HABERLER>SAĞLIK
27 Ağustos 2016 Cumartesi - 19:37

'Tam Gün'de yeni düzenleme sinyali

Sağlık Bakanı Akdağ, hekimlerin çalıştıkları kurum dışında dışarıda çalışabilmelerine olanak tanıyan AYM'nin kararını doğru bulmadığını belirterek, "Buna Sağlık Bakanı olarak karşıyım." dedi.

 Tam Gün de yeni düzenleme sinyali

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hekimlerin çalışma esaslarını içeren ve kamuoyunda "Tam gün uygulaması" olarak bilinen uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu konunun kendisi için adeta "yürek yarası" olduğunu ifade eden Akdağ, hekimlerin hem eğitim hem mesleki risk açısından, maddi açıdan iyi kazanç elde etmeye layık olduklarını söyledi. Akdağ, bunun diğer sağlık çalışanları için de geçerli olduğunu vurgulayarak, bunu gerçekleştirmek amacıyla kamuda çalışan hekimlerin daha çok kazanmaları için çok gayret gösterdiğini, bundan sonra aynı gayreti göstermeye devam edeceğini belirtti.

"Söz konusu kazanç, AK Parti kurulmadan önceki hükümetler döneminde olduğu gibi vatandaştan elde edilen kazanç durumuna geçmemelidir." değerlendirmesinde bulunan Akdağ, böylesi bir durumda vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

"Vatandaş mağdur oluyor"
Geçmiş yıllarda, önce Danıştay, sonra Anayasa Mahkemesinin bazı inatçı tutumları olduğunu ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Yargı ne söylerse biz onu yerine getiriyoruz. Hukuk devletindeyiz ama elbette yargının bazı kararlarını prensip olarak kabul etmeyebiliriz, yanlış bulabiliriz. Ben, bu hususta yargının ısrarını kesinlikle yanlış buluyorum. 'Devlet memurlarının hiçbirisinin hatta üniversite öğretim üyelerinin, memuriyetlerini icra ederken dışarıda çalışmaya hakkı olmayacak ama üniversite öğretim üyelerinin durumu farklıdır' diye yorum yapacak Anayasa Mahkemesi. Onlara da bu hakkı verecek. Bu hak mıdır? Bunun iki ciddi mahsuru var. Birincisi vatandaş mağdur oluyor, ikincisi de üniversite hastaneleri maalesef iflasa sürükleniyor. Çünkü, herhangi bir müessesede çalışan birisi, kendi şahsi kazancını, müessesenin kazancından tamamen bağımsız görürse o müessese batar. Tam gün olmadığı zaman, yani kamu ya da üniversitede çalışan bir hekim, aynı zamanda kendi muayenehanesinde çalışabiliyorsa, aynı zamanda bir özel hastanede çalışabiliyorsa sonuç bu oluyor. Hem vatandaş ağır derecede mağdur oluyor hem de o müesseseler iflasa gidiyor."

"Üniversite hastanelerinde özel muayene uygulamasına karşıyım"
Akdağ, şu anda Türkiye'deki mevcut durum hakkında da bilgi vererek, "Bir taraftan bizim kararlılığımız, bir taraftan yargının kararları, bir taraftan da yargının kararı doğrultusunda yeni düzenlemeler... Geldiğimiz son nokta nedir? Sağlık Bakanlığımıza, devlete ait hastanelerin hiçbirinde hekimler, o hastanede çalışırken aynı zamanda özelde çalışamazlar. Büyük çoğunlukla bunu başarmış durumdayız." dedi.

Bu sayının tüm hekimler içinde büyük bir oran olmadığını belirten Akdağ, "Toplamda 12 bin öğretim üyesinin içinde 800 kişi. Büyük bir çoğunluk değil. Şükür ki böyle. Ama verilmiş kararlara istinaden üniversite hastanelerinde özel muayene, özel ameliyat adı altında da bir uygulama başlatıldı. Ara verilmiş olan eski uygulamalar bir daha başlamış oldu. Ben şahsen bunlara karşıyım." diye konuştu. (a.a)

 
Ciolos'tan AB'ye Türkiye çağrısı
 
PKK'ya ait sığınakta 7 ton patlayıcı bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve bir devir kapandı: Askeri hastaneler...
Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, bugün saat 17.00'de ülke genelinde eş ...
Kızılay'dan önemli 'stok' açıklaması: Ülke genelinde ve bölgede...
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce ...
Gençlerde sigara içme oranı arttı
Sağlık Bakanı Akdağ, "Üzülerek ifade etmeliyim ki son 2-3 senedir özellikle ...
 
51 ile özel engelli minibüsü
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, engelli vatandaşların ...
Kilo verdiren 8 besin!
Fazla yağlarından kurtulmuş, giydiğini yakıştıran, hem sağlıklı olan hem ...
Kaktüs odayı radyasyondan arındırır mı?
UÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Zencirkıran, kaktüslerin ...
 
"Çocuk yemiyorsa, zorlamayın, bırakın aç kalsın"
Çocuğu yemek yemeğe zorlamanın doğru olmadığını belirten Psikolojik Danışman ...
Dünya Organ Nakli Derneği'nin yeni başkan Haberal
3 Kasım 1975'te Türkiye'deki ilk organ nakli ameliyatını gerçekleştiren ...
Hemofili-A'ya şifa İzmir'de aranacak!
İngiltere'de yürütülen hemofili A hastalarına yönelik gen tedavisinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva