HABERLER>SAĞLIK
29 Kasım 2021 Pazartesi - 11:19

4 çocukları da aynı hastalıktan ameliyat oldu

Van'ın Başkale İlçesi'nde dünyaya gelen, hepsinde de 'Serebral Palsi' (Beyin felci) teşhisi konulan üçüzler ile kardeşleri İstanbul'da aynı gün ameliyata alındı. Anne ve babanın çocuklarına rahat bakabilmeleri için dört kardeş için özel oda hazırlandı.

4 çocukları da aynı hastalıktan ameliyat oldu

Başkale'de oturan Aybiye Altel ile İskender Altel çiftinin 9 yıl önce 6 aylık olarak dünyaya gelen ve 3 ay kuvözde bakımları yapıldıktan sonra taburcu edilen Medine, Ahmet ve Mehmet isimlerini verdikleri üçüzleri bir türlü sağlıklarına kavuşamadı. Çiftin iki yıl sonra dünyaya gelen Melisa adını verdikleri kızları da doğuştan engelli oldu. Çocuklarını tedavi ettirmek için Başkale ile Van'daki hastaneler arasında adeta mekik dokuyan çift, üçüzleri ve küçük kızlarını Ankara'ya, ardından İstanbul'a getirdi. Çocuklarının tedavisi için Esenyurt'a yerleşerek tedavi için çırpınan çift, Sarıyer'deki Sağlık Bakanlığı Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yürüyemeyen, sağlıklı gelişim göstermeyen üçüzler ve kardeşlerine 'Serebral Palsi' teşhisi konulurken ayrıca bazı çocuklarda kalça ile ilgili sorunlar bulunduğu belirlendi. Hastane yönetimi ailenin durumunu göz önüne alarak aynı gün ameliyat edilmelerine ve onlar için ayrı bir oda hazırlanmasına karar verdi. Medine, Ahmet ve Mehmet ile kardeşleri Melisa, aynı gün, aynı hastanede aynı ameliyata alındı. 



DOKTOR  ÖZYALVAÇ: AMELİYATLARI GAYET BAŞARILI GEÇTİ 
Çocukların başarılı geçen ameliyatını gerçekleştiren Op.Dr. Osman Nuri Özyalvaç, üçüzlerin doğuştan, diğerinin sonradan Serebral Palsi hastası olduğunu, tedavileri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlattı. Op.Dr. Özyalvaç, Serebral Palsi'nin, çok geniş bir yelpazesi olan doğum veya sonrasında beyinin gördüğü hasara bağlı ortaya çıkan bir hastalık olduğunu ve buna bağlı, kol ve bacaklarda sağlık sorunları görülebildiğini belirterek şöyle dedi: "Hastalarımızdan bir tanesi yürüyebiliyor. Biri destek ile yürüyebiliyor. İki kardeş yürüyemiyor. Yürüyemeyen kardeşte kalça çıkığı vardı. Ona kalça çıkığı ve kas gevşetme ameliyatını yaptık. Diğer kardeşlerine kas gevşetme ameliyatlarını yaptık. Bu odayı onlar için hazırladık. Çünkü yanlarında hem anne, hem de babalarının kalması gerekiyor. Ameliyatı aynı güne planladık. Çünkü ayrı ayrı gelip-gitmeleri her çocuk için zor. Aynı zamanda evde de bakımları gerekiyor çocukların. Ameliyatları gayet başarılı geçti. İnşallah bundan sonrası da iyi olacak. Çocukların büyümesi devam ettikçe başka ameliyatlar da gerekebilir. " 

"İNŞALLAH BUNDAN SONRA İYİ OLURLAR. DURUMUMUZ ÇOK ZOR"
Eşi ile aralarında akrabalık bulunmadığını belirten anne Aybiye Altel, dört çocuğunun da tedaviye ihtiyaç duyduğunu, ekonomik durumlarının kötü olduğunu, Esenyurt'ta kiraladıkları evde kirada oturduklarını söyledi. Çocuklarının tedavisi için yıllardan bu yana çalışamayan baba İskender Altel, "Bir türlü iyileşemediler. Her türlü bakımlarını da üstlendik. Fizik tedavi, tedavi olsun, Ankara'ya götürdüm. Ardından buraya getirdim. Kalça çıkıklarını burada öğrendim. İstanbul'a taşındık, İnşallah bundan sonra iyi olurlar. Durumumuz çok zor. Kendimizi Allah'a havale ettik iyileşmeleri için. Engelli aylıkları ile geçiniyoruz. Ben ve eşim onların yanından ayrılamıyoruz" diye konuştu.

 
Yüz yakan lazer davası açıklandı
 
Rüzgar enerjisi santralleri ilk kez üretimde birinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSÖ'den Omicron varyantı açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un yeni varyantı Omicron nedeniyle ...
Salgında günün bilançosu: 213 vefat, 21 bin 655 yeni vaka!
Türkiye'nin 28 Kasım 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Türkiye'de ...
İKÇÜ'lü bilim insanına büyük destek!
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ...
 
Kovid hastası anne, yapay organlarla doğum yaptı
Türkiye'de ilk kez gebe bir Kovid hastasına yapay kalp akciğer cihazı ...
Korona salgınında tehlike sürüyor... Yeni pik kapıda mı?
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ...
Varyant değişti, tedbirler aynı... Korkutan Omicron!
Güney Afrika’dan çıkan ve ‘Omicron’ adı verilen yeni korona varyantının ...
 
Kuveyt, 9 ülkeye seyahat yasağı getirdi
Kuveyt, yeni tip corona virüsün (covid-19) yeni varyantı Omicron'un tespit ...
Spor yapmayanların oranı yüzde 75
Nüfusun ezici çoğunluğu hiç spor yapmıyor. 10 kişiden 4'ü, markete gitmeyi ...
Omicron bir AB ülkesine daha sıçradı
İtalya'da ilk kez yeni tip koronavirüsün (COVID-19) yeni varyantı olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva