HABERLER>EKONOMİ
7 Ocak 2012 Cumartesi - 11:34

5 yıldızlı oteller EXPO için güçbirliği yapacak

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, EXPO sürecinde turistik işletmelerin ve konaklama tesislerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

5 yıldızlı oteller EXPO için güçbirliği yapacak

İZMİR - İzmir’deki beş yıldızlı şehir içi otellerin yöneticileriyle bir araya gelen Mehmet İşler, sektörün birlikte hareket ederek sorunlarına daha kolay çözüm bulabileceğine ve daha güçlü konuma getirebileceğine dikkat çekti.
 
İzmir'in 5 yıldızlı şehir içi otellerinin genel müdürleri Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) çağrısıyla bir araya geldi. Mövenpick Otel'in ev sahipliğinde gerçekleşen yemekli toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler'in yanı sıra ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Crown Plaza Genel Müdürü Faik Alsaç, Hilton Oteli Genel Müdürü Todori Kalamaris, Kaya Thermal Otel Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, Mövenpick Otel Genel Müdürü Melik Kızılcan ile Swiss Otel Genel Müdürü Rıza Elibol katıldı.
 
EXPO 2020 sürecinde otellerin üst düzey yöneticilerinin bir araya gelerek ortak hareket etmesinin kent yararına olduğunun altını çizen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, tüm otel yöneticilerinin ETİK'ten gelen buluşma önerisini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. Kentin 5 yıldızlı otel yöneticileriyle yaptıkları bu ilk çalışmayı her ayın son çarşamba günü, farklı bir otelde tekrarlama kararı aldıklarını, her toplantımızın bir gündemi ve önemli bir konuğu olacağını dile getiren İşler, toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi:
"Her toplantıya sektörümüzle ilgili bir yöneticinin katılmasını sağlayacağız. Bir toplantıda Kültür ve Turizm Bakanımız, bir başka toplantımızda Valimiz ya da Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediyelerin başkanları, sektörümüzün muhatap olduğu İl Sağlık, İl Çevre Müdürlüğü yöneticileri ya da emniyet müdürümüz aramızda olsun istiyoruz. Biz kentimizin yöneticilerine, sektörümüzün muhataplarına kendimizi ve sorunlarımızı ne kadar çok anlatabilirsek, o kadar hızlı yol alabiliriz. Bu da kentimizin yararına olur. Özellikle EXPO öncesinde bizim böyle bir araya gelmemiz sektörümüzün tek yürek, tek yumruk olması açısından önem taşıyor."
 
Antalya ve İstanbul'da sektörün birliklerine sahip çıktığını vurgulayan ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "Biz de sizlerle ETİK çatısı altında bir araya gelerek bunu sağlamaya çalışıyoruz. Biz ne kadar güçlü olursak Bakanlık bazında da taleplerimizi de o kadar güçlü dile getirebiliriz" dedi. İşler, toplantıda İzmir'in marka imajı, kentsel pazarlama olanakları, EXPO adaylık sürecinin yanı sıra havuz yönetmeliği, gürültü yönetmeliği, SPA, katı atık su problemi, EMITT Fuarı'na katılım, ETİK'in çalışmaları ve hukuksal anlamda sektörün önünü tıkayan sorunların ele alındığını söyledi.
 
Sektörün birlik beraberlik imajının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, "Bu ekip ruhu İzmir'de özlenen bir şeydi. Yol alırken zevk alarak başarıya ulaşmak en çok istenendir. Bu toplantılara İl Sağlık ve İl Çevre Müdürlerini de davet edilecek olması sektör adına çok olumlu bir adımdır. İlişkilerin iyi ve sağlıklı olması, diyalog ortamı oluşması sorunların çözümünde çok önemli bir adımdır" dedi. Otelcilerin birlik olmasının sektörün elini güçlendireceğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de yasal düzenlemeler, yönetmelik ve kanunlar çıkmadan sektörün isteklerini güçlü bir şekilde bildirmesini istedi. "Düzenlemeler yapıldıktan sonra geriye dönmek çok zor. Sektör bu şekilde bir araya gelip bizleri doğru yönlendirir, isteklerini dile getirirse yönetmelikler de doğru çıkar" diye konuştu.
ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, 29 Şubat'ta Kaya Thermal Otel'de yapılacak bir sonraki toplantıya İzmir'in yanı sıra Kuşadası, Pamucak, Gümüldür, Manisa, Çeşme, Özdere ve Seferihisar'daki 5 yıldızlı otellerde görevli 19 yöneticinin de davet edileceğini belirtti. Benzer bir toplantıyı 4 yıldızlı otel yöneticileriyle de gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatan İşler, otel yöneticilerinin bir araya gelerek daha yakından tanışmasının da sektörün yararına olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte altın için 2012 tahmini
Finans devi Barclays Capital, altın ile ilgili tahminini açıkladı. İşte ...
'Doları yeneriz' dedi, TL'ye yatırım önerdi
Merkez Bankası Başkanı Başçı, bu yıl TL'ye yatırım yapanların hep kazanacağını ...
Egeli zeytincilere ABD sürprizi
Ekim ayında başlayıp aralık sonunda biten zeytin ve zeytinyağı sezonu ...
 
Et ve Balık Kurumu Merkez Bankası'na özendi!
Merkez Bankası'nın yüksek dolara karşı verdiği savaş, Et ve Balık Kurumu ...
SGK'dan mektupla 10 bin kişiye emeklilik hizmeti
Daha önce sosyal güvencesi olmayan binlerce kişinin güvence altına alınması ...
Akbank'ın zirvesinde sürpriz istifa!
Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt görevinden ayrıldı. Akkurt'un yerine Genel ...
 
Yeşil kartlının sorununa “genelgeyle” yanıt
Sağlık Bakanlığı yeşil kartlı hastalar konusunda genelge yayınlarken, ...
Babacan: Merkez Bankası gerekeni yapıyor
Kurdaki hareketi yorumlayan Başbakan Yardımcısı Babacan, "Merkez Bankası ...
Vali konuşma dedi ama Tahsin Güzel dinlemedi
Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, fuar açılışında Ayakkabıcılar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva