HABERLER>EGE
16 Aralık 2015 Çarşamba - 16:24

1103 çocuk aynı anda lokum yiyerek rekor kırdı

Afyonkarahisar'da 6- 12 yaş aralığındaki 1103 çocuk aynı anda lokum yiyerek, 'En Çok Çocukla Afyon Lokumu Yeme Rekoru' kırdı.

1103 çocuk aynı anda lokum yiyerek rekor kırdı

Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyon Lokum Atölyesi tarafından düzenlenen rekor denemesi, Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sağlıklı ve geleneksel yiyeceklerle beslenme konusunda farkındalık yaratma amacı taşıyan rekor denemesi öncesi Çocuk Lokum Atölyesi'nde anaokulu öğrencileri lokum yaptı. 'Çocuk Lokum Atölyesi'nde her tür lokumu yapabilen minikler, lokumları yerken kaymak ve çikolatadan tatmayı da ihmal etmedi. Lokumun içine sürdükleri çikolataları yemeye çalışırken yüzlerinin her yanını da çikolata yapan minikler, kendi sardıkları lokumları yedi. Minikler, yaptıkları lokumlardan Afyon protokolu ile basın mensuplarına da ikram etti. 

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_16/91bf09c51e9099b41074213e5d438fde.jpg

ÇOCUKLAR LOKUM YAPMAYI ÖĞRENİYOR
Lokum atölyesini ziyaret eden tüm çocukların haftanın üç günü lokum yapmayı öğrenebileceğini söyleyen Lokum Atölyesi ve Ogaş Lokum Genel Müdürü Celal Koca, atölyeyle lokum geleneğini geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Miniklerin Afyon lokumu yaparken içeriğini de istediği gibi kendisinin belirleyebildiğini vurgulayan Genel Müdür Koca, "Lokum yapmayı öğrenirken lokumun içini de onlara bırakıyoruz. Çocuklar burada, çikolatalı, fındıklı, kaymaklı, fıstıklı ya da lokumun içine her ne koymak istiyorsa onu koyup sardırıyoruz. Afyon'a çocuklarıyla gelecekler; önceden arayarak, çocuklarının katılımı için Çocuk Lokum Atölyesi'ne kayıt yaptırabilir" dedi.

Afyonkarahisar'ın en önemli markalarından lokumun bir rekora konu olmasının önemine değinen Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, yapılan etkinliğin sağlıklı beslenmeye de vurgu yaptığını belirtti.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_16/3adcd246330ebb5526f69b4ab684ab09.jpg

Dünyanın her yerinde 'Turkish Delight' adıyla bilinen lokumun 'Afyon Lokumu' adıyla Türkiye'de bir marka olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ise lokumun Türkiye'deki merkezi olan Afyonkarahisar'da hem çok farklı türlerde hem de hijyenik şartlarda üretildiğini kaydetti. Çoban, "Geleneksel yöntemle hazırlanan Afyon lokumu bugün organik dediğimiz ve her yaştan insanın güvenle yiyebileceği bir ürünümüzdür. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için Afyon lokumumuzu ulusal ve uluslararası bazda tanıtmaya devam ederek sağlıklı farkındalıklar yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çocuklara fast food'un zararlarını anlatan Dünya Çocuk Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekor denemesine katılanlardan yiyecek israfını önlemelerini istedi.

1103 ÇOCUK AYNI ANDA LOKUM YEDİ
Daha sonra rekor denemesine geçildi. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün farklı okullardan getirdiği 1000'i aşkın çocuk, Orhan Kural'ın talimatıyla lokumları kutularından çıkardı. 5'ten geriye doğru sayan Kural, çocuklardan aynı anda lokumları yemelerini istedi. Öğrencilerin hep birlikte lokumları yemesi sonrası 1103 çocukla rekoru onaylayan Kural, rekora katılan çocuklardan geleneklere sahip çıkmalarını da istedi. Dünya çapında Türk adıyla bilinen en önemli geleneksel ürünün lokum olduğunu hatırlatan Kural, "Sağlıklı nesiller amacıyla gerçekleştirilen bu rekor denemesine katılmaktan ve tescil etmekten çok mutluyum" dedi.

Rekor etkinliğine katılan miniklerin sevimli peluş karakter orkestrasının çaldığı şarkılarla eğlendiği etkinlik, Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti'nin tescil belgelerini imzalaması ile sona erdi. Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nde Prof. Dr. Orhan Kural (Heyet Başkanı), Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Lokum Atölyesi Genel Müdürü Celal Koca, Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'ndan Merve Bilgin ve Dünya Çocuk Rekorları'ndan Aydın Türkgücü yer aldı.(dha)

 
Flaş! 10 bin askerle operasyon: Tanklar ilçe merkezinde
 
Davutoğlu: Temizleninceye kadar aralıksız sürecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faciadan dönüş: Oksijen tüpü yüklü TIR devrildi
Aydın’da önündeki otomobile çarpmamak için manevra yapmak isterken dorsesi ...
Soma davasında facianın bir tanığı daha konuştu!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ...
Şehit babası cenazeye ambulansla gitti
Diyarbakır’da dün PKK'lı teröristlerin zırhlı araca düzenledikleri mayınlı ...
 
Ege Denizi 4 çocuğa daha mezar oldu
Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos)Adası'na geçmeye çalışan kaçakların ...
Manisa’da suya yüzde 10 zam!
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu'ndan suya zam kararı çıktı. ...
Didim'de 19 kaçak ile 1 organizatör yakalandı
Aydın'ın Didim İlçesi'nde polis, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye ...
 
Kırmızı ışıkta geçen kamyon otomobili biçti: 2 ölü, 1 yaralı
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, kırmızı ışıkta geçen kamyonun çarptığı ...
Sokak hayvanları onun yolunu gözlüyor
Manisa'da taksi şoförlüğü yapan emekli coğrafya öğretmeni 59 yaşındaki ...
AKUT mahsur kalan biri yaralı üç kişiyi kurtardı
Marmaris'te trekking sporu yapmak için dağa tırmanan ve mahsur kalan 1'i ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva