HABERLER>GÜNCEL
10 Ağustos 2015 Pazartesi - 18:51

Büyükşehir önünde çifte eylem: Veda ve çift kale maç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde iki farklı eylem gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmak için İçişleri Bakanlığına başvuru yapan Balçovalı arsa mağdurları simgesel olarak veda eylemi gerçekleştirirken, uzun dönemdir stat sorunu yaşayan Göztepe Spor Kulübü taraftarı ise çift kale maç yaptı.

Büyükşehir önünde çifte eylem: Veda ve çift kale maç!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Balçovalı arsa mağdurları 40 yıllık imar sorunlarına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çözüm ararken bir dizi eylemin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile simgesel olarak vedalaştı.


 
Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenleyen BAMİD üyesi arsa sahipleri ve avukatları Mustafa Kemal Turan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmak için İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettiklerini açıkladı.


 
BARİ GİDERKEN VEDAYI ÇOK GÖRMEYİN…
Avukat Mustafa Kemal Turan, mağdurlar adına yaptığı konuşmada, “1970 yılından bu yana hak ihlaline uğradığımız AİHM tarafından da tescil edilmiştir. Yapılan kıymet takdiri tespitinde metrekare başına 750 lira olmak üzere tazminat talebimiz uygun görüldüğü takdirde İzmir’deki belediyelerin bu parayı nasıl ödeyeceklerini çok merak ediyoruz. Aynı kentte aynı imar hukuku ile bize bir verilirken, holdinglere 20 verilmeye devam ediliyor. Ya onlar bizim gibi olsun, ya da biz de onlar gibi olalım. Buradan Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz. İzmir’deyken sizlerden fayda göremedik, sorunlarımız çözülemedi. Bari giderken bir vedayı bizlere çok görmeyin. Bir güle güle deyin, bir elimizi sıkın” dedi.
 
HACI HASAN PAŞA FOTOĞRAFI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDULAR
Avukat Turan ayrıca başkanlık koridorunda bulunan eski başkanlardan Hacı Hasan Paşa’nın fotoğrafı için de mahkemeye başvurduklarını söyledi. Turan, Büyükşehir Belediyesi aleyhine İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirterek, “Belediyenin şeref duvarında eski başkanlardan Hacı Hasan Paşa’nın resmi asılı. İndirilmesi için dava açtık. İşgal zamanında kendi maaşına 15 kat zam yapan, hazineyi gemiye yükleyip Yunanistan’a kaçan ve görevini yurt dışında geçiren İzmir’in belediye başkanının resminin o duvardan indirilmesini istiyoruz. Adının kirliliğinin belediye bulaşmasından korkuyoruz. Şahıslar gelip geçidir, icraatler kalıcıdır” diye konuştu.
 
Kalabalık ayrıca Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek “Başkan dışarı” sloganları attı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı öncesinde düzenlenen eylem olaysız şekilde son buldu.
 


ÇİFT KALE MAÇ YAPTILAR
Büyükşehir Belediye binası önünde bir eylem de Göztepe taraftarları yaptı. Sarı-kırmızılı taraftarlar Büyükşehir Belediyesi’nden Gürsel Aksel Tesisleri’ne yapılacak stadın kapasitesinin 21 bine çıkması için gerekli iznin verilmesini istedi.
 
Geçtiğimiz dönemde Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in yaptığı açıklama sonrası kapasitesi 21 bine çıkarılması planlanan stat ve sosyal tesis inşaatı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ek arazi talebinde bulundu.
 
Gençlik Spor İl Müdürlüğü 37 bin metrekarelik alana yayılacak proje için Büyükşehir Belediyesi’nden mevcut tesis yanındaki bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisinin bedelsiz devrini istedi. Tapu sahibi Büyükşehir, stat inşaatını engelleyici bir yaklaşım olmadığını vurgularken, hissenin arazinin ön plan ve projelerin iletilip değerlendirilmeye alınması ve söz konusu alanda sadece stat ve otopark yapılması kaydıyla devredilebileceğini bildirdi.

Alanın şartsız devrini isteyen taraftar Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. 



‘Göztepe çıldırdı stadını istiyor’ şeklinde slogan atan kalabalık kendi arasında sembolik olarak çift kale maç yaptı. Oturma eylemi de gerçekleştiren grup olaysız şekilde dağıldı.

 
Pınar Karşıyaka sahaya indi
 
Çakıroğlu iddianamesinde tüyler ürperten detaylar: Savcı kaç yıl istedi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göztepeli 11 Ağustos 2015 Salı 09:37

göztepelilerin tepkisi on numara olmuş. büyükşehir herseye istemezük diyor. stad olsun cafe olmasın, şuraya olmasın buraya olmasın. dünyanın her ülkesindeki stadlarda kafeler tesisler restaurantlar var. göztepeli bunu haketmiyor mu

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! 3 Eski Savcı için yakalama kararı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski savcı Zekeriya Öz, Celal ...
Polis baba patlatılan araçtan şehit oğlunu çıkarmış
Teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırının hemen ardından olay yerine ...
Flaş! Komutanlığa ve karakola eşzamanlı saldırı
Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde PKK’lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet ...
 
İstanbul’daki saldırıları o örgüt üstlendi
Sultanbeyli'de bir polisin şehit olduğu, 3 teröristin öldürüldüğü, 10 ...
Aile arası arazi kavgası: 7 yaralı!
Afyonkarahisar’da İhsaniye İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ...
AYM Erkan’ın ölümünde devleti mahkum etti!
Muğla’da kaldığı cezaevinde yatağı ateşe veren ve daha sonra kendisi de ...
 
Dehşet anları: Polisle terörist karşı karşıya!
ABD Konsolosluğu yakınında bir apartmanın boşluğuna gizlenen kadın teröristin ...
Otomobil kaldırımda yürüyenlere çarptı: 5 ölü
Isparta'da bir otomobil, kaldırımda yürüyen yayalara çarptı. Kazada 5 ...
Kara Pazartesi: 2 ilde, 3 saldırı: 6 şehit!
Türkiye haftanın ilk gününe kara haberlerle başladı. İstanbul’da çatışmada ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva