HABERLER>OTOMOBİL
25 Kasım 2023 Cumartesi - 12:29

1 Aralık'ta başlıyor... Aracı olanlar dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayıp 4 ay süreceğini belirterek, "Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım" dedi.

1 Aralık ta başlıyor... Aracı olanlar dikkat!

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Aralık 2023-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanma zorunluluğunun olduğunu belirtti. Sürücüleri uyaran Bakan Uraloğlu, "Kış şartlarına uygun olmayan ve kış lastiksiz araçlarla lütfen yola çıkmayalım. Yola çıkmadan önce hava ve yol durumu hakkında mutlaka bilgi sahibi olalım. Araçlarımızda; zincir, takoz ve çekme halatlarını kati suretle bulunduralım. Yolda mahsur kalan araç sahibi iseniz, bulunduğunuz şeridi değiştirmeyelim. Olumsuz hava şartlarında yolun sol şeridini özellikle boş bırakalım. Karla mücadele araçlarına fazla yaklaşmayalım, gerekmedikçe sollama yapmayalım. Ayrıca 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların dingilleri üzerindeki tüm lastikler; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu olacak" dedi.

Bakan Uraloğlu, il sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ve sürelere ilişkin düzenlemelerin ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınmak suretiyle ilgili valiliklere bırakıldığını belirtti. Bakan Uraloğlu, zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 2023 yılında 2 bin 568 lira tutarında trafik idari para cezası uygulanacağını ve sürücülere ise 10 ceza puanı verileceğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, denetlemelerin; bakanlık personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim yetkilileri tarafından yürütüleceğini kaydetti. 

BAKANLIK EKİPLERİ HAZIR
Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlığın 'turuncu ekipleri', kar ve buzlanmayla mücadelenin yanı sıra kış ayları süresince güvenli ve kesintisiz trafik akışının sağlanması için tüm hazırlıklarını tamamladı. Karayolları Genel Müdürlüğü, kış mevsiminde yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı kar mücadelesi çalışmalarında toplam 68 bin 726 kilometrelik yol ağında; 448 kar mücadele merkezi üzerinden, 11 bin 828 makine ve ekipman, 13 bin 238 personel ile gerçekleştirecek. Çalışmalarda kullanılmak üzere 687 bin ton tuz, 427 bin metreküp tuz agregası, kritik kesimler için 10 bin ton tuz çözeltisi karla mücadele merkezlerinde depolandı. Ayrıca, yollarda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere 866 kilometre kar siperi yapıldı. 

ANLIK TRAFİK AKIŞI İZLENİYOR
Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan karla mücadele merkezlerinde ise; güzergah analizi, karla mücadele çalışmaları, açılan ve kapanan yollar ve anlık trafik, monitörler üzerinden takip ediliyor. Önemli geçitlerde bulunan sabit kameralar aracılığıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ve bölge merkezlerinden hava ve yol durumları izleniyor. Kritik kesimlerde görevlendirilen 1480 karla mücadele aracı kameralarla, 5 bin karla mücadele aracı ise Araç Takip Sistemi ile takip ediliyor. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda müdahale edilip, ilgililerle koordinasyon sağlanıyor. (DHA)

 
Avrupa hayalleri yarım kaldı... Göçmenler yakalandı!
 
Karşıyaka Belediyesi gençlere geri dönüşüm bilinci aşılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ek MTV'nin ikinci taksiti için son gün 30 Kasım
Ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım Perşembe günü sona erecek.
Yediemin Otoparkları'ndaki araçlar için yeni dönem
Yediemin Otoparklarındaki hacizli araçların ekonomiye tekrar kazandırılması ...
TÜİK verilerini yayımladı... İzmirliler hangi markayı tercih etti?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 Ekim ayı sonu itibarıyla ...
 
Elektrikli araçların şarj noktaları artıyor!
Türkiye genelinde elektrikli araçlar için şarj noktası sayısı 20 Kasım ...
Trafikte yeni araç kayıtları artıyor!
Trafiğe ekimde 184 bin 767 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 580 aracın kaydı ...
Türkiye 'otonom sürüş' teknolojileriyle ilerleyecek
Akıllı ulaşım sistemleri oluşturulması amacıyla mevcut altyapının otonom ...
 
Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında güncelleme
Motor gücü 160 kilovatın altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine tabi ...
Bakan açıkladı: Togg 2025'te Avrupa'da
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve tamamen ...
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin gecikme zammı arttı
Trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva