HABERLER>SAĞLIK
1 Eylül 2011 Perşembe - 13:23

‘3 kişiden biri şişman, biri de kilolu’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ halkın üçte birinin şişman, üçte birinin kilolu olduğunu açıkladı. Akdağ daha önce, obezlere ‘şişko’ denilmesi çağrısında bulunmuş ve bu açıklama çok konuşulmuştu.

‘3 kişiden biri şişman, biri de kilolu’

ERZURUM - Hedefinin 70 kiloya düşmek olduğuna işaret eden Bakan Akdağ, Türk halkının üçte birinin şişman, üçte birisinin de kilolu olduğunu söyledi. "Acıkmadan sofraya oturmamak, doymadan kalkmak lazım" diyen Bakan Akdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim Bakanlıkları ile işbirliği yaparak önümüzdeki Kasım ayında 'Şişmanlıktan kurtulmak' için büyük bir kampanya başlatacaklarını belirtti.
 
Bayram tatilini geçirmek için 26 Ağustos'ta geldiği memleketi Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şeker ve yemiş toplayan çocukların poşetlerini kontrol etti. Elini öpmek isteyenlere izin vermeyen Bakan Akdağ, şişmanlık sınırına dayandığı için geçtiğimiz yılın Kasım ayında başladığı rejime Ramazan ayı nedeniyle ara verdiğini, ama bayram sonrası yeniden başlayacağını belirtti. Bakan Akdağ, "Az yiyerek yaptığım rejimle 10 ayda 8,5 buçuk kilo verdim. Daha da vermeyi planlıyorum. Vatandaşlarımızın da algılamasını güçlendirmek için rejime başlarken 84,5 kilo olduğu açıkladım. Az yiyerek yaptığım rejim sayesinde 76 kiloya düştüm. Ama 70'e kadar düşmem lazım. Spor yapmadım aslında yapmak lazım" diye konuştu.
 
‘BESLENMEYLE İLGİLİ GENİŞ ARAŞTIRMA YAPTIK’
Şişmanlığın Türkiye'de bir salgın halinde olduğuna dikkati çeken Bakan Recep Akdağ, halkın üçte birinin şişman, üçte birinin kilolu, diğer üçte birinin ise normal kiloda olduğunu açıkladı. Şişmanlığın sağlığı bozduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, "Fazla kilo şişmanlıktır. Türkiye'de bir salgın halinde artık. Acıkmadan sofraya oturmamak, doymadan kalmak lazım. Mideyi de çok doldurmamak gerekiyor. Bu işin kısa izahı bu. Bakanlık olarak şişmanlıkla ilgili büyük bir kampanya hazırlığı içindeyiz. Kasım ayı içerisinde kampanyayı başlatacağız. Gıda, Tarım Bakanlığımızla gıda, Milli Eğitim Bakanlığımızla da okullarla ilgili hususlarda iş birliği yaptık. Daha birçok kuruluşla da iş birliği yapıyoruz. Türkiye'nin 'sağlıklı geleceği' açısından şu anda en önemli problemlerimizden birisi bu şişmanlık ve hareketsizlik. Hareket etmemiz lazım. İnsanımızın yüzde 80'i hareketsiz, yüzde 10'u yeterince iyi geri kalanı da kısmen hareketli. Kötü alışkanlıklar bunlar. Mesela televizyon çok izleniyor. Türkiye, dünyada en çok televizyon izleyen ülkelerin başında geliyor. Biz büyük bir beslenme araştırması yaptık. Onun sonuçlarını da yakında açıklayacağız. Bu söylediklerim o beslenme araştırmasının içindeki bulgularından ortaya çıkan hususlar. Çok büyük bir beslenme araştırması yaptık. Sağlıklı beslenme ve hareket etmek hem birey, hem de toplum olarak geleceğimiz açısından çok önemli. Elbette Ramazan ayı hepimiz için iyi bir fırsattı. Ramazanda oruç tutmak sadece aç kalmak anlamına gelmiyor. Bir taraftan da ruhen terbiye ayı. İnsanlara karşı hoşgörülü, iyi niyetli davranmak, yoksullara yardımda bulunmak, konuyu komşuyu gözetmek. Bütün bunlar yardımlaşmayı toplumda güçlendirmek. Bir taraftan gündüz aç kalırken öbür taraftan da tatlı dilli ve güler yüzlü olmak bunlar hep ramazanın özellikleriydi. Bütün bunlar Erzurum'da çok güçlü yaşanır " dedi.(Ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 6 Eylül 2011 Salı 09:31

KİLO KONUSUNDA'DİYETİSYEN',RAMAZAN KONUSUNDA'İMAM' GİBİ AÇIKLAMA,GÜNDE ON SAAT TARLADA,İŞDE KAZMA,KÜREK ÇALIŞAN EKMEĞİNİN İÇİNE KATIK KOYAMIYOR,FAZLA KİLO ALANLARIN KİLOSUNU AYARLIYOR.FAZLA KİLOLULAR TOPLUMUN BİR GURUBU ZATEN..BAŞARILAR SAĞLIK BAKANIM...SAYGILAR.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sağlıkta çağ atlayacak
Türkiye’deki sağlık alanında içinde ayrı bir yeri olan İzmir, yüzlerce ...
Kalp ve tansiyon hastalarına bayram uyarısı
İstanbul Üniversiteleri (İÜ) Hastaneleri Tıbbı Direktörü ve İstanbul Tıp ...
İkinci mucize 1,5 yıl sonra
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde kadavradan rahim nakli gerçekleşen ...
 
Trafik kazasında tedaviyi SGK karşılayacak
Trafik kazalarında üniversite, devlet ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ...
İlaç tanıtımına yeni düzenleme
İlaçların sağlık meslek mensuplarına tanıtımı ve tıbbi kongrelerle ilgili ...
En küçük yapay kalp küçük Melek'e takıldı
16 aylık Melek Özcan, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, Türkiye’nin ...
 
Kan kanseri tedavisinde 'seri katil' umudu
Pennsylvania Üniversitesi’nden araştırmacılar lösemi yani kan kanserini ...
Kısırlık tarih mi oluyor?
Hong Kong, İngiltere, Tayvan ve ABD'li bilim insanları, spermin yumurtaya ...
'Kutuları karışan ilaç Türkiye'de satılmadı'
Sağlık Bakanlığı, İngiltere'de satış ambalajında antidepresan bulunduğu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva