HABERLER>GÜNCEL
5 Şubat 2024 Pazartesi - 17:40

Baro'dan tüyler ürperten rapor... İzmir'in Auschwitz'leri!

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Kemalpaşa ve Foça Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevlerine yaptıkları ziyaret sonrası tespit ettikleri ihlaller hakkında yaptıkları açıklamada "hayvanlar için adeta toplama kampına dönüşen bakımevlerinden kan kokusu yükseliyor. Sokakta yaşayan hayvanları bakımevlerine kapatmak  ile değil görevini yapmayan sorumlulara, görevlerini yaptırtmak için uğraşın.Hayvanların yaşam alanları bu ölüm kampları değil sokaklardır" dedi.

Baro dan tüyler ürperten rapor... İzmir in Auschwitz leri!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Alsancak'ta yer alan İzmir Baro Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenledi. Komisyon ekibi, 26-27 Ocak tarihlerinde Kemalpaşa ve Foça Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevlerine yaptıkları ziyarette çeşitli ihlallerle karşılaştıklarını dile getirdi.

'ÇÖPTE DERİSİ YÜZÜLMÜŞ TİLKİ ÖLÜSÜ'
Basın açıklamasını baro adına okuyan İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Tuğçe Berber, şu ifadeleri kullandı:

"Kemalpaşa’da bakımevinin yanında kepçeyle çukur kazıldığı, bu çukurda ölü hayvanların bulunduğu, bakımevi önündeki çöp konteynırında derisi yüzülmüş bir tilki ölüsü bulunduğu, padoklarda hasta ve sağlıklı köpeklerin bir arada tutulduğu, hatta aralarında ölü bir köpeğin bile bulunduğu, bakımevi etrafında kullanılmış şırınga ve eldivenlerin bulunduğu, hiçbir sağlık koşuluna uyulmadığı, hayvanların mamalarının bulunmadığı, çok zayıf oldukları ve üşüdükleri; Foça’da ise  hayvanların çok zayıf ve hasta oldukları, mama kaplarında bozulmuş yemeklerin bulunduğu, ayrıca bu yemeklerle birlikte hayvanların iç organlarına zarar verecek sivrilikte ve incelikte kemiklerin hayvanlara verildiği, padokların yırtık olduğu, bu yırtıklar nedeniyle köpeklerin yavru, yetişkin, hasta, sağlıklı ayrımı yapılmaksızın bir arada tutulduğu, hayvanların birbirlerine zarar verebilecek durumda oldukları, Padoklarda bulunan mama ve su kapları hiç yıkanmamış, yosun tutmuş durumda olduğu, bakımevinde derme çatma küçük bir kulübe olduğu ve kulübenin açık kapısından içerisinin sadece çöp dolu olduğu ve bazı kedilerin burada barındırıldığı, çevrede de çok sayıda çöp olduğu ve hayvanların bunların üzerinde yattığı komisyon üyelerimizce tespit edilmiştir."

'BAKIMEVLERİNE ULAŞIM İMKANSIZ'
Avukat Berber, geçici bakımevlerinin adres bilgisine ulaşılamadığı için ulaşımın imkansız hale getirildiği vurgusu yaparak "Öte yandan kanuni düzenlemeye rağmen, her iki geçici bakımevinin adresine dair ne belediyelerin web sitesinde bir bilgiye ne de şehirde ve  yolda bir yönlendirme tabelasına rastlanamamıştır. Sözde bakımevi olan bu zulümhanelere halkın ulaşması neredeyse imkansız hale getirilmiştir. 
Her iki bakımevi çalışanları ve denetlemeye yetkili olduğu halde görevini yerine getirmeyen kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, hayvanların koruma altına alınması talep edilmiştir" diye konuştu. 

'BAKIMEVLERİNDEN KAN KOKUSU YÜKSELİYOR'
Bakımevlerinin denetimsizliğine dikkat çeken Berber, yetkililere çağrıda bulunarak "Günümüzde sokakta yaşayan hayvanların senelerdir bakıldıkları, büyüdükleri, yaşadıkları mahallelerinden alınarak bakımevlerine kapatılması talimatı verenler, sokakta hayvan olmayacağını seçim vaatlerine yazanlar, hayvanların öldürülmesini meşrulaştıran Avrupa modelini güzelleyenler bu vicdansızlığa ortaktır. Kanuna aykırı bir şekilde adeta katliam çağrısında bulunanlar; hayvanlar için adeta toplama kampına dönüşen bakımevlerinden kan kokusu yükseliyor farkına varın. Sokakta yaşayan hayvanları bakımevlerine kapatmak  ile değil görevini yapmayan sorumlulara, görevlerini yaptırtmak için uğraşın.Hayvanların yaşam alanları bu ölüm kampları değil sokaklardır!" ifadelerini kullandı. 

'HAYVANLARA YUVANIZI AÇIN'
Berber şunları söyledi: "Buradan sokağındaki hayvanlar hakkında endişe eden herkese sesleniyoruz! Tanıdığınız, baktığınız hayvanları fotoğraflayın, çip numaraları varsa kaydedin. Bölgenizdeki bakımevlerini düzenli olarak ziyaret edin. Denetim görevini yerine getirmeyen kurumlara denetim taleplerinizi iletin. Hayvanlara bir mal muamelesi yapan üretim çiftliklerine karşı çıkıp hayvan satın almak yerine bakımevlerinde ve sokaklarda yaşam mücadelesi veren bu hayvanlara yuvanızı açarak onları bakımevlerinin korkunç koşullarından kurtarın.  İzmir barosu hayvan hakları komisyonu olarak bölgedeki tüm bakımevlerine ve denetim mekanizmalarına buradan sesleniyoruz! Geçici bakımevlerini ölüm kamplarına çevirmenize  izin vermeyeceğiz"

 
Çeşme'de 47 aranan şahıs yakalandı
 
İzmir'deki MOSSAD operasyonunda karar!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süheylâ Soyteki 6 Şubat 2024 Salı 12:17

Vicdandan,duygudaşlıktan,dayanışmadan,bilimsel verilerden uzak,rastgele yazılmış bu sözler( yorum değil) ne denli insan olduğumuzun göstergesi... Sizlerle,aynı ortamda yaşayan canlılar adına diyorum ki; daha çok kirletmeden çekilin!

Yorumu oyla      2      1  
6 Şubat 2024 Salı 10:33

Sokaklarda köpek görmek istemiyoruz. Sürü halinde dolaşıp saldırıyorlar. Köpeklerin yeri sokaktır açıklamaları yapan kafayı yemiş herhalde.

Yorumu oyla      3      3  
TLG 6 Şubat 2024 Salı 09:47

Sokakta olsalar harika bir yaşamları olacaktı sanki. Barınak vs. hikaye. En medeni çözüm ya sahiplenme ya uyutmak

Yorumu oyla      3      2  
BUCALI 6 Şubat 2024 Salı 09:19

Sokakta bir tane bile başıboş köpek istemiyoruz,sanki sokakta yaşayanlar çok konfor içinde yaşıyor,Ege üniversitesi hastanesinin içi kocaman sokak köpekleri dolu,tam bir akıl tutulması,sağlık bulmak için gittiğimiz yerde bile istila etmişler her yeri,barınaklara toplanmalı hepsi,isteyen alsın sahiplensin bu arkadaşlar çok istiyorsa alsınlar evlerinde 3-5 tane baksınlar,sıcacık yataklarında birlikte yatsınlar kocaman çoban köpekleriyle biz istemiyoruz artık bir tane bile canımızı bunlar yüzünden kaybetmek istemiyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
Az Bilmiş 5 Şubat 2024 Pazartesi 22:37

Bunların (Baro) amacı problem çözmek değiş mevcut olan problemi arttırmak, bu ülkede kaos çıksında oh diyelim derdindeler. Allah bilir bu hayvan yemi satan şirketlerden nemalamış olmasınlar. Tahminimce bu hayvan yemi lobi şirketleri bunlarla neyin peşindeler. Amaçları her yıl hayvan yemi satışlarını arttırmaktır. Kim bilir ne kadar yatırım yaptılar. Allahu Teala bu dünyayı öncelikle biz insanlar için yaratmıştır. Her şey insanların emrindedir. Meseleyi bu zaviyeden bakmalıyız. Ben görüyorum şehir merkezinde hayvanlar caddelerde dükkanların önünde, içinde, mağazaların içinde yerlere yatmışlar kimse bir şey demiyor. Gözümle gördüm soğuk bir gün de ŞOK markete kedi girdi sorumlu bayan koşturdu çıkarttı müşteri kadın diyor ki elleme elleme içeride kalsın diyor. Şöyle kadına ters ters baktım. Korktuğum için ağzımı açamadım. Kadın bana saldırır diye. Aklıma gelip de yazamadığım kelimeler var. İşte böyle. Halbuki marketin içinde kedi kalır mıymış. Olacak iş değil. Çok hasta insanlar var. İşte böyle dostlar.

Yorumu oyla      5      6  
Asds 5 Şubat 2024 Pazartesi 18:09

Sokak köpeklerinin saldırdığı,zarar verdiği hatta ölümlerine sebep olduğu insanlar için de keşke bu kadar duyarlı olsanız.

Yorumu oyla      10      5  
Dünyada örneği yok 5 Şubat 2024 Pazartesi 18:05

Dünyada başıboş sokak hayvanının örneği yoktur. Sokaklar doğal yaşam alanı değildir. Bir sokakta mama olması sebebiyle 10 tane köpeğin doluşması doğallıkla açıklanamaz. Yerdeki köpek pisliği, maması bir biyolojik kirliliktir. Köpek ve kedi saldırılarından yaralanmalar olmaktadır. Hayvanseverlik, dar çevrede değerlendirilemez.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 47 aranan şahıs yakalandı
Çeşme ilçesinde 1 hafta boyunca yapılan denetimlerde 47 aranan şahıs yakalandı.
Şehit pilotlar, son yolculuklarına uğurlandı
Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Pilot ...
İzmirli Gazeteciler'den 'Süleyman Gençel' eylemi
İzmir gazeteciler yaptıkları açıklama ile A3 Genel Yayın Yönetmeni Süleyman ...
 
Hatay'da eğitim-öğretime 1 gün ara
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da eğitim ...
Ödemiş’ten dikkat çeken ihale… Kat karşılığı vitrine çıkartıldı
Ödemiş Belediyesi mülkiyetinde bulunan 2 bin 184 metrekare araziyi kat ...
Kaymakamdan acı haber: Evinde intihar etti!
Kahramanmaraş Ekinözü İlçe Kaymakamı Mesut Coşkun (31), lojmanında ölü ...
 
İzmir'de kaçakçılara darbe... 8 milyonluk vergi kaybı engellendi!
İzmir'de son 10 günde düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında 52 şüpheli ...
Katledilen taksicinin ailesinin avukatlarından saldırı açıklaması: Gerçek değil!
İzmir'de aracına aldığı kişi tarafından silahla öldürülen taksi şoförü ...
Çöp ev skandalı: Tahliyeye bakanlıktan itiraz!
Bursa'da yeğeni Cem Muhammet A.'yı çöp ev haline gelen dairedeki bir odada ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva