HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2024 Perşembe - 11:50

'Komünist Osman' istifasını anlattı: Aday belirlemede dürüst davranılmadı!

Dikili’de 19 yıl belediye başkanlığı yapan CHP’li Osman Özgüven, ilçesinde mevcut Başkan Adil Kırgöz’ün yeniden aday gösterilmesine tepki olarak 50 yıllık partisinden istifa etti. Özgüven, “Özgür Bey, yanlıştan dönecek diye çok bekledim. Ön seçim yapacağım dedi, yapmadı. Tüm adayları kendisi belirledi. Dikili adayı, seçim kazanacak en son adaydır. Özgür Bey, yanlışlarından dönmediği için yarım asırlık partimden istifa ettim” dedi.

 Komünist Osman  istifasını anlattı: Aday belirlemede dürüst davranılmadı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir siyasetine bir dönem damga vurmuş isimler arasında yer alan, “Komünist Osman” olarak da tanınan Dikili’nin efsane Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. 50 yıldır CHP’de siyaset yapan, 4 dönemde toplam 19 yıl Dikili Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özgüven, istifa gerekçesini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday belirlemede yanlış yapması ve yanlışlardan dönmemesi olarak açıkladı.

O ADAY DIŞINDA KİM OLSA, FARK ETMEZDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, kurultayda önseçim yapılacağını ilan ettiğini ancak önseçim yaptırmadığını hatırlatan 80 yaşındaki duayen siyasetçi Osman Özgüven, “Özgür Başkan aday belirlemede dürüst davranmadı” dedi.

İstifa gerekçesini anlatırken, Özgür Özel’in hatalarından dönmesi için sabırla beklediğine vurgu yapan Özgüven, Egedesonsöz’e şu açıklamalarda bulundu:

“Özgür Özel, aday belirlemede dürüst davranmadı. Kurultayda önseçim yapılacağını açıkladı, önseçim yapmadı. Adayları kendisi belirledi. Özgür Bey’in yanlışlarını düzeltmesini istedim, düzeltmezse istifa edeceğimi söyledim. Herhangi bir hatadan dönme hareketi görmediğim için istifa ettim. Bizim ilçemizdeki şu andaki aday (Mevcut Başkan Adil Kırgöz’ü kast ederek), CHP’ye seçim kazandıracak en son adaydır. Rahat seçim kazanacak bir aday belirlemesi için ısrar ettik ama Genel Başkan, kendi bildiğini okudu. Kimseye sormadan belirledi adayları. Evet; Gökmen Ulu’yu destekledim. Ancak sadece Gökmen değil, yeniden aday gösterilen arkadaş dışındaki arkadaşlardan birisinin de olabileceğini söyledik. Benim için diğer aday adayları da uygundu. Önseçim yapılsaydı, bu tartışmaların hiçbiri olmayacaktı. Beni, hayatımı verdiğim partimden ayrılmak zorunda bıraktılar.”

1944 Dikili doğumlu Osman Özgüven, SHP İl Başkanlığı  ve CHP Dikili İlçe Başkanlığı yaptı. 1984-1994 ve 2004-2013 yılları arasında toplam 19 yıl belediye başkanlığı yaptı. İlçede suyu bedava yapması, Türk – Yunan ilişkilerini güçlendirme çabaları ile de öne çıkmıştı.

 
CHP adayı İşçimenler'e Çarşı’da büyük ilgi
 
Otomobil hurdaya döndü... Feci kaza!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baykuş 16 Şubat 2024 Cuma 20:24

Bu Osman ozguven değil mi yahu memurları arkadaşları onun yüzünden içeride yatarken yurt dışına kaçan? Arıtma yaptım diye b.ku parçalayıp denize basan? sudan para almıyorum diyip yaz ortası 20 gün şehre şu veremeyen? Emekçilerin yanındayım ayağına 8_10 ay maaş vermeyen temizlik işlerini bile taşerona ihale eden? Yürü bre goca devrimci nasılsa iki gazeteci ağırladin adın komüniste cikti bunu da yiyen olur

Yorumu oyla      1      1  
İZMİR DEĞİŞECEK 16 Şubat 2024 Cuma 00:03

30 ilçe ve top yekün İZMİR kararını 31 Mart ta DEĞİŞİM olarak verecektir, yani chp yi İZMİR de DEĞİŞTİRECEKTİR.Çünkü bu değişim kelimesi İSTANBUL'da kim yada kimler tarafından gündeme atılmışsa " ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKACAK AHESTE AHESTE " değişim,değişim,değişim ALSANA DEĞİŞİM....

Yorumu oyla      2      1  
15 Şubat 2024 Perşembe 17:45

yalanını yiyeyim osman..sen hadep'e bile girmiş adamsın..

Yorumu oyla      2      3  
NOKTA ! 15 Şubat 2024 Perşembe 13:19

Nacizane önerilerinizi kendinize saklayın ve lütfen biraz empati yapın. Hani pandemide, depremde CHP'li belediyeler mucizeler yaratmıştı. Önseçim, anket, mülakat palavralarını artık kimse yemiyor. Başkanları salak yerine koydular, siz nacizane öneri diyorsunuz. NOKTA.

Yorumu oyla      8      2  
Erbil SERT 15 Şubat 2024 Perşembe 13:04

1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partiye üye oldum. O gün bu gün hiç çizgimden sapmadım. Ama her seçimden sonra elimizdeki ve eteğimizdeki taşları dökeceğiz deyip hiç dökmediler. Çünkü o taşlar bir sonra yapılacak seçimde güya dava arkadaşı olan partililerin kafasına atılmak üzere hep heybelerinde biriktirildi. Ülkenin bu hale gelmesinde katkımız çok büyük.

Yorumu oyla      13      1  
Objektif Yorum 15 Şubat 2024 Perşembe 12:50

Osman ağabeyin partiden istifa etmesi CHP nin geldiği durumu gösteren en iyi göstergedir. Tüm yurtseverler tüm egolarından sıyrılıp güzel günler için hep beraber çalışmalıdır.

Yorumu oyla      14      4  
ezege 15 Şubat 2024 Perşembe 12:50

osman özgüven izmirin yüzakı. onu dinlemeyen sınıfta kalır. CEMİL TUGAY değiştirilmeli , izmire yakışmaz. karşıyaka değişme umudunu kaybetmedi, acilen değişsin...

Yorumu oyla      16      3  
Kemal erdem 15 Şubat 2024 Perşembe 12:47

Aynı şeyleri KARABURUN adayında da yaptı

Yorumu oyla      10      1  
Dikilitaş 15 Şubat 2024 Perşembe 12:11

Sayın Özgüven siyâseti bilmeyenler iş başında bunların inandırıcılığı yoktur siz zamanında halka hizmet yaptınız merkezi hükümete dik açı ile durdunuz yok artık CHP de...

Yorumu oyla      14      3  
NAÇİZANE BİR ÖNERİDİR 15 Şubat 2024 Perşembe 12:09

Seçim sonu gerekirse; bu süreçlerin değerlendirileceği " CHP Olağanüstü Kurultayı" yapılır ve bu sıkıntıların hepsi masaya yatırılır. Ama zaman şimdi bunun üzerinde tartışma yaratarak 31. Mart seçimlerini zafiyete uğratmanın zamanı değildir. Bu şekilde devam edilirse, bunun ne CHP'ye ne de bu partiye gönül vermiş kırgınlara bir faydası olur. Sakin ve akıllı olmakta fayda vardır. NOKTA. NOKTA

Yorumu oyla      4      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı İşçimenler'e Çarşı’da büyük ilgi
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler ...
Konak adayı Mutlu'dan Sevgililer Günü mesaisi!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu, oda ve dernek ziyaretlerinin yanı ...
AK Parti Karabağlar Adayı Tunç: Yaraları birlikte saracağız
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
 
CHP’nin adayını değiştirmesine AK Partili İnan’dan 'büyükşehir' göndermeli yorum: Ha gayret!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Bornova adayı Eşki'den 'dirençli kent' vurgusu
CHP’li Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova Arama Kurtarma ...
CHP Bayraklı adayı Önal: Bayraklı’yı sevgiyle yöneteceğiz!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü ...
 
Karaburun'da aday değişti... Balcı gitti, Erdoğan geldi!
CHP’de ithal aday tartışmalarının yaşandığı Karaburun’da aday olarak ilan ...
CHP lideri Özel'den 'aday belirleme' değerlendirmesi: İzmir'de yorgunluk vardı!
Partisinin belediye başkan adaylarına ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbinin sesine inanan kazanır!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbinin sesine inanan kazanır!
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva