HABERLER>EGE
12 Aralık 2016 Pazartesi - 23:43

72 sanıklı FETÖ davasında ilk duruşma raporu!

FETÖ/PDY'nin, Denizli'nin Tavas ilçesindeki "çatı yapılanması"nın anlatıldığı 31'i tutuklu 72 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

72 sanıklı FETÖ davasında ilk duruşma raporu!

Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki davaya, 31'i tutuklu 66 sanık ve avukatları ile sanıkların yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından duruşmaya öğleden sonra devam etmek üzere ara verdi.

Öğleden sonra devam edilen duruşmada, 96 sayfalık iddianame yaklaşık 2,5 saate okundu. İddianamede, örgütün ABD'de üst düzey sorumlusu olan İsmail Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığı, bazı sanıklarla çeşitli kez telefonla görüştüğü bilgisine yer verildi.

FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanmasının yer aldığı iddianamede, örgütün Tavas'taki yapılanmasını Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş bünyesinde gerçekleştirdiği, örgüte üye kazandırma, finansal kaynak sağlama gibi faaliyetleri organize ettiği vurgulanıyor. Sanıkların Bank Asya'ya para yatırılması, seçimlerde AK Parti dışındaki partilere oy verilmesi konusunda örgüt ele başından aldıkları talimatlar doğrultusunda çalıştıkları bildirildi.

İddianamenin okunmasından sonra sanıkların sorgu ve savunmasına geçildi. Avukatının rahatsızlığına dair verdiği rapor ile ilk savunmayı kanser hastası olduğu öğrenilen ve "ABD imamı" olduğu öne sürülen İsmail Büyükçelebi'nin amcasının oğlu A.B, yaptı. Suçlamaları reddeden A.B, mahkeme başkanının "İsmail Büyükçelebi'yi tanıyıp tanımadığı" sorusuna çocukluklarının beraber geçtiğini, sonra ayrıldıklarını söyledi. En son ne zaman görüştüğü sorulan A.B, hatırladığı kadarıyla 2009'da amcasının vefatında görüştüğünü belirtti.

Sanıklardan K.D, çocuklarının örgütün okullarında okuduğunu, ekonomik durumunun iyi olmadığını ifade ederken, yurt dışı gezilerini arkadaş çevresi ile yaptığını söyledi. S.D, 20 yıl kadar önce öğrencilerin eğimi için 10 kişi ile şirket kurduklarını belirtirken, kendisinin bağ bahçe işlerinde başkalarının tarlasında çalıştığını, şirketten kar payı almadığını, müdürün "Sen otur oturduğun yerde" diyerek kendisini işlerine karıştırmadığını, kapanıncaya kadar Zaman gazetesinin abonesi olduğunu ifade etti.

İlk gün 2'si tutuklu 6 kişinin sorgu ve savunması alınırken, mahkeme başkanı Ünal Yalçınkaya, duruşmaya, yarın sabah devam etmek üzere ara verdi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatılıyor.

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim yapılanması, ilçedeki kadın yapılanması ve ışık evleri yapılanması yer alıyor. "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiği belirtilen iddianamede, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

Zanlılar hakkında "terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüte yardım yataklık etmek" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (AA)

 
Meclis'te kavga: HDP'li vekil revire kaldırıldı
 
İzmir’de çekicilerden terörü protesto konvoyu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cami avlusunda donmak üzereyken bulundu!
Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, iki günlük erkek bebek, donmak üzereyken cami avlusunda bulundu.
Birlikte yaşadığı kadını bıçakla kovaladı, evi ateşe verdi!
Kütahya’da tartıştığı birlikte yaşadığı H.T. adlı kadını bıçakla kovalayan ...
Savcılıktan açıklama: Hamile kadına saldırıda neden o karar çıktı?
Manisa Turgutlu'da 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye (32) parkta spor yaparken ...
 
Akhisar şehidini binlerle uğurladı
26 yaşındaki Ali Aksoy, memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde 2 bin ...
Soma davasına ‘SERBİS arızası’ ertelemesi!
301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın duruşmasında, ...
Manisa'da 2 HDP'li Başkan gözaltında
HDP Manisa İl Başkanı ile HDP Salihli İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu ...
 
İstanbul'dan Manisa'ya ateş düştü!
Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce ...
Soma davasında kritik rapor hazır!
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ...
Aynı yöne giden minibüsler çarpıştı: 9 yaralı
Muğla’nın Köyceğiz İlçesi'nde aynı yöne giden iki minibüs çarpıştı, aralarında ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva