HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2021 Cumartesi - 12:24

'Ölüm Yolu'na düşük bütçe: CHP'li Sertel'den hem sitem hem isyan!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kamuoyunda “Ölüm Yolu” olarak anılan Tire-Belevi Yolu çalışmaları için 2021 Yatırım Bütçesi’nde 2 milyon 995 bin 9 TL ayrılması hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, " AKP Milletvekilleri nerede? Ne iş yapıyorlar? Tire- Belevi yolu sadece Atila Sertel'e mi kaldı?  Tek ben mi Türkiye ve iktidarın gündemine taşıyacağım bu yolu? Ayıp değil mi bu? Onlar İzmir Milletvekili değil mi? Niye konuşmuyorlar, niçin tek kelime etmiyor?" dedi.

 Ölüm Yolu na düşük bütçe: CHP li Sertel den hem sitem hem isyan!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 2013 yılında yapımına başlanan ve yapımına devam edilen Tire-Belevi yolu için 2021 yılında ayrılan bütçe belli oldu.

Ulaşımdaki zorluklar sebebiyle çok sayıda vatandaşın hayatın kaybettiği yolun Toplam maliyeti 315 milyon 188 bin 742 TL olarak belirlenirken 2021 yılında 2 milyon 995 bin 9 TL ayrılma kararı alındı.

Yaşanan gelişmeler sonrası ayrılan bütçeyi ve yolun bitirilememesini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, AK Parti İzmir Milletvekillerine de sitem etti.

"3 BAKAN VE 3 KARAYOLLARI MÜDÜRÜ ESKİTTİ"
Tire-Belevi yolunda rant olmamasından kaynaklı olarak bitirilemediğini belirten Sertel, "Ben bunu hep söylemiştim. 'Eşimle aşkımız Tire- Belevi yolunun tamamlanma süresi kadar uzun olacak' demiştim. Gerçekten bunlar beni doğruluyorlar. O yolda rant yok, para kazanamıyorlar. Yap-İşlet-Devret'e de sokmuyorlar. Devlet köylüye, işçiye gelince kıstığı gibi, rant olmayan yerden de kısıyor. 3 bakan ve 3 Karayolları Müdür eskitti o yol… İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında düzelteceğiz bu yolu" diye konuştu.

"ÖLEN HER KİŞİNİN SORUMLULUĞUNDA 'TEK ADAM' VAR"
AK Parti İzmir Milletvekillerine konu hakkında sessiz kalmasından kaynaklı olarak sitemde bulunan Atila Sertel, "Ben meclisteki konuşmamda da orada ölen her kişiden AKP iktidarının sorumluluğu var demiştim, ancak şimdi AKP'de yok.  O yolda ölen her kişinin sorumluluğunda 'tek adam' var. Bu konuda söyleyeceklerimi her zaman söylüyorum ancak bir türlü bizi dinlemediler. Sürekli konuşan AKP Milletvekilleri var. Bunlar bir günde çıkıp Tire-Belevi yolu ile ilgili konuşsalar ya. Ben merak ediyorum… AKP Milletvekilleri nerede? Ne iş yapıyorlar? Tire- Belevi yolu sadece Atila Sertel'e mi kaldı?  Tek ben mi Türkiye ve iktidarın gündemine taşıyacağım bu yolu? Ayıp değil mi bu? Onlar İzmir Milletvekili değil mi? Niye konuşmuyorlar, niçin tek kelime etmiyor? CHP iktidar olmadığı sürece o yol bitmez. O yolu ilk açan Alev Coşkun'dur. CHP döneminde açılmıştır o… Ben bunu tekrar söylüyorum, o yol CHP döneminde bitecektir" dedi.

 
Büyükşehir'den hayvancılık için 'gölet' hamlesi
 
Menemenspor'un gençlerine Kayseri kancası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anonim 16 Ocak 2021 Cumartesi 14:48

Bu yolda depremden önce şirket aracı ile kaza yaptım takla attım ve işimden oldum. Belki ben şanslıydım ölmedim ama bu yolda her sene pek çok can gidiyor. Resmen rezil bir yol. En son kademe kademe yapıyorlardı ama o bile tehlikeli sağa biraz kaçırsan arabayı direkt şarampole yuvarlanırsın. Yağmurlu havalarda yeni yolda bile kayıyor araba. Ayrıca uyarı levhaları hiç de caydırıcı değil. 90 kmlik hız sınırı var herkes hatta buna tır ve kamyonlar da dahil en az 110 ile gidiyor. Caydırıcı önlemler alınmalı ve devlet bu konuda para konusunda cimri olmamalı. Devlet büyüklerimizden duyarlılık bekliyorum. Daha fazla bu yolda can gitmesin artık yeter!!

Yorumu oyla      3      3  
Ali Aksoy Emekli Öğretmen Eskişehir 16 Ocak 2021 Cumartesi 12:48

Sayın Vekilim; Yaz döneminde Kuşadasında ikamet ettiğimizde,Tire köftesi yemek ve salı günü kurulan pazara alış-verişe gittiğimizde Belevine dönüşüne yaklaştığımız da ,Belevinin içinden korkarak geçiyorduk..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de AK Partili ilçe başkanı istifa etti!
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal istifa etti.
'Beni dinlerler, dinlemezler... Ama ben faize karşıyım'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılına ilişkin merkezi yönetim bütçe uygulama ...
Menemen’de seçim sonrası hareketlilik: Fatura kime kesilecek?
Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasından sonra yapılan ...
 
'Aşının yan etkisi söz konusu değil, sapasağlamım'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından açıklama yaptı. Dün koronavirüs ...
Bakan Koca'dan Bahçeli'ye teşekkür
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sayın Devlet Bahçeli’ye devlet politikaları ...
AK Partili Dağ'dan Dikili'ye hastane müjdesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Dikili’ye ...
 
Meral Akşener koronavirüs aşısı oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Sayın Fahrettin Koca, tüm liderler ...
CHP’li Nazlıaka'dan üyelik tebriği: İzmir farkını ortaya koydu
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı ...
Eski ilçe başkanı Yunanistan'a kaçarken yakalandı
İçişleri Bakanlığı, eski Ergani DBP ilçe başkanının da aralarında bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva