HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2022 Pazartesi - 13:03

8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi. Ödül töreninde 4 dilde konuşan Oran, “Son 3 yılda ekonomik anlamda kısıtlamaya gittik ancak gençlerimizin eğitimi, kültürü ve spor yapmaları konusunda hiçbir şekilde tasarruf yapmadık ve yapmamaya da devam edeceğiz” dedi.

8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi

20-26 Haziran tarihleri arasında, bu yıl 8’incisi düzenlenen Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi. Çeşme Belediyesi tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu desteğiyle düzenlenen, 17 ülkeden, 32'si ünvanlı 544 satranç sporcusunun katıldığı 8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nın ödül töreni, tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde gerçekleştirildi. 

Ödül törenine, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Kaymakçı, belediye meclis üyeleri, satranç sporcuları ve aileleri katıldı. 

4 dilde konuşma yaptı

Ödül töreninde İngilizce, Fransızca, Rusça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “2019 yılında seçildiğim günden beri, zor günler geçiriyoruz. Bu dönem seçilen belediye başkanları şanssız günler geçiriyor. Önce pandemi sürecini yaşadık. Ardından da ülkemizde ve dünyada ekonomik kriz yaşanmaya başladı. Çeşme Belediyesi, son 3 yılda ekonomisini, finans yapısını, çok ciddi anlamda düzeltti. Her şeyde kısıtlamaya gidildi. Sizin için, sizin adınıza birçok şeyden tasarruf yapmak zorunda kaldık. Ama bir konuda hiçbir şekilde tasarruf yapmadık. Gençlerimizin eğitimi, kültürü ve spor yapmaları konusunda hiçbir şekilde tasarruf yapmadık ve yapmamaya da devam edeceğiz” dedi.

“Anne babalara teşekkür ederim”

Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çünkü ideali ile büyüdüğümüz ve O'nun çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye idealine inanan bir Cumhuriyet çocuğu olarak ben ve arkadaşlarım, bizden sonra gelecek nesillerin, o sarı saçlı, mavi gözlü devin, çağdaş Türkiye idealinde emin adımlarla ilerlemesi için onların düşünmesi, eleştirmesi lazım. Dolayısıyla analitik düşüncelere sahip olabilmeleri için satranç sporunu, bütün sporlar gibi desteklemeye devam edeceğiz. Buradaki bütün anne ve babalara çok teşekkür ederim. Çeşme Belediyesi spor kulübünün satranç turnuvalarına çocuklarınızı getirmeye devam edin. Çünkü çocuklarımız, benim oğlum da başta olmak üzere tabletlere, telefonlara gömülmüş durumdalar. Ama satranç, çocuklarımızın kafalarını daha çok çalıştırıyor. Biz de desteklemeye devam ediyoruz. Sadece sporu değil, kültürü, sanatı da desteklemeye devam ediyoruz. Bunu ancak sizlerle beraber başarabiliriz. Sizin desteğiniz bizim için çok önemli.”

 
Altınordu'dan karavana!
 
Otoyol kenarında korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de atık ilaçlar toplanıyor
Narlıdere Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin ...
Efes esnafından Başkan Sengel’e teşekkür 
Efes Alt Kapı esnafı yenilenen çarşı için Efes Selçuk Belediye Başkanı ...
Bayraklı’da çözüm artık tek numarada!
Vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmek, talep ve önerileri ...
 
Bergama'da Sertab Erener rüzgarı esti!
Kadim Şehir Bergama’nın düğünü olarak kabul edilen, 1937 yılından beri ...
6 ilçede yeniden başladı... Süt Kuzusu büyüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesini adım adım büyütüyor. ...
Karşıyakalılar aksiyona doyacak!
Karşıyaka’yı spor kentine dönüştürme vizyonuyla çalışmalarına yön veren ...
 
Yüzlerce genç İzmir'i keşfetti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu ...
Bucalı miniklere tiyatro şöleni!
Buca Belediyesi, çocuklarda sahne sanatlarına aşinalık kazandırmak ve ...
Karaburun'da 'Kırkım' coşkusu!
Karaburun Belediyesi tarafından ilçeye özgü kıl keçisini koruyarak yaşatmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva