, Düverlik, Karakızlar, Ormanköy, Çakırbeyli, Helvacı, Karakuyu, Çapak, Dağkızılca, Dağtekke ve Gazi Mustafa Kemalpaşa mahallelerinde seçim gerçekleşti. Bu mahallelerden Ortaköy'ü(1 delege), Dirmil'i (3 delege), Saipler'i (2 delege), Karakızlar'ı (2 delege), Karakuyu'yu (2 delege), Gazı Mustafa Kemal Paşa'yı (2 delege), Dağtekke'yi (1 delege), Helvacı'yı (1 delege) ve Çakırbeyli'yi (1 delege) sarı liste kazanırken, Çamlıca'yı (1 delege), Düverlik'i (1 delege), Karaot'u (2 delege), Ormanköy'ü (1 delege), Çapak'ı (5 delege) mavi liste kazandı. Bozköy'de ise iki listenin ortak adayı delege secildi.

Böylelikle bugün gerçekleşen seçimlerde sarı liste 10 köyde, mavi liste ise 5 köyde zafere ulaştı. Toplam günlük delege sayısı ise Bozköy hariç sarı listenin 19, mavi listenin ise 9 oldu. Toplamda ise sarı liste 129, mavi liste 9 delegeye sahip durumda

BUCA
İnkılap, Atatürk, Bucakoop, Yıldız, Fırat, Göksu, Dicle, Kuruçeşme

Atatürk Mahallesi’nde 3 liste çıkarıldı. Aytaç Eroğlu’nun mavi listesi, Çiğdem Alka’nın beyaz listesi ve Hasan Tice’nin kırmızı listesinin rekabetine sahne oldu.

Beyaz liste 202, mavi liste 171, kırmızı liste 86 oy aldı. Çiğdem Alka, Mesut Karaboğa, Ali İhsan Yıldız, Özgür Atak, Filiz Meraklı, Fikret Yılba, Orhan Moldur, Şah Haydar Taş, Savaş Bayram, Sibel Karakoyun, Sergül Yıldız, Şener Deniz, İbrahim Sağlık delege oldu.  

Dicle Mahallesi'nde beyaz liste ile kırmızı liste yarıştı. Sandıktan beyaz listeye 111 oy çıktı, kırmızı liste 61 oyda kaldı. Dursun Ali Polat, Canan Tamaz, Melih Özer, Selma Kahraman, Çağlar Can delege seçildi.

Kuruçeşme Mahallesi'nde de iki listeli bir heyecan yaşandı. Kırmızı liste 525 oya ulaşırken beyaz liste 378 oyda kaldı. İl Yöneticisi Ulaş Gül kaybeden listede yer aldı.

İşte seçim gerçekleşecek ilçe ve mahalleler;

BAYINDIR
Sadıkpaşa, Kurt

BERGAMA
Gaziosmanpaşa

ÇEŞME
Şifne, Yalı, Ardıç

KEMALPAŞA
Yeni Mahalle, Kemal Atatürk, Kazımpaşa, 29 Ekim

MENEMEN
Atatürk, Camiikebir, Esatpaşa, Gaybi, İsmet İnönü, Kasımpaşa, Kazımpaşa, Mermerli, Seydinnasrullah, Tülbentli, Uğur Mumcu, Zafer, Ahıhıdır

 
Başkan Tugay’dan öğretmenlere mektup
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'İnce ziyareti' ile ilgili açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2019 Pazartesi 11:13

KARŞIYAKADA BELEDİYE BAŞKANI KAZANDI. ÖRGÜT KAYBETTİ.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a hodri meydan: İstediğin televizyonda tartışalım!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı ...
CHP'li Erdoğdu, Çeşme'deki villasını balyozla yıktı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İzmir Çeşme'de bulunan Günkent ...
İzmir'de fidan bayramı: Yıldırım ve Pakdemirli de katılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, imza attığı 'Geleceğe Nefes Ol' isimli projenin ...
 
Gözler ondaydı... Talat Atilla'dan flaş açıklama!
Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek ...
İzmir'deki 'olağanüstü' toplantının ardından Beştepe açıklaması: Amaç CHP'ye kumpas kurmak!
CHP Merkez Yürütme Kurulu olağanüstü toplandı. MYK toplantısının ardından ...
Rahmi Turan: Haber kaynağım Talat Atilla!
Türkiye 3 gündür Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan ...
 
O ilçedeki delege seçimlerinde masa başı liste krizi!
CHP’de devam eden delege seçimlerinde üyeler sandığa giderken İzmir’in ...
AK Parti'den 'İnce' çıkışı: Her bakımdan yalan!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Beştepe'ye giden CHP'li iddiası ile ilgili ...
CHP İzmir'in delege seçimi heyecanında neler yaşandı?
Cunhuriyet Halk Partisi'nde mahalle delege seçimleri tüm hızıyla devam ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva