HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2019 Cuma - 16:11

Akçakale’den İzmir’e teşekkür: Bizimkiler sınıfta kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelen talep üzerine araç-gereç, gıda ve giysi yardımı gönderdiği Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya teşekkür etti.  Yalçınkaya, “Tüm büyükşehirlerden yardım istedik ama sadece İzmir yanıt verdi. Bizim belediyeler açık söylüyorum sınıfta kaldı” dedi.

Akçakale’den İzmir’e teşekkür: Bizimkiler sınıfta kaldı!

EGEDESONSÖZ- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı çerçevesinde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde başlayan hareketlilik devam ediyor. Harekatın ilk günlerinde büyük sorunların yaşandığı ilçede yaşam normale dönerken AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Türkiye genelindeki tüm büyükşehir belediyelerine resmi yazı göndererek yardım talebinde bulunmuştu.

Mektubunda; Barış Pınarı Harekatı nedeniyle belediye araç gereçlerinin büyük bölümünü verdiklerini söyleyen Yalçınkaya, tüm belediyelerden çöp arabası, kepçe, dozer, otobüs gibi araçlar ile sosyal yardımlarda kullanmak üzere yiyecek ve giyecek istedi.

Başkan Yalçınkaya’nın talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündemine de gelirken Belediye Başkanı Tunç Soyer mektubu okuyarak yardım sözü verdi.  Bunun üzerine belediye bürokratlarının yaptığı hazırlık sonrasında Plan Bütçe Komisyonu’nun da onayının ardından meclis kararıyla bir adet dozer ile çok sayıda yiyecek, giyecek malzeme temin edildi.

BU MESELE PARTİ MESELESİ DEĞİL!
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, “bu mesele parti meselesi değildir” derken ayrımsız tüm belediye başkanlarına mektup yolladığını söyledi.

Yalçınkaya, “İlçemizin nüfusu 115 bin kişi. Suriye’den 125 bin kişi daha geldi. Ayrıca Barış Pınarı Harekatı ve öncesindeki askeri hareketlilikler nedeniyle 40 bin askere ev sahipliği yapıyoruz. Nüfusumuz 300 bini buluyor. Biz belediye olarak İller Bankası’ndan aynı desteği, aynı imkanları alıyoruz. Şu anda iki tane çöp toplama aracım, birkaç iş makinem, otobüsüm, kepçem var. Sorunsuz olarak askerlerimizin hizmetinde çalışıyoruz. Burada bir vatan müdafaası söz konusudur. Herkesin destek olması gerekiyordu. Ben tüm belediyelere yazı yazdım ama sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu kadar büyük, önemli destek aldım. Ankara ve İstanbul da bir şey yapmadı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden bir adet kepçe geldi. O da kiralık.  Bizim belediyelerimizden hiçbir şey yok. Açık ve net söylüyorum bizimkiler sınıfta kaldılar” dedi.

Başkan Yalçınkaya, Kızılay aracılığıyla gelen İhracatçılar Meclisi’nin giysi ve gıda yardımını dağıttıklarını belirtirken tüm kurumların ve belediyelerin yaşanan sıkıntılı sürece destek olması gerektiğini söyledi. Yalçınkaya, “Düşünün, asker tankla, topla, tüfekle buraya gelmiş. Adam bir emir ile ölümü göze almış. Şehit olmayı, vatan için canını vermeye razı gelmiş. Biz, istenildiğinde ‘vermiyoruz, yok’ diyemeyiz. Kepçeler, dozerler, iş makinaları yolları açmak için gidiyor. Ülke olarak 500 kilometrelik bir alanda harekat yapıyorsunuz. Her şey lazım oluyor” diye konuştu.

Başkan Yalçınkaya, gerekirse ve talep olursa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi başta olmak üzere büyükşehir meclislerinde konuşma yapabileceğini de sözlerine ekledi. Yalçınkaya, belediye başkanlarını halkla, vatandaşla, askerle bütünleşmek üzere Akçakale’ye davet etti.

İZMİR’İN GÖNDERDİĞİ İŞTE O MALZEMELER:

 
İzmir'de kocasından boşanan kadın 'Erik Dalı' ile göbek attı!
 
'Pet şişe Refiye' yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut yalçınkaya 16 Kasım 2019 Cumartesi 17:04

Teşekkürler İzmir

Yorumu oyla      4      5  
Biraz düşün! 15 Kasım 2019 Cuma 21:15

İyi niyetli olalım. Belediye bakliyat ürünlerini ne yapacak. Peki ya giysileri... Askerimizin buna ihtiyacı mı var!!! Devletimiz gereken neyse yapıyor önlem alıyor. Askerin giysi ve yemek sorunu zaten yok. Kaldı ki iş makineleri DSİ tarafından ülkenin her bölgesinden temin edildi.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu’ndan ‘intihar’ açıklaması: Bugüne kadar İstanbul görevini yapmadı demektir
Türkiye'de son günlerde artan intihar vakalarına değinen İstanbul Büyükşehir ...
CHP’li Başkan Yıldırım: 2 dönem seçildim, 3’üncü için idealim yok!
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, “Açıklıkla söylüyorum; ben 2 dönem seçilerek ...
İntihar olaylarıyla ilgili araştırma komisyonu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde son dönemdeki intihar ...
 
CHP'li Serter'den Bakan Ersoy'a tepki!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde ...
Bornova'da toplantı tartışması: CHP'li Polat'tan tepki!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden ...
MHP’li Osmanağaoğlu: 3. Dünya Göçebe Oyunları İzmir’de yapılsın
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Bakanlıkların 2020 Bütçeleri görüşülmeye ...
 
Türkiye'de ilki gerçekleştirdi... İzmir'in pilot vekili
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, gyrocopter pilotu oldu.
CHP İzmir’de eski belediye başkanı mahallesinde delege seçilemedi!
Beydağ Belediyesi eski Başkanı Vasfi Şentürk, Atatürk Mahallesi’nde çarşaf ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gölgede kalan ayrıntı!
Mehmet KARABEL yazdı... Gölgede kalan ayrıntı!
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva