HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2021 Çarşamba - 15:22

'Sözleşmeli' ve 'kadrolu' ayrımı ortadan kalkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclis'e sunacaklarını söyledi. Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımının ortadan kalkacağını belirten Erdoğan, "10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde 'başöğretmen' unvanıyla görev yapacaklardır' dedi. Uzman öğretmenlerin maaşlarında 1000 lira, başöğretmenlerin maaşlarında da 2 bin lira artış olacak.

 Sözleşmeli  ve  kadrolu  ayrımı ortadan kalkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Şuranın en geniş katılımla, eğitimin tüm paydaşlarını kuşatan bir anlayışla gerçekleştirilmesine önem veriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği teması altında toplanan şura da inşallah önümüzdeki döneme dair yol haritası niteliğinde kararların alınacağı bir toplantı olacaktır. Şura sonuçlarının güçlü eğitim güçlü Türkiye mücadelemizde bizlere rehberlik edeceğine inanıyorum.

Fırsatlarla beraber tehditlerin de küreselleştiği bir zaman diliminin içindeyiz. Bu süreçte sağlık, eğitim ve üretim başta olmak üzere her alanda güçlü altyapıya sahip olmanın önemine hep birlikte şahit olduk. Tüm alanlarda kendi önceliklerimiz, kendi politikalarımız çerçevesinde süreci başarıyla yönettik. Salgınla mücadele başarısını salgın sonrası dönemde artırarak devam ettirmek istiyoruz. Bunun yolunun da eğitimden, eğitim öğretimde kaliteyi artırmaktan geçtiğini biliyoruz. Eğitim öğretim süreçlerimize çok daha geniş, vizyoner bir anlayışla yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum. Analiz yapabilen, bilgili, erdemli ve vicdanlı gençler, aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır. Gençlerimizi bu hedeflere ne kadar yönlendirebilirsek, eğitimde de o derece başarılı olabiliriz. Ne kimliğimizi, aslımızı inkar gibi bir yanlışa düşeceğiz ne de şanlı mazimizin parıltıları ile kendimizi avutacağız.

"ZORUNLU EĞİTİMİ 12 YILA ÇIKARDIK"
Bundan 19 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğun üstlendiğimizde en çok ehemmiyet vereceğiniz 4 alandan birinin eğitim olduğunu belirtmiştik. Bunu da gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadık. Bütçelerde en yüksek payı daima eğitime ayırdık. Bu sene bütçenin yüzde 15,7'sini eğitime tahsis ettik. Bugün öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasını yakalamıştır. 4+4+4 olmak üzere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Evlatlarımıza geniş yelpazede kendi isteklerine uygun dersleri seçme imkanı getirdik. Ders kitaplarını evlatlarımıza ücretsiz dağıtarak sene başında ailelerimizi büyük bir sıkıntıdan kurtardık. Şu anda bu salonu tıklım tıklım dolduran kardeşlerim iyi bilir. 18 yaş altı, 18-30 yaş grubu bilmeyebilir. Biz teksir notları ile okuduk. Teksir kağıtları ile ve teksir makinelerinden o mürekkebin dağıldığı, almak isteyip de ağabeylerimizden alamadığımız o notlar bizim için bir felaketti. Paramızı verip almak isterdik, üst sınıflardaki ağabeylerimiz bize vermezlerdi. Biz bunları yaşadığımız için dedik ki, artık bu nesle bunu yaşatmayacağız. Aynı acıyı bu nesil yaşamasın istedik. Özellikle alt gelir grubundaki vatandaşlarımıza yük olmaya başlayan, yardımcı kaynak meselesini de çözüme kavuşturuyoruz. Yardımcı kaynaklar bakanlığımız tarafından hazırlanıyor, evlatlarımıza ücretsiz şekilde dağıtılıyor.

''BİZİM İKTİDARIMIZ DÖNEMİNDE KIZLAR ERKEKLERDEN DAHA FAZLA ORANDA EĞİTİMDEN FAYDALANMAYA BAŞLAMIŞTIR''
Bu ülkede sözde ilerici ve özgürlükçü ama özde faşist ve jakoben kesimlerin en çok hışmına uğrayanlar kadınlarımız ve kızlarımız olmuştur. İkna odaları bu zihniyetin gerçek yüzünü gösteren utanç vesikalarından biri olarak hafızalara kazınmıştır. Burada sadece iki veriyi paylaşmak istiyorum. 2007'de 18-22 yaş erkeklerin yükseköğretim okullaşma oranları yüzde 22,4, kızların oranı ise yüzde 19,7 idi. Bugün bu oran erkeklerde 40,5'e, kızlar için 46,3 düzeyine yükselmiştir. Bizim iktidarımız döneminde kızlar erkeklerden daha fazla oranda eğitimden faydalanmaya başlamıştır.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NUN AYRINTILARI
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenliği getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında 1000 lira artış olacaktır. (Başöğretmenlere) Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz.

ORTAÖĞRETİMDE PROFESÖRLERE MÜDÜRLÜK ÇAĞRISI
Ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler okullarımızda müdür olsunlar. Bu çağrımı daha önce de yaptım bugün yine yapıyorum.''

 
Altınordu'da moraller bozuk... Kupadan elendi!
 
Hekimlere 5 bin liraya kadar zam geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da intihar!
Seyir halindeki İZBAN’ın önüne atlayan kimliği henüz belirlenemeyen 60 ...
İzmir'in çatısına ilk kar düştü!
İzmir'in kış turizmi merkezlerinden Bozdağ'da yüksek kesimler, yılın ilk karıyla beyaza büründü.
Yunanistan ölüme terk etmişti... Onlar artık İzmir'in çocukları!
Yunanistan askerleri tarafından Ege Denizi'nde can salıyla geri itilen ...
 
Trans bireyi çekiçle öldürmüştü... Cinayeti hatırlamıyormuş!
İzmir'in Bornova ilçesinde trans birey Kadir Yüksel’i (36) çıkan tartışmada ...
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi hizmet veriyor
Türkiye'nin ilk Çocuk Adalet Merkezi (ÇAM), sosyal hukuk devleti çerçevesinde ...
İzmir basınının Hasan Tahsin gururu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şehit ...
 
2 aylık bebeğini döven baba: Ağlayınca sinirlendim
Gaziantep'te, ağladığı için 2 aylık bebeğini döven Yunus Göç, emniyetteki ...
Uyuşturucu illeti aileyi dağıttı... Anne kızını boğdu!
İzmir'de 6 ay önce uyuşturucu parası yüzünden çıkan tartışmada anne Ayşe ...
Konak Şube Başkanı Şanlı: İhtiyaç sahibini veresiye defterinden buluyoruz
Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’deki yardım faaliyetlerine ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva