HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2011 Cumartesi - 15:53

'Kocam ihmalden öldü'

Tatile gittikleri Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, Bababadağ’dan pilot eşliğinde yamaç paraşütüyle atlayış yaparken, 700 metreden kayalıklara çakılıp ölen 27 yaşındaki Caner Güler, bugün memleketi Bursa’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

 Kocam ihmalden öldü

BURSA - Makine mühendisi olan Caner Güler iki yıl önce mimar olan sevgilisi Miray ile evlendi. Çocukları bulunmayan çift, önceki gün tatil için Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Beldesi’ne geldiler. Havacılığa karşı ilgileri olan ve 8 yıl önce Eskişehir’in İnönü İlçesinde THK’nın verdiği ’Serbest düşüş eğitimi’ alan çift, önceki gün ilk kez yamaç parüşütü yapmak için dünyanın sayılı pistleri arasında yer alan 1900 metrelik Babadağ’a çıktı. Buradan önce Miray Güler, ardından eşi Caner Güler atladı. Caner Güler ve pilotu Murat Sait Yeşilbaçar bir süre uçtuktan sonra Caner Güler, Babadağ’ın eteklerinde paraşütten kayarak hızla düşmeye başladı. Yaklaşık 700 metre yüksekten düşen Güler, kayalıklara çarparak can verdi.

Eşinin düşüşünü saniye saniye izledi...haberi için tıklayın

Durumun bildirilmesi üzerine pilotun iniş yapacağı Belcekız Plajı’nda önlem alan jandarma, Murat Sait Yeşilbaçar’ı yere indikten sonra gözaltına aldı. Pilotun verdiği bilgiler doğrultusunda arama başlatan jandarma ekipleri ve 30’a yakın yamaç paraşütü pilotu, Caner Güler’in yeri belirlenen cesetini uzun süre yürüdükten sonra sarp araziden alarak, helikopter desteği ile Fethiye Devlet Hastahanesi Morguna kaldırdılar. Mahkemeye çıkartılan pilot Murat Sait Yeşilcaçar tutuklanırken, Caner Güler’in cenazesi ise Bursa’ya getirildi.

"GÜVENLİĞE ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ HALDE BU BİZİM BAŞIMIZA GELDİ"
Caner Güler’in cenazesi bugün Bursa’da toprağa verildi. Güler’in cenazesi öğlen oturduğu Merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi Bülbül Sokak’taki İmamıazam Camii’ne getirildi. Buradaki törende eşi Miray Güler, babası Celal Güler, arkadaşları ve akrabaları hazır bulundu. Güçlükle ayakta durabilen Miray Güler, eşinin ve kendisinin güvenliğe karşı aşırı ilgilerinin olduğunu, riski hiç sevmediklerini söyledi. Olay günü yamaç paraşütüne binecekleri firma görevlisine bu konuda çok soru yönelttiklerini, hatta yetkilinin kendilerine, "Neder bu kadar sorguluyorsunuz" diye sitem ettiğini belirten Miray Güler, görevlilerin kendisini güçlükle ikna ettiğini belirtti. Kocasının düşüşüne tanık olmadığını olayı paraşütten indikten sonra pilotların aralarında konuşmasından öğrendiğini belirten Miray Güler, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Orada çok uyduruk firmalar var. Bunlar hiç bir eğitim vermeden insanları direk uçuşa sokuyorlar. Biz yamaç paraşütüne bindik. Normalde beşik gibi bir yerde oturmamız gerekiyordu. Eşimin oturduğu böyle bir şey değildi. Hatta ayakları sarktığı için pilot onu bir ara iple yukarı çekmeye çalışıyordu. Sonra paraşütünün hızla hareket ettiğini gördüm. Düşüşüne tanık olmadım. Bu işte ihmal var. Kocamı öldürdüler. Olayın takipçisi olacağım."

Oğlunun cenazesinde gözyaşları döken Celal Güler, "Bu işte bir ihmalin olduğu kesin. Başka Canerlerin ölmemesi için ne olur tedbir alsınlar" derken, Caner Güler’in çocukluk arkadaşı olan Demir Aydemir ise, "Caner olsun eşi olsun riski hiç sevmezlerdi. Güvenliğe herkesten çok önem verirlerdi. Onlar THK’ndan eğitim aldılar. Paraşüt ile 5 bin metreden atlıyorlardı. Burada ihmal var. Bu işin peşinin bırakılmaması lazım" dedi. Caner Güler’in lise arkadaşı ve aynı zamanda avukatı olan Serdar Ulusoy, "Bu işte ihmal var. İk hafta önce onlarla bir araya gelip, konuştuğumuzda bu işin kesinlikle profesyoneller ve uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini söylüyorlardı. Burada insanların daha fazla uçuş yapıp, birilerinin fazla kazanması için faciaya davetiye çıkartılıyor. Ayrıca burada çalışan pilotların genellikle alkollü oldukları yönünde iddialar da var. Hukuki olarak bu işin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Caner Güler’in cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazından sonra Hamitler Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Apartmanı ateşe verdi
Ruhen rahatsız S.U’nun evinin balkonunda gaz bidonunu devirerek yaktığı ...
Zağar’ı ‘Yunan’ yaptılar
Türk mutfağının lezzetlerini birer ikişer kendilerine mal eden Yunanlılar, ...
Plajlar da '5 yıldızlı' olacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılda 50 milyon kişinin denize girdiği plajlardaki ...
 
Uzanlar kaybetti
Uzan ailesinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık dava sonuçlandı.
İzmirimiz'in vazgeçilmezi
''Boyoz, tulum peyniri, kaynamış yumurta ve çay. İzmir, sırf bu yüzden ...
Tatil rezaleti
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Balçova Şubesi tarafından organize ...
 
Tartışmalı doktor üniversiteden atıldı
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulu, skandallara imza ...
Füze kalkanı Türkiye'ye
NATO'nun füze kalkanı sistemi radarının Türkiye'ye kurulması planlanıyor.
“İzmir için, İzmirliler için çalışmaya devam”
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “İzmir sevgisi, ölçülemeyecek kadar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva