HABERLER>EKONOMİ
4 Ekim 2021 Pazartesi - 09:25

4 yıl sonra İzmir'e ilk kruvaziyer!

Küresel kruvaziyer turizminin en büyük buluşması olan ABD Miami'deki Seatrade Cruise Global Fuarı'nda, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) standında Türkiye ve Türk limanları tanıtıldı.  İMEAK Deniz Ticaret Odası adına İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Port Kuşadası ve Galataport İstanbul’un yine gelecek yıl için çok sayıda rezervasyon aldığını, bu ay Costa firmasının İzmir’e bir seferinin söz konusu olduğunu açıkladı.

4 yıl sonra İzmir e ilk kruvaziyer!

Yaklaşık 20 bin ziyaretçinin katıldığı ve 80’den fazla kruvaziyer hat ile acentenin temsil edildiği 27-30 Eylül tarihlerindeki Fuar'da, 2022 ve sonrasında ülkemize daha fazla yolcu gemisi gelmesi için Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosu Burç Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Deniz Turizm Daire Başkanı Elçin Öncü, TGA Daire Başkanı Fatoş Özsoy, İMEAK Deniz Ticaret Odası adına İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ten oluşan Türk heyeti, kruvaziyer hatlarının temsilcileri ile karşılıklı ve verimli görüşmeler gerçekleştirdi.  

Seatrade Cruise Global’de  "En iyi liman" kategorisinde finalist olan Galataport İstanbul’a da ödül verildi. Ödülü İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk aldı. 

TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ BİR DESTİNASYON 
Fuar sonrası bir değerlendirme yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2022 yılında küresel kruvaziyer turizmi pazarına Türk limanlarının güçlü şekilde döneceğine olan inançlarının arttığını söyledi. Kruvaziyer operatörlerinin aşılama ile beraber sağlık ve güvenlik protokolleri doğrultusunda 2022 ve sonrası yıllarda seferlerini artırmayı planladıklarını açıklayan Öztürk, Türkiye’nin Akdeniz pazarında vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu, kruvaziyer sektöründeki genişleme halkasından Türk limanlarının da pay alacağını ifade etti.  

Dünyanın önde gelen kruvaziyer operatörü MSC’nin 2022 yılı bahar aylarından başlayarak Türkiye çıkışlı seferleri yeniden başlatma kararı aldığını dile getiren Öztürk, Ege Port Kuşadası ve Galataport İstanbul’un yine gelecek yıl için çok sayıda rezervasyon aldığını, bu ay Costa firmasının İzmir’e bir seferinin söz konusu olduğunu açıkladı. Öztürk, “Kruvaziyer sektörü aşılama ve seyahat kısıtlamalarının gidişatına bağlı olarak pandeminin etkilerini üzerinden atmaya başladı. Yeni inşa edilen çok sayıda yolcu gemisi suya inmeyi beklerken, birçok insan da gemi seyahatlerine çıkmayı sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle, bu hafta ilk gemiyi kabul eden Galataport İstanbul’un devreye girmesi ile Doğu Akdeniz ve Karadeniz hattında ülkemizin çok sayıda gemi ve yolcuyu ağırlamasını bekliyoruz” dedi. 

2022’DE GÜÇLÜ BİR TOPARLANMA YAŞANACAK 
Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü, Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Güngör de, Miami Fuarı’nda Türk limanlarının etkin bir şekilde temsil edildiğini ve önemli kruvaziyer gemi firmaları ile son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.  

Güngör, “Genel olarak bakıldığında 2022 yılı Türkiye’nin kruvaziyer gemi firmaları tarafından büyük bir hevesle seyir güzergahlarına yeniden dahil edileceği ve özellikle belli limanlar açısından güçlü bir toparlanma yaşanacağı bir yıl olacak. Hatta ülkemizin öncü limanı Kuşadası'nda rekor seviyesinde bir büyüme olmasını beklemekteyiz. İstanbul Galataport da önemli ölçüde toparlanmaya sahne olacaktır. 2023’ün ise küresel çapta krizin tüm etkilerinin silindiği ve sektörün güçlü büyümesine kaldığı yerden devam ettiği bir yıl olması bekleniyor. Yine tahminlere göre ülkemiz açısından 2023 yılı genele yayılmış, tüm limanlarımız açısından çok kuvvetli büyümelerin yaşanacağı bir yıl olacak. Böylece Türkiye, sektörün en çok sevilen ve tercih edilen destinasyonlarından biri olarak hak ettiği yere ulaşacak” diye konuştu. 

 
Kızılay Ege Bölge’de deprem: Gökay Gök görevinden ayrıldı
 
Altın fiyatlarında son durum
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet öztürk 12 Ekim 2021 Salı 14:48

merhabalar ,yapmış olduğum araştırmaya istinaden bu ay gemi falan gelmeyecek aslında bu sene sonuna kadar kruvaziyer gemi gelmeyecek.Esnafı boşu boşuna umutlandırmayınız yusuf öztürk

Yorumu oyla      2      3  
Riza Soner 4 Ekim 2021 Pazartesi 18:03

Gemi ile seyahati seven bir insan olarak dört gözle bekliyorum.Türkiye çıkışlı turlar çok iyi olur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK'dan milyonları ilgilendiren değişiklik
SGK önemli bir düzenlemeye giderek, idari para cezası, icra takibine tabi ...
Güzellik merkezindeki cihazlara yasak geldi
Türkiye genelinde sayıları 100 bini geçen güzellik salonları ile ilgili ...
Genç işsizliğinde hedef yüzde 17.8
Ulusal Genç İstihdam Stratejisi’ne göre, 2020 yılında yüzde 25.3 olan ...
 
Erdoğan alışveriş yaptı: Fiyatlar gayet uygun
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki evinin yakınında bulunan Tarım Kredi ...
Bakanlıktan Ulusoy Limanı’na 'kapasite artışı' onayı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çeşme’de Ro-Ro taşımacılık için kullanılan ...
Sertifikalı ihale dönemi başlıyor
Hükümetin, Ekonomik Reformlar Paketi’yle açıkladığı, suistimaller ve istisnalar ...
 
Önemli iş insanları tek çatı altında toplanıyor... Kaf-Kaf'a niyet, şirkete kısmet!
Karşıyaka Spor Kulübü’nün şirketleşmesi için bir araya gelen  iş insanları ...
İlk teklif: 850 bin esnafa vergi muafiyeti
TBMM’nin açılması ile birlikte, uzun süredir hazırlıkları süren vergi paketi dün TBMM’ye sunuldu.
Sigara ve otomobil vergisine yeni düzenleme
TBMM’ye sunulan yasa teklifi ile Cumhurbaşkanı’nın sigaradan alınan asgari ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva