HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2020 Çarşamba - 19:37

'Tarihi' mecliste centilmenlik rüzgarı: AK Parti'den 'eşitlik' vurgulu teşekkür

Çandarlı Kalesinde gerçekleştirilen Eylül ayı olağan Meclisine ESHOT'a ait 15 aracın Balıkesir Gönen, Konya Tuzlukçu, Malatya Arguvan, Malatya Arapgir, Tunceli Peker, Kahramanmaraş Nurhak, Trabzon Beşikdüzü, Burdur, Kütahya Simav, Edirne Uzunköprü, Tekirdağ Saray, Yozgat Uzunyayla, Gaziantep Karkamış ve Balıkesir Edremit belediyelerini karşılıksız olarak hibe edilmesi damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal AK Partili bir belediyeye verilen hibe için teşekkür ederken, hibe sayısının eşitlik için arttırılması gerektiğini vurguladı.

 Tarihi  mecliste centilmenlik rüzgarı: AK Parti den  eşitlik  vurgulu teşekkür

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin tarihi mekanlardaki toplantıları devam ediyor. Agora ve Asklepion'dan sonra bu kez tarihi Çandarlı Kalesi, Büyükşehir Meclisi üyelerine ev sahipliği yapıyor. Halk oyunu gösterileri ile başlayan meclis Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün konuşması ile devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi meclislerine tarihi meclislerine Dikili ile sürdürdü. Dikili Çandalı Kalesi'nde gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclisinin ikinci oturumuna bazı illere bağışlanan araçlar damga vurdu. AK Partili bir belediyeye gerçekleştirilen hibe için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, partiler arası eşitlik için hibe sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer heyecanlı olduklarını dile getirdi. Soyer  "İzmir'in en güzel en ve en büyülü mekanlarından birinde, Çandarlı Kalesi'nde Eylül ayı ikinci oturumunun heyecanını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer'in konuşmasının ardından ise halk oyunu ekibi zeybek gösterisi yaptı. Meclise ev sahipliği yapan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz halk oyunu ekibine dahil olarak zeybek oynadı. Tunç Soyer  ve Meclis Üyelerinin dikkatli izlediği gösteri, izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI HARCIYORUZ
Halkoyunu gösterisinin ardında söz hakkı alan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz oynanan zeybeğin bu bölgeye özel olduğunu söyledi. Kırgöz "Dans gösterimiz de bir tek şeyi hesap edemdim o da nefesim. Ülkemiz gerçekten çok zenin ve çok sayıda zeybek oyunu var. Arkadaşlarımızın oynadığı Kocaarap Zeybeği bu yöreye özel. Bizler göreve geldikten sonra geleneklerimizi ve göreneklerimizi kültürel kuşaklara aktarılması konusunda sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Göreve geldikten sonra arkadaşlarla toplanıp bağ evleri veya düğün salonlarda bunlar unutmasında öğretmen için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Bugün Büyükşehir Meclisimizin bu tarihi kalede gerçekleştirilmesinden büyük kıvanç ve onur duydum. Bu toplantının burada yapılmasına vesile olan Tunç Soyer ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Dikili konumu itibarı İzmir'in Kuzeyi'nde 22 km kesintisiz kumsalı ile Midilli Adası'nın tam karşısında geçmişi M.Ö 5 binli yıllara dayanan bir kenttir. İlçemizde araç kiralama dönemine son verdik. Bu yapılan toplantının güzel İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Kırgöz devamında ise izleyicilere Dikili'de gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Kırgöz konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e plaket verdi.

ÖNCÜ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
İzmir'e kazandırılan araçlar hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kazandırılan araçlar için çok mutlu olduğunu söyledi. Soyer "Öncü kent İzmir olarak bir konuda daha öncü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulaşım konusunda pek çok yatırımı hayata geçirtiyoruz. Raylı sistem çalışmalarının yanında otobüs filomuzu yenileme konusunda da birçok adım attık. ESHOT’a 67 İZULAŞ’a 16 olmak üzere toplamda 83 otobüs almıştık. Geçtiğimiz günlerde ESHOT filomuza 387 otobüs katmıştık. Bunlara 60 tane daha ekledik ve toplamda 447 yeni otobüsü filomuza kattık. Görece gelmeden önce 500 yeni otobüs kazandırma sözü vermiştim ve pandemi koşullarının da yaşandığı bir dönemde de olsak 2,5 yılda bunu sözümüzü tamamlayacağız. Filomuza katılan yeni otobüslerin yanında engelli vatandaşlarımızın da büyük sıkıntı içerisinde olduğunu gördük. Türkiye’de ilk kez sadece engellilere hizmet verecek 4 otobüs hizmete girecek. Her biri yedişer tekerlekli sandalyeli kapasitesinde olacak. Servis güzergahları ve çalışma saatleri Engelsizİzmir Komisyonumuzla birlikte belirleyeceğiz. Bu otobüslerin şoförleri sabit olacak ve engelli vatanlarımızla bir iletişimleri olacak. Amacımız engelli vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmek" diye konuştu.

30 İLÇENİN 30 FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR
Grup Başkanvekilleri içerisinde ilk sözü alan CHP Grup Başkanvekili  Mustafa Özuslu önümüzdeki süreçte ilçelerde yapılan meclislere devam edileceğini söyledi. Özuslu "İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin başlattığı gelenek dikili ile devam ediyor. Tabii ki İzmir çok önemli bir şehir… İzmir'i İzmir yapan 30 ilçenin 30 farklı özellikleri var. Zaten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin İzmir'i dünya kendi yapma vizyonu bu 30 ilçenin bütünü ile el ele gönül birliği vererek bütün değerleri ortaya koyarak mümkün olacaktır. Her bir ilçe ile önümüzdeki günlerde meclislerimizi o ilçelerde yapmaya devam ederek İzmir'imizi oraya taşırız. İzmir'i dünya kendi yapma konusundaki değerleri bu sayede İzmir'e katarız. Dikili hem tarihsel bir kent,  aynı zamanda doğal güzellikleri ve tarımı ile İzmir'in kalkınmasına ve gelişmesine ciddi anlamda bir katkı sunuyor. Tabi burada belediyemizin Dikili Belediyesi ile işbirliği halde yürümesi gücümüze güç katıyor. 12 Eylül öncesi hain darbe den önce Dikilide Dikili Belediyesi'nin önderliğinde Türkiye'nin aydınları, Türkiye'nin demokrat insanları, sanatla darbeye karşı direnişi buraya örgütlediler. Her kahvede değerli paneller yapıldı" ifadelerini kullandı.

SORUNLAR KISA SÜREDE ORTADAN KALKACAKTIR
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ilçelerde yapılan toplantının iki anlamı olduğunu söyledi. Hızal, "Dün Bergama da, bugün Dikili yarın başka bir ilçe de olacağız. Bergama’da dile getirdiğimiz gibi muazzam topraklarda yaşıyoruz. Bugün şehirlerimizin önemli tarihi mekanlarından birisindeyiz. Yapının tarihi bilinmeyen ve uzunca yıllar korunan bir kaledeyiz. Bugün bu toplantıda yapılmasında öncülük eden sizler ve Dikili Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Bu toplantılar salonlar dışında yaptığımız toplantıların iki anlamı var. Şuan içinde bulunduğumuz alanların tanıtılması anlamında çok önemli. Diğeri ise bizler yerel yöneticileriz. Bulunduğumuz ve gittiğimiz ilçelerde bir takım sorunların haberdar oluyoruz. Mesela Bergama'ya gittiğimizde ortak bir alan ortaya koyarak Bergama'nın sorunlarını ortadan kaldırmak adına bir iş birliği olduğunu gördük. İnanıyoruz ki bu sorunlar kısa sürede ortadan kaldırılacaktır. Aynı şekilde bugün Dikili diğer gün başka bir ilde… Bugün biraz erken saatte geldik ve sahile inerken iki ablamızı gördük ve bir isteğiniz var mı diye sorduk. Bize ‘biz bu sokağın sevgili yolu şeklinde trafiğe kapatılarak bir yol yapılmasını istiyoruz’ dediler. Bence bugün benim ve bizim açımızdan en değerli andı diye düşünüyorum. Son olarak araç hibeleri için teşekkür etmek istiyoruz. Bunlardan biri AK Parti belediyesi. Bunun için teşekkür edip bu sayıların eşitlik anlamında arttırılmasını diliyorum" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ VE ANLAMLI
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise böyle toplantıların dikili için önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Şahin "Böyle bir Çandarlı akşamında böyle bir tarihi mekanda İzmir Büyükşehir Belediyesi toplantısını yapmaktayız. Bu çok önemli ve anlamlı. İzmir'de böyle anlarımız çok fazla. Tanıtımı için böyle toplantıların ilçelerimizde yapılması önemli. Tabii ki İzmir turizm kendi tarım kenti. İnşallah bizler Büyükşehir Belediyesi olarak buralara gerekli katkıları sunarız. Ben Dikili Belediye Başkanı'na katkılarından dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ÇOK MUTLUYUM
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise alınacak kararlardan mutluluk duyduğunu söyledi. Sevinç; "Bugün yine İzmir'imizin önemli bir ilçesinde toplandık. Bu toplantıda Dikili Belediye Başkanımız çalışmaları hakkında bilgiler sundu ve müjdeler verdi çok mutlu oldu. Ben bütün bu konuşmalar çerçevesinde İzmir'imize, Dikilimize alınacak kararlar doğrultusunda çok mutluyum" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL KUYULAR YETMEYECEK
AK Parti Dikili Meclis Üyesi Semih Yalın ise Dikili'nin mevcut su sorununa dikkat çekti. Yalın "Bu akşam çok mutluyum bunun nedeni de 2014 yılından beri Çandarlı unutulmuştu. 28 yıldır burada yaşayan biri olarak bunun hüznünü yaşıyordum. Çandarlı'nın tanıtımı için bir festivalimiz vardı. 2014 yılından sonra Çandarlı mahalle olduktan sonra bu festival askıya alında. 18'ncisini inşallah pandemiyi atlatabilirsek önümüzdeki yıl bunu yapabiliriz. İlk defe bu yaz içme suyu sıkıntısı yaşadık. Çandarlı’ya içme suyu taşıyan kuyularda çökme olunca yeni çözümler üretildi ancak içme suyu göletini Çandarlı’ya kazandırılarak arıtma tesisinin yapılması yönünde talebimiz var. Önümüzdeki yıl bu kuyularda yetmeyecek. Göletimizin içi su dolu ancak bunları şuan değerlendiremiyoruz" diye konuştu.

Yalın'ın konuşması üzerine söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Arıtma tesisi ile ilgili ihaleye çıkıldı önümüzdeki yıl su sorunu yaşatmayacağız inşallah" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ PROJELER YAPACAĞIZ
Son olarak yeniden söz alan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz gerekli çalışmalar için pandemi sonrasını işaret etti. Kırgöz, "Festival konusunda geçen yıl göreve geldik her türlü ekonomik imkansızlıklara rağmen burada çok görkemli bir festival gerçekleştirdik. Bu yıla ciddi anlamda hem Dikili hem Çandarlı da festival hazırlığımız vardı. 15 gün kitap fuarı planladık. 3 gün Dikili, 2 gün Çandarlı olmak üzere 19 günlük bir festival planlamıştık. Ancak maalesef pandemi nedeniyle bunu yapmadık. Umarım önümüzdeki yıllarda ünü ülkemizi de aşacak çok önemli projeler yapacağız. Su konusunda son 50 yılın en kurak yıllarını yaşıyor ülkemiz. Çandarlı’da yer altı sularının düşmesi nedeniyle pompalarımız askıda kaldı. Ancak büyükşehir belediyemiz hemen olaya dahil olarak 2 kuyu açtı. Çandırlı'da büyük oranda su sıkıntısı yok. Dikili ile ilgili 20-25 yıl önce baraj kuruldu ancak Dikili tarihide ilk kez Ağustos ayında o baraj kurudu. Dikili merkezde planladığımız yerde gerekli izinleri aldık" diye konuştu.

 

 
'Salgın futbol dünyasına 14 milyar dolara mâl olacak'
 
Kamyonet uçuruma devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel Hareketlilik Haftası için pedalladı
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Avrupa Hareketlilik ...
Vali Köşger Urla’yı ziyaret etti
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Urla Kaymakamlığını ziyaret ederek ilçe ...
Başkan Aksoy’dan Davutoğlu’na sürpriz ziyaret!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet ...
 
Torbalı’daki üretici pazarı neden yıkıldı?
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu ve CHP İlçe Başkanı Erol ...
Mavişehir'deki taşkınlar 'Kıyı Rehabilitasyon' projesiyle önlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz ...
Pamucak’ta balıkçıların mağduriyeti son buluyor!
Selçuk Pamucak Sahili’nde devam eden Kanal Projesi sebebiyle balıkçıların ...
 
Karşıyaka, İstanbul Sözleşmesi'ne 'evet' diyor!
Tartışmalara neden olan ve hükümet tarafından iptal edilmek istenen İstanbul ...
Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında birçok kentle ...
Plajda büyük heyecan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva