HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2022 Perşembe - 14:47

Başkan Kırkpınar'dan Foça'da 'hastane' tepkisi!

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Foça İlçesi’nde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Uzun yıllar ilçeye hizmet veren tarihi Eski Devlet Hastanesi’nin devlete hiçbir maddi yük getirmeden, yine sağlık kurumu olarak kullanılmasına yönelik tekliflerin reddedilmesini eleştiren Kırkpınar binanın birkaç maaşlı danışmanlar için misafirhane yapılmak istendiğini iddia etti.

Başkan Kırkpınar dan Foça da  hastane  tepkisi!

Foça’da İYİ Parti İlçe Başkanı Bilgin Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Hüsmen Kırkpınar, önce partilileriyle ilçe merkezindeki bir mekanda  sohbet toplantısında buluştu. İlçenin sorunları hakkında bilgi alan ve görüşlerini paylaşan Kırkpınar ve ekibi esnaflara uğrayarak  ve yol üstünde karşılaştığı vatandaşlarla ayaküstü konuşmalar yaparak eski Devlet Hastanesi binası önüne yürüdü.  Hüsmen Kırkpınar bina ile ilgili süreci çok yakından takip ettiklerini, kendilerinin ve Foçalıların buranın eskisi gibi sağlık hizmetinde kullanılmasını istediklerini söyledi.  1932 yılında yapılan ve 2019 yılına kadar Devlet Hastanesi olarak kullanılan binanın yeni Devlet Hastanesi yapıldıktan sonra çürümeye terk edildiğine dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar;” Bu tarihi bina, Foça Devlet Hastanesi iken hastalar 2019 yılında tamamlanmış olan Foça yeni Devlet Hastanesi’ne kabul edilmeye başlandı.  Hemen arkamızdaki bina 1932 yılında yapılmış ve maalesef  Mart 2019’da yeni hastane yapıldığında kapatılmıştır. Yaklaşık üç buçuk yıldır kapalı bir şekilde çürümeye terkedilmiş, bu süreçte yağmalanmış ve maalesef boş bina içerisinde her türlü nahoş olayın yaşandığı ve yaşanmaya devam edildiği bir süreci yaşıyoruz. “

MİDİLLİ VAKFI YAPACAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDECEKTİ
“ Midilli Vakfı  yaklaşık iki yıldır binanın tekrar hayata geçmesi ve 112 Ambulans merkezi, ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Geriatri dediğimiz yani yaşlı bakım ünitesi olarak hizmete açılması için, hem maddi hem manevi destek vermiş bir vakıftır. Tüm tadilatların yapılması amacıyla bütçe desteği tahhüdü verilmiş,  ona rağmen bina bu şekilde çürümeye terk edilmiştir.  Aralık 2021’de Kaymakamlık makamında yaptıkları toplantıda İl Sağlık Müdürü, Vali Yardımcısı, Kaymakam ve Vakıf Yönetimi biraraya gelmiş ve bu projenin toplum yararına hayata geçmesi için ilgili vakıf maddi destek taahüdünde bulunup projenin 01 Haziran 2022 günü tamamlanacağı yönünde ve bitirildiğinde de İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edileceğine dair destek sözü vermiştir.  Oysa bugün mevcut konum bu şekilde konuşulup proje olarak sözleşmeye dönüşmesi, anlaşmaya varılmışken, yaklaşık 2 ay sonra Sağlık Bakanlığı vakfa dönüş yapmış ve mevcut maddi desteğe ihtiyaç duyulmadığını ve bu binayı kendilerinin yapabileceğine dair bilgi vermiştir.”

BEŞ ON MAAŞLI DANIŞMANLARA MİSAFİRHANE
“ Bugün 22 Eylül 2022. Hiçbir çalışma yapılmamış ve bina bu şekilde çürümeye terk edilmiştir. Ama aslında çürümeye terk edilmiyor. Burada yapılmak istenen şey, şu arkamızda gördüğünüz tarihi bina, vakti zamanında Foça’nın Devlet Hastanesi  hizmetini gören binaya düşündükleri şey,   denize 25 metre,  burayı misafirhane yapmak istiyorlar.  Beş maaşlı, on maaşlı danışmanlar yetmedi  aynı danışmanlar gelip burada birde tatil keyfi çıkaracaklar. Biz Foça ve İzmir olarak bu hastanenin vakfın teklifiyle beraber, sözleşme haline getirilmiş, geri dönüşleri bir türlü yapılmamış, ihtiyaç duyulmuyorsa o zaman yapsaydınız, madem bütçeniz vardı. Bizim teklifimiz burada 112 Acil Ambulans Merkezinin olması, birinci katın İlçe sağlık Müdürlüğü hizmet binası olması, diğer üst katında Geriatri merkezi olarak kullanılması. Buraya bir Geriatri merkezi olması yönünde vakfın teklifini tekrar değerlendirmeye almaları, binanın sosyal tesis yada misafirhane yapılmasını Foça halkı istemiyor. Bu yaşlı insanların hizmet görme ve hizmet alma yeri bu bina olmalıdır. “dedi.

Hüsmen Kırkpınar ve beraberindekiler eski Devlet Hastanesi önündeki açıklamanın ardından yürüyerek Fevzipaşa mahallesi’ndeki Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasına geldi. Burada Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir  ile bir süre görüşen Kırkpınar partisine iş dünyasından önemli katılımlar olacağı bilgisini verdikten sonra Foça’dan ayrıldı.

 
Çiğli'de İnşaat zirvesi: Sektörel sorunlar konuşuldu
 
Sanal kredi kartı dolandırıcılığa karşı koruyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mümtaz MÖRÖY 23 Eylül 2022 Cuma 08:53

Geriatri merkezi olması çok çok güzel bir düşünce ... Misafirhane demek imtiyazlı bir sınıfın hizmetine verilecek demektir... Oysa Foçalının öz malı olan bu bina Foçalılara hizmet vermeli... Geriatri merkezi demek, yaşlı ve bakıma bedenen muhtaç insanların tıbbi yardım aldığı yer ... Misafirhaheyi dağ başına yaparsınız barınma ihtiyacını geçici olarak giderenler rahatça yararlanır.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan muhalefete '6 artı 1' çıkışı: Adayı dahi tartışamıyorlar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Seçimlerde rakip olarak kendilerini ...
3 günlük programın detayları... Kılıçdaroğlu İzmir'de!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'ön seçim' mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçim konusunda konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
 
CHP'li Beko kadrosuz belediye işçilerine dikkat çekti!
Zor koşullarda ve kadrosuz çalışan belediye şirket işçilerinin zorunlu ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sürprizlere yer yok!' ne demek?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sürprizlere yer yok!' ne demek?
CHP'li Öztrak: Bu seçim normal bir seçim değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2023 seçimlerinin ...
 
'Referandum, durumun ciddiyetini gösteriyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya'nın kısmi seferberlik kararı ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e tepki: Yaptığı küstahlıktır
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ...
CHP'li Polat'tan 'Unesco' yorumu: İzmir cezalandırılıyor!
Kemeraltı'nın Unesco listesinden çıkarılması ile ilgili açıklama yapan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva