HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2021 Çarşamba - 11:10

5 yaşındaki İlayda sırra kadem bastı: 15 yıldır dinmeyen gözyaşı...

İzmir'de, 15 yıl önce ailesiyle pikniğe giden ve o zaman 5 yaşında olan İlayda Taşçı, ormanlık alanda kayboldu. Gerek polisin gerekse jandarmanın araştırmalarına ve İlayda'nın son haline yönelik robot resimlerinin çizilmesine rağmen sonuç alınamadı. Gözyaşları içinde yardım isteyen anne Bedriye Taşçı, "Bazen el işi yapardım, yanıma gelirdi, omzuma yaslanırdı, 'Anne' derdi. Ben de 'Bırak, el işi yapacağım' derdim. Şimdi diyorum ki keşke el işi yapmasaydım, çocuğumla oynasaydım, bütün zamanımı onunla geçirseydim. Lütfen benim sesimi duyun, kızımı bulun" dedi.

5 yaşındaki İlayda sırra kadem bastı: 15 yıldır dinmeyen gözyaşı...

Buca ilçesinde yaşayan Bedriye Taşçı, 9 Nisan 2006'da, 5 yaşındaki kızı İlayda Taşçı'yı da alıp, akrabalarıyla Kaynaklar mevkiine pikniğe gitti. Akşam saatlerine kadar burada vakit geçiren Bedriye Taşçı, eve dönmek üzere hazırlık yaptığı sırada, kızı İlayda'yı göremedi. Taşçı ve o sırada yanında olan akrabaları kendi çabalarıyla bölgede arama yaptı. Ancak yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Bunun üzerine Taşçı, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerince İlayda'yı bulmak için çalışma başlatıldı. İlayda'nın kaybolduğu bölgede günlerce köpeklerle arama yapıldı, gidebileceği yerlere bakıldı. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen İlayda bulunamadı. Bir süre sonra ?İlayda'nın piknik alanında top oynayan kuzeni, bir kişinin, küçük kızı otomobile zorla bindirdiğini iddia etti. Yol üzerindeki güvenlik kameralarının kayıtlarında, görüntüye rastlanılmadı. Köpeklerle piknik alanını günlerce arayan jandarma, olay günü o bölgede bulunan 12 bin 120 kişinin cep telefonu kayıtlarını incelerken, 214 kişi üzerinde yoğunlaşıldı. Tespit edilen şüphelilerin evleri ve iş yerleri arandı. Jandarma, yüzlerce ihbarı değerlendirdi, binlerce kişiyi sorguladı; ancak yıllarca süren araştırmalardan sonuç alınamadı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, çalıntı otomobille yakalanan M.A.A. (16) da ifadesinde, kayıp olan İlayda Taşçı'yı kaçırıp, bir aileye sattıklarını, bir kadını altınları için kaçırdıktan sonra öldürüp, gömdüklerini ve çok sayıda hırsızlık suçuna karıştıklarını anlattı. Ancak daha sonra M.A.A.'nın da yalan söylediği ortaya çıktı.

'KEŞKE BÜTÜN ZAMANIMI ONUNLA GEÇİRSEYDİM'
15 yıldır gözyaşlarının dinmediğini söyleyen anne Bedriye Taşçı, olay günü pikniğe hiç gitmek istemediğini belirterek, "Olay gün sabah küçük kardeşimle pazara gittik, ardından da pikniğe gittik. Benim içimden hiç gelmiyordu gitmek ama ısrar ettikleri için gittik. İlayda çocuklarla oynamaya başladı. Sonra gelip bana, 'Anne, bana bir bardak meşrubat verir misin' dedi. Ne zaman o meşrubattan görsem gözümde o an canlanıyor. Kaybolduğu gün bana, 'Anne dişim ağrıyor' demişti. Sanki onun ağrısı o gün bugündür hep benim dişimde. Onun o küçük elleri, yüzü hep benim gözümün önünde. Bazen el işi yapardım, yanıma gelirdi, omzuma yaslanırdı, 'Anne' derdi. Ben de 'Bırak, el işi yapacağım' derdim. Şimdi diyorum ki keşke el işi yapmasaydım, çocuğumla oynasaydım, bütün zamanımı onunla geçirseydim" diye konuştu.

'KIZIMIN KAÇIRILDIĞINA EMİNİM, YER YARILDI DA İÇİNE GİRMEDİ'
Bedriye Taşçı, kızının kaçırılıp evlatlık verildiğini düşündüğünü dile getirerek, "Hep 'yaşıyor' diye hissediyorum, gönlüme öyle doğuyor. Ben o küçük İlayda'yı istiyorum, hep gözümde o 5 yaşındaki İlayda var. Gece çoğu zaman yastığımla boğuşuyorum. Kapı çalacak, biri arayacak, biri merhamete gelecek ve İlayda'mı gelecek diye bekliyorum. Buradan bütün herkese sesleniyorum. 'İlayda kaçırıldı' diye düşünüyorum ve belki o kaçıran annedir, babadır, evlattır, bilmiyorum. Lütfen benim kızımı getirin, davacı bile olmayacağım. Yeter ki kızımı getirsinler, yemin ederim davacı olmayacağım. 15 senedir her gece, 'Onu kaçıran imana gelsin de kızımı getirsin' diye İlayda'ma Ayet-el Kürsi okuyorum. Herkes ona beddua ediyor ama ben 'Şaşırdı ve imanına yenik düştü' diye düşünüp, tekrar imana gelsin de kızımı getirsin diye dua ediyorum. Ben kızımın kaçırıldığına eminim, yer yarıldı da içine girmiş olamaz" dedi.



'YARIM SAAT İÇİNDE KAYBOLDU, O GÜN BUGÜNDÜR ARIYORUZ'
Okulda hizmetli olarak görev yapan baba Saim Taşçı, pikniğe gidildiğinde kendisinin iş yerinde olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Piknik bize zehir oldu. Bugün İlayda'mın kayboluşunun üzerinden 15 sene geçti. Şu an yaşıyorsa 20 yaşında. Anlatacak o kadar çok şey var ki, bitmiyor. Ben iş yerindeydim, eşim, ağabeyi ve kayınbiraderi ile pikniğe gitmişlerdi. Saat 15.00 civarı piknik alanına varıyorlar. Saat 17.30-18.00 arası da İlayda'nın olmadığını fark ediyorlar. Yarım saat içinde İlayda kayboluyor. O gün bugündür arıyoruz ancak bulamadık. O gün saat 23.00 sıralarında piknik alanına gidildi ve kokuya duyarlı köpeklerle arama yapıldı. Belli noktadan sonra çocuğun izinin kaybolduğu söylediler. Zaten görgü tanıkları da o noktada çocuğun beyaz otomobille alındığını söylüyor. Kayınbiraderimin küçük oğlu var, 'Top oynarken ufak kız çocuğunun beyaz arabaya bindiğini gördüm ama onun İlayda olduğunu fark etmedim' dedi. Senelerdir İlayda'dan haber alamadık, hala da aramaya devam ediyoruz."

'RÜYAMDA BANA, 'BABA BURADAYIM' DİYE SESLENİYOR'
Saim Taşçı, görenlerin ve duyanların telefon açması halinde, dünyanın öbür ucunda da olsa kızlarını gidip alacaklarını ifade ederek, "Yeter ki bize yardım etsinler. Yetkililere sesleniyorum, bize ne olur yardım edin. Telefonumda fotoğraflarını her gördüğümde rüyama giriyor. Rüyamda yüzünü hiç göremedim, sadece sesini duyuyorum. Rüyamda bana, 'Baba buradayım, baba buradayım' diye sesleniyor. Sadece sesini duyuyorum, yüzünü bir türlü göremedim. Kardeşi, kuzenleri çok etkilendi. Bana hep, 'Baba İlayda ne zaman gelecek' diye soruyorlar. Sabırla bekliyoruz, inşallah kapıyı çalıp gelecek. Bu zamana kadar çok ihbar oldu, ama sonuç yok. Gerçek ihbar gelmedi. Ya da geldi de bizim haberimiz olmadı, bilmiyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Akşener'den Cumhur İttifakı açıklaması
 
Moderna, korona aşısının etkinlik oranını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinsel istismardan yargılanıyordu, beraat etti
Eski HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, cinsel istismar suçlaması ile ...
Öğretmenler aşı randevusuna dahil edildi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşı randevusuna dahil edildiğini duyurdu.
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı
İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 18 zanlı gözaltına alındı.
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya açıklaması
Rusya'nın Türkiye ile uçuşları sınırlamasına yönelik açıklama yapan Dışişleri ...
İzmir'de DAEŞ'e operasyon!
İzmir'de, DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 3 şüpheli, ...
İzmir'de restoran yangını... Son anda kurtarıldı!
İzmir'in Konak ilçesinde restoranda iddiaya göre elektrik aksamından çıkan ...
 
Aynı istikametteki iki yük treni çarpıştı!
Adana'nın Pozantı ilçesinde aynı istikametteki iki yük treninin çarpışması ...
Mehmet KARABEL yazdı... Açıldık... Saçıldık... Bak ne hale geldik!
Mehmet KARABEL yazdı... Açıldık... Saçıldık... Bak ne hale geldik!
Eşini pompalıyla öldürmüştü! Cezası belli oldu!
Adana'da kendisini döven eşi Hakan Özbek´i (33) pompalı tüfekle vurarak ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva