HABERLER>EGE
22 Temmuz 2022 Cuma - 09:30

10 yıl sonra doğduğu yerde... İngiliz milyarder: Oğlumun kanında Türklük var!

10 yıl önce tatil için geldiği Muğla’da annesinin sancıları tutunca erken doğumla dünyaya geldi İngiliz bebek. 1 kilo 600 gram doğmuştu ve hayatta kalması için mucizeye ihtiyaç vardı. Hastanedeki hemşire ve doktorların çabasıyla o mucize gerçekleşti ve yaşama tutundu. Bu mücadeleci ruhu nedeniyle Türkçe 'Aslan' ismi verilen Aslan Jesper Blundell, doğduğu Muğla'ya 10 yıl sonra yeniden geldi ve yeni yaşını kendisini kurtaran hastane personeliyle kutladı. Milyarder iş insanı baba Victor Blundell, "Oğlumun kanında Türklük var" dedi.

10 yıl sonra doğduğu yerde... İngiliz milyarder: Oğlumun kanında Türklük var!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 10 yıl önce tatil sırasında erken doğum nedeniyle 1 kilo 600 gram doğan İngiliz Aslan Jesper Blundell, 10'uncu yaş gününü hayata tutunduğu hastanede kutladı. Mücadeleci ruhu nedeniyle Türkçe Aslan ismi verilen İngiliz mucize bebek ve ailesinin hastane personeli ile yıllar sonraki buluşması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Türk doktorların çabası ile yaşama tutunan ve doğduğu gün baş hemşire Meral Kalaycı'nın kucağındayken fotoğrafı olan Aslan Jesper Blundell, 10 yıl sonra aynı fotoğrafı karşısında görünce mutluluk gözyaşlarını tutamadı.

TEKNEDEN HASTANEYE
Milyarder iş insanı İngiliz medya patronu Victor Blundell (48) hamile eşi Sarah (46) ile birlikte 2012 yılında Marmaris'e tatile geldi. Sarah'ın tekne gezisi sırasında sancıları tuttu. Marmaris'te özel bir hastaneye kaldırılan İngiliz kadın burada erken doğum yaparak 1 kilo 600 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

NEFES ALAMIYORDU
Bebek prematüre olduğu için doğduğunda ciğerleri gelişmediğinden nefes almıyordu. Bebek yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Türk doktor ve hemşirelerin tedavisi ile yaşama dönen bebeğe İngiliz aile Aslan ismini koydu. Uzun süren tedavinsin ardından sağlığına kavuşan Aslan Jesper Blundell, ailesi ile birlikte İngiltere'ye döndü.

YÖNETİMDEN ONAY
Blundell ailesi 10 yıl sonra tekrar Marmaris'e geldi. 10 yaşına giren Aslan Blundell, anne ve babasına doğum gününü hayata tutunduğu hastanede kutlamak istediğini söyledi. Aile hastane yönetimi ile görüşüp olumlu cevap aldıktan sonra hastanede hazırlıklar başladı. İngiliz ailenin hastanede Türk doktor ve hemşirelerle buluşması sırasında duygular anlar yaşandı. İngiliz aile ile doktor ve hemşireler dakikalarca birbirlerine sarılarak mutluluk gözyaşı döktü.

'MİNNET BORÇLUYUM'
Mucize bebek Aslan Jesper Blundell, "Türkiye'ye, doğduğum Marmaris'e, beni hayata getirenlere, yaşatmak için mücadele edenlere minnet borçluyum. Türkiye'yi ve sizleri asla unutmayacağım" dedi.

ASIL BAŞARI ASLAN'IN
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Servet Baysal, "Ellerimizde doğan ve zor bir tedavi sürecinin ardından yaşama dönen minik bir bebeği 10 yıl sonra büyümüş bir şekilde karşımızda görmek mutluluk verici. Aslan doğduktan sonra yaşamak için çok savaş verdi ve başardı. Biz de hekim olarak destek verdik. Asıl başarının sahibi Aslan Blundell" ifadesini kullandı.

'BUGÜNLERİMİZİ ONLARA BORÇLUYUZ'
MEDYA patronu baba Blundell "Daha elimize alamadığımız oğlumuzu az kalsın kaybedecektik. O gece çaresizlik içinde yardım ararken kendimizi bu hastanede bulduk. O günü unutamam. Hastanede seferber oldular, zamanla yarışıldı ve doktorlar imkansıza yakın doğumu gerçekleştirdi. Hemşireler ona kendi çocuklarıymış gibi baktı. 10 yıl sonra buraya yeniden geldik. Oğlumun kanında Türklük var, Marmaris var. Bunu onun da bilmesini istedik. Oğlumuzun adını hayata karşı verdiği savaş nedeniyle Türkçe olarak Aslan koyduk. Biz bugünlerimizi Türk doktor ve hemşirelere borçluyuz" dedi. 10 yaşındaki Aslan, doğduğu gün çekilen fotoğrafını ve hastane personelini görünce mutluluktan gözyaşlarına boğuldu.

'BU MÜCADELEYİ ASLA UNUTMAYACAĞIM'
ANNE Sarah Blundell, "Hastaneye girdiğimde heyecandan kalbim duracak sandım. Aslan'ı kucağıma bile alamamıştım. Ancak doktor ve hemşireler mucizeyi gerçekleştirip oğlumuzu bize geri verdi. 10 yıl sonra burada olmak çok güzel. Burada oğlum için verilen yaşam mücadalesini asla unutmayacağım ve hastane personelinin fedakarlığını her fırsatta ülkemdeki arkadaşlarıma anlatıyorum" dedi.

İNGİLTERE'DEN GELEN ÖZEL JETİNİ GERİ YOLLADI
İNGİLTERE'DE spor kanalları ve İnternational Londra TV'nin sahibi baba Victor Blundell, "Eşim ve oğlum hastanede tedavi altına alındığı gün endişem vardı. Çocuğumu daha iyi tedavi ederler düşüncesiyle İngiltere'ye götürmeleri için İngiltere'den özel uçağım ile doktorları getirttim. Fakat o gün buradaki o çabayı, doktor ve hemşirelerin eşime ve bebeğimize olan ilgisini, tedavideki başarıyı görünce aynı gece uçağı ve doktorları geri gönderdim. Türkiye'deki sağlık hizmetinin kalitesi tartışılmaz" diye konuştu. (Yeniasır)

 
Dokuz Eylül'ün 40 yılı belgesel oldu!
 
Çamdibi Altınok’a pastalı kutlama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
:) 22 Temmuz 2022 Cuma 10:17

Sen şimdi gel gör hemşerim...

Yorumu oyla      2      3  
KARSIYAKALI 22 Temmuz 2022 Cuma 10:02

Doktorlarımızın bu mucadelesı gurur verıcı her bırının ellerınden operım, okurken cok duygulandım aradan 10yıl gecmıs ve buyuk suprız. boyle bır vefalı evlat yetıstırdıklerı ıcın aileyide tebrık etmek gerekıyor

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
JES savaşlarında ikinci raunt... Kazanan yine efeler!
Yaşam alanlarına kurulmak istenen jeotermal santrale karşı aylarca direnen ...
Zincirleme trafik kazası... Faciadan dönüldü!
Manisa'nın Kula ilçesinde, 2 otomobil ve 1 otobüsün karıştığı trafik kazasında ...
Son anda tutunduğu ağaç hayatını kurtardı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde iki arkadaşıyla ormanda gezintiye çıkan ...
 
Koca dehşeti: Boşanmak isteyen eşini başından vurdu!
Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde D.Ç., boşanmak isteyen eşi E.Ç.'yi tabancayla ...
Yaralı halde bulunan hayvanlar tedavi altında
Afyonkarahisar'da yaralı halde bulunan yaban hayvanları, Afyon Kocatepe ...
Otomobile gizlenmiş zehirleri 'Gece' buldu
Aydın'da bir otomobilin çeşitli bölümlerine gizlenmiş 200 gram metamfetamin ...
 
Uşak'ta havalimanındaki otluklar yandı!
Uşak Havalimanı içerisinde otluk alanda çıkan ve yaklaşık 30 dekarlık ...
Abdesti bahane ettiler... Camiden musluk çaldılar!
Denizli'de, abdest alma bahanesiyle girdikleri 1'i tarihi, 2 caminin şadırvan ...
Darbedildiği iddiasında bulunan doktor açığa alındı
Muğla'da 14 Mart Tıp Bayramı'nda, uzman çavuşla aralarında yaşanan olayla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva