HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2020 Pazartesi - 17:38

15 yaşındaki çocuğu döven kişi hakkında flaş karar

İstanbul Kağıthane'de fabrikada çalışan 15 yaşındaki çocuğa işyerinde dayak atılması ve o anların kameraya kaydedilmesine ilişkin iki şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, şüphelilerin tutuklanması talebini reddetti.

15 yaşındaki çocuğu döven kişi hakkında flaş karar

Kağıthane'de bir fabrikada çalışan ve 7 yıl önce beyin ameliyatı olan 15 yaşındaki Enes Y.'nin aynı işyerinde çalışan 30 yaşındaki Yücel B. tarafından darp edilmesi, darp anlarının Bayram S.K. tarafından cep telefonuyla kayda alınmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca kısa sürede iddianame hazırlanmıştı.

İSTENEN CEZALAR
Şüphelilerden Bayram S.K'nin "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapsi istenmişti. Yücel B. hakkında ayrıca "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla yaralama" ve "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle yaralama" suçundan toplam 1 yıl 2 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis talep edilmişti. İddianamede, şüphelilerin işledikleri suçla toplumda uyandırdıkları infial, eğlenmek amaçlı yaşı küçük mağduru darp etmiş olmaları, atılı suçun mağdurun geleceği üzerindeki olumsuz etki dikkate alınarak iddianame kabul edildiğinde tutuklanmaları da istenmişti. 

27 NİSAN'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR
İddianame, gönderildiği İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme, savcılığın şüphelilerin tutuklanması yönündeki talebini ise reddetti. Mahkeme, ilk duruşmanın 27 Nisan'da yapılmasına da karar verdi.  

NÖBETÇİ MAHKEMEDE DE SERBEST KALMIŞLARDI
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 14 Kasım 2020 günü başvuru yapılarak henüz 15 yaşında olan mağdurun darp edildiği bildirilerek soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Şüpheli Bayram S. K'nin iş yeri sahibi olduğu, şüpheli Yücel B. aynı işyerinde kaplama ustası olarak çalıştığı ve mağdur Enes'in şüpheli Yücel'in yanında yaklaşık bir yıldır çırak olarak çalıştığı belirtildi. İddianamede, müracaattan 3 hafta önce hiçbir geçerli neden yokken şüpheli Yücel B'nin, mağdur Enes'e defalarca tokat attığı, şüpheli Bayram S.K'nin ise darp anlarını görüntüye aldığı, her ne kadar Bayram'ın darp etme görüntüsü yoksa da kayıtlarda "Evet Yücel abi, devam et. Yücel abi böyle bitmez. Yücel abi" diyerek şüpheli Yücel'in mağduru darp etme kararlılığını kuvvetlendirdiği kaydedildi. Mağdur Enes'in henüz 15 yaşında olduğu, henüz fiziksel gelişimi tamamlamadığı, kamera görüntülerinde mağdurun darp edilme eylemine hiçbir karşılık veremediği, tamamen korumacı bir tavır aldığı vurgulandı. Mağdurun ifadesinde, bu olaylardan 6 ay önce şüpheli Yücel B'nin sağ işaret parmağını tahta kesme makinesiyle kestiğini söylediği de yer aldı. Olay sonrası gözaltına alınan iki şüpheli hakkında savcılık, "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yaralama" suçundan tutuklanmalarını talep etmişti. Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan iki şüpheli, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Savcılık şüphelilerin tutuklanmalarına itirazda bulunmuş, ancak itiraz üst mahkemece reddedilmişti. (DHA)

 
Heyelan nedeniyle ibadete kapatılan cami 5 kez soyuldu
 
'Dolandırıcı mıyız' diyerek dolandırdılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
At arabasına 132 TL park cezası
Edirne’nin Keşan ilçesinde, at arabasını kaldırımın üzerine park eden ...
İkna yoluyla 4 terörist daha teslim oldu
Terör örgütü PKK’da çözülme hızlandı, 4 örgüt mensubu daha ikna yoluyla teslim oldu.
Bakan Elvan: Adımlarımızı hızla atacağız
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ...
 
Gülistan Doku'yu arama çalışmalarında yeni gelişme
Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu Uzunçayır ...
Koronavirüse yakalanan İzmirli sunucu: 3 adımı zor atıyorum
İzmir'de, yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan ve Covid-19 testi ...
Konteyner kente ilk depremzedeler yerleşti
Konteyner kente ilk depremzedeler yerleşti
 
Araç muayene ücretlerine zam geliyor
TÜVTÜRK'ün yürüttüğü araç muayene bedeline yüzde 9,11 oranında zam bekleniyor.
İzmir'de çay ocağına baskın... Karantina kaçakları kumarda yakalandı!
İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Gökdere Mahallesi'nde kumar oynayan 65 ...
Mehmet Baransu'ya ceza yağdı!
Taraf Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında yayınlanan "Gülen'i ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva