HABERLER>OTOMOBİL
25 Ocak 2021 Pazartesi - 11:07

2021 trafik sigortası fiyatları belli oldu: İşte il il yeni ücretler

2021 yılında araç gruplarına ve illere göre uygulanacak trafik sigortası fiyatları belli oldu. Buna göre, en yüksek primi İstanbul’da hasarlı sürücüler ödeyecek. Sigorta şirketleri ocak ayından itibaren primlerini her ay yüzde 1 arttıracaklar.

2021 trafik sigortası fiyatları belli oldu: İşte il il yeni ücretler

2021 yılında araç gruplarına ve illere göre uygulanacak trafik sigortası fiyatları belli oldu. En yüksek primi İstanbul’da hasarlı sürücüler ödeyecek. Sigorta şirketleri ocak ayından itibaren primlerini her ay yüzde 1 arttıracaklar.

2021 yılı araç gruplarına ve illere göre trafik sigortası fiyatları belli oldu. Buna göre otomobillerde en yüksek prim 4 bin 65 lira, en düşük prim ise 327 lira. 2021’de sigorta şirketlerinin trafik sigortasında uygulayacakları fiyat artış oranı da belli oldu. Şirketler, 2021 Ocak ayından itibaren primlerini her ay yüzde 1 artıracaklar.

2017 yılından itibaren trafik sigortasında azami fiyat (tavan fiyat) uygulamasına geçildi ve il il, hem araç gruplarına hem de sürücülerin hasar geçmişine göre sigorta primlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı belirlemeye başladı. Sigortacılar, kamunun belirlediği fiyatın üzerine çıkamıyor ama isterlerse altına inebiliyorlar. Sigorta şirketlerinin trafik sigortasına uygulayacakları fiyat artışlarını da Hazine ve Maliye Bakanlığı belirliyor. Hürriyet'in aktardığına göre, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) yayımladığı genelge ile 2021 yılı ocak ayından itibaren primler her ay yüzde 1 oranında artırılacak.

ARAÇLARA GÖRE PRİMLER
Buna göre 2021’de otomobillerde en yüksek primi 4 bin 65 lira ile İstanbul’da, 1. kademedeki sürücüler ödeyecek. Otomobillerde en düşük primi 327 lira ile 7. kademedeki hasarsız sürücüler ödeyecek. En düşük primi ödeyecek iller ise Adıyaman, Aydın, Burdur, Çanakkale, Hakkari, Hatay, Isparta, Kars, Kastamonu, Kütahya, Mardin, Muğla, Sinop, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Ardahan, Kilis, Osmaniye’deki sürücüler.

Minibüslerde ise en yüksek primi 7.142 lira İstanbul’da, 1. kademedeki sürücüler ödeyecek. Minibüslerde en düşük prim ise (7. kademe) 1.792 lira. Otobüslerde en yüksek primi 25.128 lira, İstanbul’da, 1. kademedeki sürücüler ödeyecek. Otobüslerde en düşük prim 6.328 lira. Kamyonlarda ise 2021’de en yüksek primi 11.373 lira ile İstanbul’da, 1. kademedeki sürücüler ödeyecek. Kamyonlarda en düşük prim ise hasarsız sürücüler için 2.854 lira. Motosikletlerde ise en yüksek prim 1.657 lira, en düşük ise 327 lira.

HASAR GEÇMİŞİ ÖNEMLİ
Trafik sigortasında primler sürücünün hasar geçmişine göre belirleniyor, çok hasar yapanın sigorta primi yüksek, hasarsız sürücünün ise düşük oluyor. Fiyatlar, ‘hasarsızlık kademesi’ adı altında 7 basamaktan oluşan sisteme göre belirleniyor. 4. kademe, prim artırım ve indirimi içermeyen, ilk kez trafiğe çıkacak olanların kademesi. Hasarsız geçen her yıl, bir kademe artıyor, 5-6 ve 7. kademeye kadar çıkılıyor. Bu kademe çıkışında da sürücülere belirli oranlarda indirim uygulanıyor. Hiç hasarı olmayan sürücüler 7. kademeye kadar çıkıyor ve en yüksek indirimi alıyor. Tüm bu indirimler de 4. basamağa göre belirleniyor. Hasar yapıldığı her yıl için de kademe düşerek, 1. kademeye kadar iniliyor. Eğer bu hasar maddi ise bir kademe iniliyor; yok ölümlü ve yaralanmalı bir kaza ise iki basamak iniliyor.

2021-trafik-sigortasi-fiyatlari-belli-oldu-iste-il-il-yeni-ucretler-833456-1.

 
25-31 Ocak haftası gökyüzü hareketleri
 
Güzelbahçe Uğur Mumcu'yu andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürücülere kötü haber: Benzine zam yolda!
Akaryakıt sektörü temsilcilerinden alınan bilgilere göre salı gününden ...
2020'de otomotiv yan sanayisi ihracatı 9,4 milyar dolar oldu
Türkiye'den geçen yıl 199 ülke, serbest bölge ve özerk bölgeye otomotiv ...
Türkiye otomobil pazarı Avrupa'da 6'ncı oldu
Pandemi nedeniyle fabrikaların ve bayilerin uzun süre kapalı kaldığı Avrupa ...
 
Tesla'nın Çinli rakibi yeni otonom özelliklerini tanıttı
Tesla'nın Çinli rakibi Xpeng, araçlarında kullanacağı yeni otonom özelliklerini ...
Otomobilde depozito dolandırıcılığına 5 tutuklama
İstanbul'da "depozito" dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan 5 şüpheli tutuklandı.
TEMSA pil ve batarya paketlerini Adana'da üretmeye başladı
Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve TEMSA Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet ...
 
Uber'den Türkiye açıklaması! Erişim engeli kalktı
Uber'den son dakika Türkiye açıklaması yapıldı. Uber'in sosyal medya hesabından ...
Trafik cezası artık araç kiralayana yazılacak
Kiralık araçlarla trafik kurallarını ihlal edenlere kesilen cezaların ...
Selçuk'ta oto bakımına kadın eli
Selçuk ilçesinde oturan 33 yaşındaki Deniz Ulaş Yılmaz, eşinin oto bakım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva