HABERLER>EGE
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 13:24

16 yaşındaki Yağmur'u katletti... Didim canisinin kan donduran ifadesi!

Aydın'ın Didim ilçesinde lise öğrencisi Yağmur Tayhan'ın (16) katil zanlısı olarak yakalanıp, gözaltına alınan komşuları Nizam Cansızlar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cansızlar'ın polisteki ifadesinde, genç kızın eve kendisinin dertleşmek için geldiğini, 2 gün birlikte kaldıklarını ve son gün 'Birbirimizi bıçaklayalım' dediğini öne sürerek, "Önce o benim ağzımı bantladı, ellerimi bağladı ama daha sonra çözdü. Ardından ben onun ağzını bantlayıp, ellerini iple bağladım, karnına bıçağı soktum. Sonra gitmesini söyledim. Psikolojim çok bozuktu" dediği öğrenildi.

16 yaşındaki Yağmur u katletti... Didim canisinin kan donduran ifadesi!

Didim'de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz'da, eşi Ayşe Tayhan ve 2 kızıyla yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi'ndeki düğününe gitti. Dönüş yolunda saat 14.00 sıralarında eve dönüş yolunda, Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrıldı. Uzun süre eve dönmemesi ve telefonlarına da cevap vermemesi üzerine kızlarını merak eden ailesi, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kızlarına ulaşamadı. Bunun üzerine Tayhan çifti, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Polis ekipleri, ortadan kaybolan Tayhan'ın bulunması için çalışma başlattı. Polis, Tayhan'ı her yerde ararken, dün saat 07.30 sıralarında cansız bedenine ulaşıldı. Devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki boş arazide bulunan cesedin, Yağmur Tayhan'a ait olduğu belirlendi. Evlerine 1 kilometre, babasının lokmacı dükkanına ise 70 metre mesafedeki arazide cesedi bulunan Tayhan'ın vücudunda 27 bıçak darbesi olduğu belirlendi. Tayhan'ın cansız bedeni, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından önce Didim Devlet Hastanesi morguna ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

AİLESİNDEN AYRILDIĞI ANLAR KAMERADA
Polis, Yağmur Tayhan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatırken, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alıp, mahalledeki bazı kişilerin ifadelerine başvurdu. Görüntülerde Tayhan'ın ailesinden ayrıldıktan sonra yolun karşı tarafına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı.

Tayhan'ın katil zanlısı olarak komşuları Nizam Cansızlar, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden Cansızlar, cinayeti psikolojik sorunları nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi.

KAN İZLERİ ŞÜPHELİYİ YAKALATTI
Polis ekipleri, Yağmur Tayhan'ın cesedinin bulunduğu yerde yaptıkları incelemede, hemen yan taraftaki Nizam Cansızlar'a ait iki katlı evin bahçesinde de kan izleri olduğunu fark etti. Kan izlerini takip eden polis, evin içine doğru gittiğini belirledi. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmaması üzerine polis, çilingir çağırdı. Çilingirle eve giren polis, merdivenlerde de temizlenmeye çalışılmış kan izleri olduğunu belirledi. İzlerin evin teras katına kadar gittiği tespit edildi. Evdeki çamaşır makinesinde de Yağmur Tayhan'ın vücudundaki kanların temizlenmeye çalışılmış olduğu bir çarşaf bulundu. Evde parmak izi incelemesi de yapan polis, cinayetin evin terasında işlendikten sonra cesedin dışarı taşınıp, bahçe duvarının yanındaki araziye atıldığını belirledi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Polis, eşi Almanya'da yaşadığı öğrenilen bir çocuk babası Nizam Cansızlar'ın telefon sinyalinden evine 1 kilometre mesafedeki Didim Belediye Parkı'nda olduğunu tespit etti. Ardından parkın çevresinde önlem alan polis, Cansızlar'ı burada uyurken yakaladı.

Nizam Cansızlar, götürüldüğü Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, "Eve, kız kendisi geldi. Kapıyı açtım içeri aldım. Bana, dertleşmeye geldiğini söyledi. 2 gün boyunca evde birlikte kaldık. Son gün bana 'Birbirimizi bıçaklayalım' dedi. Önce o benim ağzımı bantladı, ellerimi bağladı ama daha sonra çözdü. Ardından ben onun ağzını bantlayıp, ellerini iple bağladım, karnına bıçağı soktum. Sonra gitmesini söyledim. Psikolojim çok bozuktu. Tüm bunları olayın yaşandığı gün saat 04.00 sıralarında yaptım. Çarşafla akan kanı emdirdim. Sonra çarşafa sarıp, cesedi sürükleyerek dışarı götürdüm. Damlayan kanları sonra temizledim" dedi.

ESKİ EŞİNİ DARP ETMİŞ
Öte yandan Nizam Cansızlar hakkında, 2009 yılında Almanya'dan Didim'e tatil için gelen boşandığı eşini darp ettiği gerekçesiyle Didim Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakkında dava açıldığı ortaya çıktı. Ancak Alman vatandaşı olan eski eşin şikayetini geri çekmesi üzerine davanın düştüğü öğrenildi. Nizam Cansızlar, polisteki işlemlerinin ardından bugün çelik yelek giydirilerek, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Cansızlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ
Yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından babaevine getirilen Tayhan'ın cenazesi, daha sonra Merkez Camisi'ne götürüldü. Burada tabutun üzerine gelinlik bırakıldı.

Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken anne Ayşe ve baba Mehmet Tayhan'ı yakınları sakinleştirdi. Ölen çocuğun 12 yaşındaki kardeşi Veysel Yiğit de babasına sarılarak gözyaşı döktü.

Namazın ardından Tayhan'ın cenazesi, Denizköy Mezarlığı'nda defnedildi.

 
AK Partili Kaya: Seferihisar'da JES'e hayır, Menderes'te çöpe evet diyorlar
 
Selçuk'tan yeni dönem için kararlılık mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:05

Deli taklidi yap, kurtul. İşte ülkedeki adalet

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'daki apartmanda kötü kokunun sebebi ceset çıktı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, bir apartmanın havalandırma boşluğundan ...
Denizli'de kaza: Bisiklet sürücüsü can verdi
Denizli'nin Çivril ilçesinde otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.
Muğla'da 20 plaj engelliler için düzenlendi
Muğla Büyükşehir Belediyesince kentin 7 ilçesindeki 20 plajda engellilerin ...
 
Düzensiz göçmenler deniz yatağında yakalandı
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, deniz yatağı üzerinde yurt dışına ...
Afyonkarahisar'da şarampole devrilen sürücü hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, şarampole devrilen kargo yüklü tırın ...
Denizli'de camiyi boyayla tahrip ettiler
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, caminin ...
 
Alaşehir'i karıştıran kavga cinayetle bitti!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.
Didim'deki dehşette sır perdesi aralandı... Yağmur'un katili komşusu çıktı!
Aydın'ın Didim ilçesinde, önceki gün gittikleri yakınlarının düğününden ...
Aydın’da kanalizasyon gerilimi siyasete sıçradı!
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kanalizasyonun denize deşarj edilmesiyle başlayan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva