HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2022 Cuma - 17:51

'Terörle mücadele bir insanlık vazifesi!'

Uluslararası 15. Eyüpsultan Sempozyumu'nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Terörün arkasındaki bütün sosyal ve toplumsal gerekçeler, sebepler ortadan kalkana ve teröre güç, destek veren bütün unsurlar bir şekilde bundan vazgeçene kadar terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz" dedi.

 Terörle mücadele bir insanlık vazifesi!

100. yılında İstiklal Harbi temasıyla düzenlenen 15. Uluslararası Eyüpsultan Sempozyumu, Eyüpsultan İlçe Müftülüğü'nde başladı. Sempozyuma AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı ve Hasan Turan katıldı.

"BU HAREKAT SADECE TÜRKİYE'Yİ KORUMAK İÇİN DEĞİL AYNI ZAMANDA IRAK'IN VE SURİYE'NİN DE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK İÇİN FAYDA SAĞLAYACAKTIR"
Sempozyumda gerçekleştirdiği konuşmasında Suriye'de gerçekleştirilen askeri harekata vurgu yapan Kurtulmuş, "Daha geçtiğimiz günlerde İstanbul'da patlatılan bombanın ya da dünyanın başka yerlerinde ortaya konulan terör eylemlerinin esas amacının sadece ve sadece daha çok dağıtmak, daha çok parçalamak ve ülkelerin hele hele Türkiye'nin güçlü ve büyük yürüyüşüne müsaade etmemek olduğunu biliyoruz. Bunun için Allah kolaylık versin, Türkiye olarak terör örgütlerini yakın coğrafyamızda tamamıyla etkisiz hale getirmek için operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirmiş olduğu Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki harekat oradaki sivil halka asla ve asla zarar verecek bir harekat değildir. Ayrıca bu harekatın sadece ve sadece Türkiye'yi korumak için değil aynı zamanda Irak'ın ve Suriye'nin de toprak bütünlüğünü korumak için büyük bir fayda sağlayacağı aşikardır. Biz terör örgütleri üzerinden bu coğrafyanın lime lime edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Nereye giderse arkasında kim olursa olsun bunların sonuna kadar gidilerek, Türkiye bu bölgenin esenlik adası olarak, Türkiye yüzyılının kapılarını açacağız dedik ya, Türkiye yüzyılının kapılarını esenlik içerisinde, huzur içerisinde açacağız. İnşallah sadece seksen beş milyon vatandaşımız için değil, başta yakın coğrafyamız olmak üzere bütün insanlık için huzurun, selametin adresi olan bir ülke olacağız" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZİ BİR İNSANLIK VAZİFESİ OLARAK SÜRDÜRECEĞİZ"
Kurtulmuş, "Bu çerçevede inşallah bu sempozyumda İstiklal Harbi'nin o günlerinde yaşananları da gözden geçirilecek, onlar da konuşulacak, tartışılacaktır. Bu milletin karakteri bağımsızlıktır. Bu milletin karakteri kendi izzetine ve onuruna düşkün bir şekilde yaşamaktır. Bu milletin karakteri merhamet ve adaletle hareket etmektir. Bu milletin mayası sağlamdır. Bu milletin mayası Müslümanlık ruhuyla yoğrulmuştur. Allah'ın izniyle bu millet geleceğe bu adımlarla devam edecektir. Eyüpsultan'ın bize vermiş olduğu bu manevi iklim içerisinde, bu manevi öğreti içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye, Türkiye'nin ve insanının düşmanı olan hiçbir gruba müsaade etmeyecek. Hiçbir oluşuma müsaade etmeyecek. En son olarak da şunu söylüyorum. Çünkü, eğer kuklayla uğraşırsanız gündelik meselelerle meşgalelerle uğraşırsınız. Biz kuklayı görüyoruz. Ama. kuklanın ipini elinde tutan kuklacıların da kim olduğunu biliyoruz. Dün İstiklal Harbi'nde Çanakkale Savaşı'nda buraları gelen niyetin arkasındaki esas gücün ne olduğunu bildiğimiz gibi bugün de terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Aslolan kuklayla uğraşmak değil, kuklayı yöneten o ellerin yönetemez hale gelmesini sağlamaktır. Onun için diyoruz ki, sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil onun da üstünde terörün arkasındaki bütün sosyal ve toplumsal gerekçeler sebepler ortadan kalkana ve teröre güç, destek veren bütün unsurlar bir şekilde bundan vazgeçene kadar terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz. Bu milletin Türkiye yüzyılında güçlü bir şekilde yürümesine kimsenin mani olmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah yardımcımız olsun. Bu ülkenin medeniyet değerleri rehberimiz olsun. Eyüpsultan'ın ve bu topraklardan geçen büyük önderlerin, ulu önderlerin bize bıraktığı miras, milletimiz için yol gösterici" diye konuştu.

Eyüpsultan Belediyesi organizasyonuyla gerçekleşen sempozyum 25-27 Kasım tarihleri arasında devam edecek. "İstiklal Harbi" sırasında "Eyüpsultan" konusu ve "Eyüpsultan" ilçesinin Milli Mücadele dönemindeki katkısı tarihi bağlamda ele alınacak. Akademik ve verilere dayalı, ağırlığı tarih konulu birçok konu ele alınarak, uzmanlar ve akademisyenlerin katkısıyla tartışmalar gerçekleştirilecek. (DHA)

 
Kadına yönelik şiddete dikkat çektiler... İzmir'de farkındalık alanı açıldı
 
'75 milyar dolarlık savunma projesi hacmine ulaştık'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizi halk değil 3 tane provokatör protesto etti'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Halk bizi protesto etmedi, 3 ...
CHP'li Purçu'dan madde bağımlılığı tepkisi: Gençlerimiz zombi gibi geziyor!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara ...
'Vatandaşı, hayat pahalılığına ezdirmeyin!'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Vergi ve harçlara ...
 
Akar'dan kararlılık mesajı: Operasyonlar sürecek!
Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen PNS Khaibar'ın denize iniş ...
CHP İzmir’in acı günü… Kadın kolları başkanı kansere yenik düştü
Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllardır siyaset yapan ve Konak Belediyesi’nde ...
'Kadın katillerinin yakasına yapışmak görevimiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentoya öyle veya böyle girip ...
 
CHP'li Beko: İş sağlığı ve güvenliği yine yok!
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan CHP İzmir ...
CHP’li kadınlardan 'İstanbul Sözleşmesi' mesajı: 24 saat içinde yürürlüğe girecek!
CHP Kadın Kolları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
İYİ Parti İzmir’de aday bolluğu… 9 ilçe sandık başına gidiyor!
Geçtiğimiz haftalarda 10 ilçede seçim sürecini tamamlayan İYİ Parti İzmir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva