HABERLER>EKONOMİ
6 Ağustos 2022 Cumartesi - 17:25

'Müspet sonuçları 2023'ün ilk çeyreğinde görülecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "Türkiye ekonomi modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Müspet sonuçları önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde göreceğiz" dedi.

 Müspet sonuçları 2023 ün ilk çeyreğinde görülecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Vadimiz 230 bin metrekare kapalı alanıyla ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi hüviyetine sahiptir. İstanbul, Kocaeli, İzmir arasında oluşturduğumuz teknoloji koridoruyla birbirine bağlanan Bilişim Vadisi milli teknoloji hamlemize büyük bir ivme katıyor.

- Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 11’lik büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3’lük büyüme kaydettik. Dünyada istihdam azalırken 31 milyon sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Temmuz ayı ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 artarak 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı.

- Dün malum Soçi’deydim. Döndüğümde akşam televizyon ekranlarında Rusya’dan gelen kruvaziyer gemisinin Trabzon’a yanaşmasını gördüm, iftihar ettim. Düşünün Trabzon Limanına artık turistler, kruvaziyer gemisiyle geliyor. Sanayisi, üretim kapasitesi, nitelikli işgücü, üç kıtayı birleştiren stratejik konumu, sağlık ve ulaşım altyapısıyla ülkemizin yıldızı giderek parlıyor. Küresel ölçekte gıda ve enerji krizinin konuşulduğu bir dönemde Allah’a şükür biz oldukça rahatız. İşbirliğini, barışı, diplomasiyi önceleyen dengeli politikamızla Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinden ülkemizi korumayı başardık.

- Tahıl koridorunun açılmasını sağlayarak küresel sorunların çözümünde Türkiye’nin anahtar rolünü bir kez daha teyit ettik. Emtia fiyatlarındaki ani ve aşırı yükselişin sebep olduğu piyasa dengesizliklerini yakından takip ediyoruz. Fahiş fiyat artışlarıyla, enflasyon sebebiyle vatandaşımızın ve iş dünyamızın sırtına binecek yükü hafifletecek birçok adım attık, atmayı da sürdürüyoruz. Asgari ücretten memur ve emeklilerimizin maaşlarında yaptığımız artışlara, sosyal koruma kalkanımızın genişletilmesinden iş dünyamıza yönelik kredi imkanlarına kadar attığımız her adımda toplumumuzun her kesimine sahip çıkıyoruz.

- Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye ekonomi modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Hayata geçirdiğimiz politikaların müspet sonuçlarını önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde, özellikle enflasyonda daha net bir şekilde göreceğiz. Türkiye'yi bu küresel fırtınadan mutlaka çıkartacağız.

- Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayi ve teknoloji atılımı olarak Milli Teknoloji Hamlesi'ni başlattık. Türk girişimlerine yatırım yapacakları destekleyecek yatırımları devreye alıyoruz. 2023 için öngördüğümüz yatırım rakamlarını 2 yıl öncesinden büyük bir farkla geçtik. 2020 yılında Türkiye'deki teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar sadece 148 milyon dolar iken 2021 yılında 1.5 milyar doları aştı. 2022'nin ilk yarısında 132 teknoloji girişimine yapılan 1.4 milyar liralık yatırım da yeni rekorun sinyallerini veriyor. Türkiye oyun yatırımında Avrupa'da en fazla yatırım alan ülke oldu. Çoğu kendi imkanlarımızla yerli ve milli helikopter, roket, uçak, gemilerimizi, torpidolarımızı, hava savunma sistemlerini tasarladık geliştirdik ve ürettik. Bazıları bunları görmezden gelse de 20 yılda yapılanların gurur kaynağı olduğunu biliyorum. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu.

- İnsansız hava araçları denilince akla ilk Türk SİHA'ları geliyor. Herkes, İHA, SİHA, Akıncı istiyor. Mesele buydu, başardık. Bizimle bu alanda ortak yatırımlara girmek isteyen süper güçler var. SİHA'larımızın savaş doktrinini yeniden yazmasını artık tüm dünya kabul etti.

Ayrıntılar gelecek...

 
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü
 
Afganistan'da patlama: 22 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EPDK'dan 13 şirkete lisans verildi
EPDK tarafından elektrik ve petrol piyasalarında faaliyet gösteren 13 ...
Altın fiyatları haftanın son gününde karışık seyretti
Altın fiyatları, ABD'nin resesyona girmesinden ve ABD-Çin geriliminden ...
KİT'lere döviz satışında mola!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 10 ayın ardından ilk kez kamu ...
 
Küresel gıda fiyatlarındaki düşüş sürüyor
Küresel gıda fiyatları, üst üste dördüncü ayda da geriledi. Gıda fiyatları, ...
Ankara'daki ekonomi ziyaretinde detaylar: İki önemli projede son doğru...
6 kişilik İzmir heyeti, kente ivme kazandıracak projeleri bir an önce ...
Tarımsal destek ödemeleri hesaplara aktarılıyor
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "60 milyon 516 bin 754 TL’lik tarımsal ...
 
Yüzde 103 arttı... 1,44 trilyon lira kartlı ödeme!
Yılın ilk yarısında kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı 2021'in aynı ...
0,07'nin sırrı... 'James Bond madeni'nden bakanlığa başvuru!
Sürtaş Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Taşova’nın sahibi olduğu ...
Brent petrolün varili 93,72 dolara geriledi
ABD ve Avrupa'da açıklanan zayıf ekonomik verilerin talep görünümünü olumsuz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva