HABERLER>GÜNCEL
11 Mayıs 2022 Çarşamba - 08:09

249 yıllık İTÜ ekolü İzmir’de!

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, mühendislik ve matematik alanındaki başarılarını edebiyata, spora, sanata da taşıyor.

249 yıllık İTÜ ekolü İzmir’de!

Eğitim adına değer sağlamak amacıyla, güçlü bir eğitim kimliğinin İzmir’de var olması gerektiği inancıyla 7 yıl önce kapılarını açan İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, kentin simge eğitim-öğretim kurumuna dönüştü. İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam "Atatürkçü, çağdaş, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar bağlı bir okul olarak, kaliteden asla ödün vermeyen, öğrencilerimizi geleceğe güvenle hazırlayan bir eğitim kurumuyuz. Bu ilkeden yola çıkarak 7. senemizde ISO 9001 Kalite Belgesini alarak eğitimde kalite misyonumuzu taçlandırdık” dedi.

35 bin metrekarelik akıllı kampüsü ile İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, mühendislik matematik alanındaki başarılarını edebiyata, spora, sanata da taşıdı. Öğrenciler sadece Türkiye değil uluslararası birçok yarışmada kürsüye çıkarak kendi sınırlarını aştı. İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam, "Mühendislik ve matematik alanlarını tercih eden öğrenci grubunun yoğunlukta olduğu bir okuluz ancak sadece sayısal alanda değil edebiyat, spor, sanat, bilim alanlarında öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Okul sadece öğreten değil, hayal etmeyi ve düşünmeyi sağlayan bir yapıdır. İTÜ GV İzmir Okulları olarak öğrencilerimize bu deneyimleri kazanabileceği bir yaşam alanı sunuyoruz" dedi.

Adam, öğrencilerin beceri ve yeteneklerinin gelişmesine destek vermek için eğitsel öğrenci kulüpleri, spor-sanat okulları, ulusal ve uluslararası sosyal ve bilimsel gezileri, uluslararası değişim programları uyguladıklarını söyledi. Hem sayısalda hem de diğer alanlarda öğrencilerin birçok başarıya imza attığını vurgulayan Adam, "Onların başarıları da ayrıca tercih edilen ve İzmir’in öncü eğitim kurumlarından biri olmamızı sağlıyor. Öğrencilerimiz, velilerimiz İTÜ GVO İzmir Ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyor" diye konuştu.

ANA KUCAĞINDAN İTÜ'YE
Bir eğitim kurumu seçerken dikkat edilen kriterler olduğunu, İTÜ GV İzmir Okulları olarak bu kriterlerin fazlasını sunduklarını ifade eden Adam şöyle devam etti:

"En önemli kriterler öğrenci merkezli bir okul olması, öğrencilerin yabancı dil yetkinliği, öğretmenlerin niteliği, yapılandırılmış eğitim programları, sağlık ve güvenlik hizmetleridir. İTÜ GV İzmir Okullarında tüm bu beklentiler karşılanıyor. Anaokulumuzda çift dilli eğitim programı (bilingual) uygulanıyor. Öğretmen başına düşen öğrenci oranı gelişmiş ülke standartlarının üzerinde. 7G eğitim sistemimiz ile akademik gelişimle sınırlı kalmayıp her öğrencinin zihinsel, duygusal, fiziksel, sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin kendi beceri ve yeteneklerinin farkına varıp potansiyellerini üst seviyeye çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. Geleceğin özgüven sahibi bireyleri olmaları için ihtiyaç duydukları her türlü olanağı sunuyoruz”

DÜNYAYA AÇILAN KAPI
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları'nın "uluslararası eğitime" açılan bir kapı olduğuna da dikkat çeken Adam, "Öğrencilerimizin yurt dışı üniversitelerine başvurmalarını sağlayan College Board, İngiltere ve Birleşik Krallık ülkelerindeki üniversite başvuruları için ise UCAS (theUniversitiesandCollegesAdmissions Service) üyeliklerimiz bulunuyor. Yurt dışı hedeflerine ulaşmak için öğrencilerimiz, IELTS, SAT, TOEFL, ACT ve AP gibi uluslararası sınavlara hazırlanıyor.Tüm bu süreçte yurt dışı danışmalık hizmetimizile birlikte öğrencilerimize sağlıklı ve doğru seçim yapmaları konusunda destek sağlıyoruz" dedi.

GELECEĞİNE YÖN VEREN ÖĞRENCİLER
Öğrencileri geleceğe hazırlamak için LGS ve Üniversiteye Hazırlık programlarını etkin ve verimli kullandıklarını söyleyen Adam "Hazırlık sürecimizde etütler, hafta sonu kursları, ara tatillerde LGS kampları, telafi çalışmaları, süreç izleme sınavları öğrencimizin kendisini sınava daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını sağlayan ek çalışmalarımız. Bu sayede LGS ve YKS sınav başarılarımızda hedeflerimize ulaşıyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Etkin ve yapılandırılmış ders programlarımız, kalıcı öğrenmeyi hedefleyen bütünsel eğitim yaklaşımımız, güçlü eğitim kadromuz, köklü kurumsal yapımız ve İTÜ bağımız; bu başarıları da beraberinde getiriyor" diye konuştu.

 
Suriyeli tıp öğrencisinin şüpheli ölümü
 
Zam pompaya yansıdı... İşte son fiyatlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeli tıp öğrencisinin şüpheli ölümü
Antalya'da Suriye uyruklu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sığınmacı bayram ziyaretine gider mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Sığınmacı bayram ziyaretine gider mi?
O bakanlığa 208 iş müfettişi atandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de ...
 
Rize-Artvin Havalimanı hudut kapısı oldu
Rize-Artvin Havalimanı, uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava ...
Meteoroloji'den İzmir için sarı uyarı!
Ege Bölgesi'nin iç kesimleri ile Göller Yöresi'nde bugün kuvvetli sağanak ...
Bangladeş'in İzmir fahri konsolosu Çakmakoğlu oldu
Can Çakmakoğlu'nun, Bangladeş'in İzmir fahri konsolosluğu görevine getirilmesi ...
 
Gece müzik yayın saati uzatıldı
İçişleri Bakanlığı: Pandemi sürecinde saat 00.00da sona erecek şekilde ...
Trafikte çekiçli dehşetin cezası belli oldu
Başkent'te kırmızı ışıkta geçtiği için kendisini uyaran sürücüye çekiçle ...
İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı
Gezi Davası'nda tutuklama kararı veren hakiminin eşinin FETÖ itirafçısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva