HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2021 Salı - 11:40

'Pankart' eylemine Kılıç'tan sert tepki: Bizim için CHP gençliği sayılmazlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Binası önünde pankart açarak iş isteyen ve kendilerini Cumhuriyet Halk Partili olarak tanıtan gençlerle ilgili konuşan  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, "İşsiz genç olabilirsiniz, sinirlene de bilirsiniz ama bunların suçlusu CHP yada belediyeler değil. Ben CHP gençliğiyim, size emek verdim diyerek pankart açamaz. Bunlar CHP gençliği sayılmaz bizim için" dedi.

 Pankart  eylemine Kılıç tan sert tepki: Bizim için CHP gençliği sayılmazlar!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, son günlerde CHP İzmir'in gündeminde olan 'pankart' ve 'ses' kaydı konuları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP İzmir'de ilçe başkanlıklarında yaşanan görevden alma, istifalar ile ilçe başkanının görevden düşürülmesi konuları ile ilgili 'dinamizm' yorumu yapan Kılıç, "CHP dinamik bir örgüt. Bunun da güzelliği, farklılığı var. AK Parti'de olduğu gibi yukarıdan talimat gibi bir yapı yok. Kendi içinde dinamik bir yapı. Ben yaşananları buna veriyorum" diye konuştu.

KÜFÜR ETMEK ACİZLİKTİR
CHP Konak eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik hakaretleri ile ilgili konuşan Kılıç, "Ses kaydı konusunda 2 konu var. Birincisi ses kaydı almak ve kullanmak suç, diğer yandan parti disiplini açısından disiplin suçu. Ama başka bir konudan baktığınızda siyaset gönüllü yapılan bir iş. Hepimiz çoluğumuzdan çocuğumuzdan, işimizden fedakarlık yaparak siyaset yapıyoruz. Gönüllü bir iş yaparken ve amacımız bu ülkeyi kurtarmakken kimsenin kimseye küfür etme hakkı yok. Böyle bir özgürlük yok. Kimse kimseye küfür edemez. Ceza konusu açısından zaten suç ama yoldaşlık konusunda da olmaz bu. Biz bu ruh ile yetiştik. Diğer taraftan bakınca belediye başkanları açısından da bir kaos var. Belediye başkanları elindeki kamu gücünü kendi yol arkadaşları için kullanmamalı. Belediye başkanları ellerindeki gücü vatandaşına hizmet için kullanmalı. Örgütten aldığınız gücü örgüte karşı kullanmayacaksınız. Örgütte bilmeli ki belediye başkanı kamu hizmeti yapıyor. Seçildikten sonra rozeti bir kenara koyup tüm vatandaşlara ortak hizmet etmeli. Bunlar siyasette çok ince çizgiler.  Sorumlulukları aşmamak gerekiyor. Bir insanın küfür etmesi için sözünün bitmesi gerekiyor. Allah’tan hepimizin söyleyeceği çok sözü var. Küfretmek acizlik bir kere. Küfür etmek, hakaret etmek bir acizliktir. Bizde elbette kızıyoruz. Ancak kimse kimsenin kişisel hakkına saldıramaz" ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN CHP GENÇLİĞİ DEĞİLLER!
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önüne giderek eylem yapan ve kendilerini Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Üyesi olarak tanıtan 12 kişilik grubun 'Biz size sahip çıktık, sizde bize sahip çıkın' pankartı ile iş istemesini değerlendiren Kılıç, "İşe giremiyoruz diye pankart açmışlar… CHP gençlik kolunda görev yapanlar, CHP gençliği pankart açacaksa; yolsuzluğa, yoksulluğa, usulsüzlüğe karşı açar. CHP genci kedi işsizliğini sorun edip, kendi belediye başkanına pankart açmaz. Evet, ülkede işsizlik var, yoksulluk var. İşsizliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Ancak çözüm belediyeler değil. İşsiz genç olabilirsiniz, sinirlene de bilirsiniz ki bunların suçlusu CHP ya da belediyeler değil. Ben CHP gençliğiyim size emek verdim diyerek pankart açamazsınız. Bunlar CHP gençliği sayılmaz bizim için.  Bu işsizlik sorunun bizler; belediyeler ya da yerel yönetimler ile çözemeyiz. Bazı belediyelerimiz projeler yapıyor, resmi olmayan kurumlarda, fabrikalarda… Yani şurası şu kadar işçi alacak diye bize de geliyor mesajlar... CV bank kuran belediyelerimiz var. Özel firmalara da özel sektöre de yönlendiriyorlar ancak istihdam sorununu yerel yönetimler ile çözemeyiz. Bu iktidar projesi. İktidar olunca çözebiliriz ancak. Tamam, gençler işsiz bende biliyorum zorluklarını ancak bunun çözümü pankart açmak değil" dedi.

 
'Bağımsız kurumlar milli iradenin üzerinde olamaz!'
 
Acun Ilıcalı: 'Survivor 2022 All Star' kadrosu belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 24 Kasım 2021 Çarşamba 02:23

Tunç bey seçildiğinden beri binlerce insan işe alındı. Belediyenin ihtiyacı varmıydı? Bu işçilere belediye şirketleri tarafından ödenen toplam maaş ücretleri açıklansın. Yani alınan personellerin %80 masa başı belediyenin iş gücünü yükselten bir işçi alımı değil. yolu, parkı, binayı müteahhitler yapıyor iş gücü yok onlara verilen paralarda cabası. Başkan şimdilerde kredi koşturuyor. Halbuki biraz dikkat edilse İzmir'in parası İzmir'e yeter. Burada söz konusu siyaset değil İZMİR. Alanlarda çalışan belediye personelleri sadece sulama, süpürge vb. işler yapıyor. Alanlarda görüyoruz alınan bitkileri bile para karşılığı diktiriyorlar. O vakit işçiye gerek varmı? Ayrıca; bu gençleri kullanıp ta sonradan biz sizi tanımıyoruz demek çok yanlış.

Yorumu oyla      5      6  
tuba 23 Kasım 2021 Salı 20:22

neden söz verdiniz o zaman?

Yorumu oyla      5      6  
vatandaş 23 Kasım 2021 Salı 12:26

Sayın vekil yerel seçimlerde bu gençlere görevler verilmiş ve kendilerine işe alma sözü verilmiş,belediyeler işkur değildir,işe yerleştirme yeri değildir,ama seçilirken bu tür sözler veriliyor,daha sonra belediyelere işçi alınıyor bu gençlerden bir kaç tane alınıyor,geri kalana bekle deniliyor,bu gün izsu bürolarında belediyelerin bazı birimlerinde fazla personelden oturacak sandalye yok,o zaman seçim zamanında seçmen vaatler verilmesi,ayrıca seçilen belediye başkanları kendi yakın arkadaşlarını eşini dostunu işe yerleştirme yapıyor,elbette parti başkanları bu tür gençler ile muhatap oluyor,küfür yanlış haklı durumdan haksız duruma düşüyor başkan bedelini ödedi,istifa etti,gençlerin hak araması daha nasıl olur sayın vekil?

Yorumu oyla      9      7  
HAHA 23 Kasım 2021 Salı 12:21

sayın vekil lafı güzar etmişsin bunlara seçim zamanı söz verilmeseydi,yada partiye üye olun iş vaadinde bulunulmasıydı bu hareketi yapmazlardı

Yorumu oyla      9      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bağımsız kurumlar milli iradenin üzerinde olamaz!'
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 'Türkiye faiz ...
Soylu: FETÖ ile mücadelemiz devam edecek
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçleri Bakanlığının 2022 bütçesi üzerindeki ...
Babacan: Yokluğa razı etmeye çalışıyorlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da ...
 
İnce'den TCMB Başkanı hakkında suç duyurusu!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Merkez Bankası Başkanı Şahap ...
Öztrak: Bunların diplomalıları böyleyse…
CHP Sözcüsü Faik Öztrak "AK Parti grup başkan vekilliği yapan, ülkede ...
CHP'li Kılıç'tan Cumhurbaşkanı'na çağrı: Depremzedelerin sorunlarına kulak verin!
Depremzede konutlarının teslimi için önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek ...
 
CHP'li Arslan'dan kış öncesi öneri: Elektrikte KDV yüzde 1'e inmeli
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ...
MSB: 2'si terör örgütü mensubu 6 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Atatürk Kütüphanesi teşekkürü
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Erdoğan’ın aklı İstanbul’da, Özel’inki İzmir’de...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Ölürsem her evden cenazem çıkacak!’
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Taş yerinde ağır mıdır?
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva