HABERLER>OTOMOBİL
22 Mart 2022 Salı - 10:55

'TOGG yıl sonu itibariyle üretime başlayacak'

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un yeni görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Yılsonu itibariyle artık Türkiye'nin otomobili TOGG üretime başlamış olacak. Testlerin hepsinde de TOGG çok başarılı" dedi.

 TOGG yıl sonu itibariyle üretime başlayacak

Türkiye'nin Ufuk Avrupa Programı'na resmen katılımı nedeniyle TÜBİTAK ev sahipliğinde Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği düzenlendi. İstanbul Ataşehir'deki bir otelde dün başlayan ve bugün sona erecek etkinlikte Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır,  Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. TOGG'a dair yeni görüntülerin resmi sosyal medya hesabından paylaşılmasına ilişkin Kacır, "Milletimizin yakından takip ettiği ve heyecanla beklediği Türkiye'nin otomobili projesi bizim şu an odağımızda. Yıl sonu itibariyle artık Türkiye'nin otomobili TOGG üretime başlamış olacak. Son günlerde sosyal medyada eksi 40 derece soğuklarda yoğun kar, buzlanma şartlarında yapılan testlerin videoları da büyük bir ilgi gördü. Bu testlerin hepsinde de TOGG çok başarılı. Bir kritik adımımız bu, enerji teknolojilerinde de yeni adımlar atıyor olacağız, çığır açıcı alanlara odaklanıyor olacağız" diye konuştu.  

TÜRKİYE SON 20 YILDA SIFIRDAN AR-GE VE İNOVASYON ALT YAPISI OLUŞTURDU 
Türkiye'nin son yıllarda göstermiş olduğu Ar-Ge ve inovasyon başarısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kacır, "Son yıllarda gördüğümüz başarılar çok büyük ölçüde son 20 yılda kurulmuş olan ekosistem sayesinde ortaya çıktı. Türkiye son 20 yılda adeta sıfırdan bir Ar-Ge ve inovasyon alt yapısı oluşturdu. Türkiye'nin dört bir yanında teknoparklarımız var. 80'den fazla teknoparkımızda 7 binden fazla firmamız araştırma geliştirme odaklı çalışmalar yürütüyorlar" ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK TEKNOLOJİDE ÜRÜNLERİ REKABETÇİ ŞEKİLDE DÜNYAYA İHRAÇ EDEBİLEN ÜLKEYİZ 
Kacır, "Özel sektörümüzün Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı bin 500'ü aşmış durumda. Milli gelirimizden Ar-Ge'ye ayırdığımız pay binde 5'ler seviyesindeyken, yüzde 1'ler seviyesinin üzerine çıktı. Türkiye'de 2000'li yılların başında yaklaşık 20 bin Ar-Ge çalışanı varken bu sayı şimdi 200 binlere yükseldi. Türkiye'de yıllık patent başvuru sayısı 400'lerdeyken şimdi 8 binlerin üzerine çıktı. Dolayısıyla artık büyük bir kapasiteyi oluşturmuş durumdayız ve bunun sonuçlarını görmeye başladık. Artık Türkiye yüksek teknolojide kritik ürünleri yerli ve milli olarak geliştirebilen, rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke oldu. Bunun öncül örneklerini savunma sanayide görmüş olduk. Şimdi bu örneklerin diğer sektörlere de hızla yayıldığını görüyoruz" diye konuştu.  

BAŞARIMIZI BÜTÜN DÜNYA SEYREDİYOR 
Türkiye'nin savunma sanayinde büyük başarılara imza attığını belirten Kacır, "Türkiye'nin savunma sanayinde de şimdi sivil teknolojilerde de temel yaklaşımı teknolojide değişimin, paradigma değişiminin gerçekleştiği alanlara odaklanmak. Havacılıkta bunu başardık, Türkiye 20'nci yüzyılın uçak, helikopter üreticisi ülkelerinden biri değildi maalesef . 21'nci yüzyıla geldiğimizde teknolojik gelişmeler artık robot uçaklar diyebileceğimiz insansız hava araçlarını öne çıkardı. Biz geleneksel alanlara odaklanmak yerine bu yenilikçi alana odaklandık. 10-15 yıl gibi bir dönemde bu alanda dünyanın lider ülkesi olmayı başardık. Şimdi bu başarımızı bütün dünya seyrediyor, yakından takip ediyor. Bütün alanlarda aslında benzer fırsatlar var. Elektrikli otomobillerde, sürücüsüz otomobillerde, sağlıkta gen teknolojilerinde, enerjide, yeni nesil nükleer enerji teknolojilerinde benzer paradigma değişimleri olduğunu görüyoruz. Bizim temel politika yaklaşımımız bu paradigma değişimlerine odaklanmak ve bu sayede yarışta rakiplerimizin önüne geçebilmek" ifadelerini kullandı.  

YENİ NESİL SAĞLIK TEKNOLOJİLERİNE YÖNELİK ADIMLARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ 
Çığır açıcı alanlara odaklanacaklarını dile getiren Kacır, "Bir yandan yenilenebilir enerji gibi alanları geliştirmeye devam ederken bir yandan da yeni nesil projelere yönelik destekler sunuyor olacağız. Uzun bir aradan sonra Türkiye'de yerli aşılar üretilmeye başlandı. Pandemi döneminde büyük bir deneyim kazandık. Bu deneyimi de yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TÜBİTAK, TÜSEB hep birlikte yürüttüğümüz çalışmalara borçluyuz. Önümüzdeki dönemde yine yeni nesil sağlık teknolojilerine yönelik de adımlarımızı hızlandırıyor olacağız" dedi. 

TURKCORNLARIN SAYISI ARTMAYA DEVAM EDECEK 
Finans ve oyun teknolojilerinde de pek çok start-upın bulunduğunu vurgulayan Kacır, "Milyar dolar değerlemeyi aşan teknoloji girişimlerine dünyada unicorn denirken, biz Türkiye'nin unicornlarına Turkcorn diyoruz. Türkiye'nin artık 6 Turkcorn'u var. Önümüzdeki dönemde bunların sayıları artmaya devam edecek. Bunların bazıları on milyar dolar değeri aştı. Muhattaplarımızın büyük bir keyifle Türkiye'nin Turkcornlar'ından aldıkları hizmeti anlattıklarına şahit oluyoruz. Bundan da büyük bir gurur duyuyoruz. İnşallah buna benzer küresel başarılar yakalamış örneklerin sayılarını da çoğaltıyor olacağız diye konuştu. 

 
Türkiye 'su fakiri' sınırının altında
 
Ege'de Son Söz ekibi sordu, Ali Babacan yanıtladı… 6’lı masa ittifaka döner!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petrol fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?
Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve hafta sonu Ortadoğu'da ...
Togg, zorlu hava koşullarına hazırlanıyor
Sıfırın altında 40 dereceye varan zorlu hava koşullarında sınanan yerli ...
Sanayi sitesi esnafı kan ağlıyor... Eski günlerinden eser yok!
Akaryakıt fiyatlarının yüzde 100’den fazla zamlanması, yedek parça sıkıntısı ...
 
Müzakerelere ilişkin açıklamalar sıçrama yarattı
Rusya'nın görüşmelerde ilerleme sağlandığına yönelik haberleri yalanlamasının ...
Taksicilerin başkanı uyardı: Sakın imza atmayın!
Adnan Menderes Havalimanı taksi yolcu taşıma ihalesi üzerinden süren tartışmalar ...
Petrol fiyatlarında son durum!
Brent petrol kaç dolar? 16 Mart 2022 Brent petrol fiyatı en son ne kadar ...
 
Motorin fiyatlarında indirim: Pompaya yansıdı!
Motorinin satış fiyatında bugün itibariyle geçerli olmak üzere 2 lira ...
Akaryakıt sektörü toplanıyor: Fiyatlar masada
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, artan ...
Muhittin AKBEL yazdı... Depo doluyor cep boşalıyor!
Muhittin AKBEL yazdı... Depo doluyor cep boşalıyor!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva