HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2021 Perşembe - 08:05

'Kılıçdaroğlu’na katılıyorum' dedi: Başkanlar devam etmeli!

“Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha görev yapmalı” şeklinde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Genel başkanımız haklı. Bir dönemde tüm projelerin bitmesi imkansız. Ancak bu söylemin alanı genişletilmeli, ilçe belediye başkanları da birer dönem daha görev yapmalı” dedi

 Kılıçdaroğlu’na katılıyorum  dedi: Başkanlar devam etmeli!

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Sonsöz TV'den yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sürecindeki yerel yönetim çalışmalarından kentsel dönüşüm çalışmalarına, K planlarından Kültürpark'a kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Batur, seçim sürecinden bu yana projelerini gerçekleştirme oranı hakkında da konuştu.

BİZ PROJE ADAMIYIZ
Seçim döneminde planlanan projelerin yüzde 75'inin tamamlandığını belirten Batur, "Başlamadığımız tek proje, cemevi; onu da yılbaşında ihale edeceğiz. Başladık dersek yüzde 80'lerdeyiz. Ben daha proje bulurum. Benim işim proje, biz proje adamıyız. Konak'ta kentin içinde yapacak daha çok işimiz var. Kentsel dönüşüm konusunda yıllarca sürecek  projeler var. Kentsel dönüşüm bir dönemde bitecek bir şey değil. 3-4 dönemde bitecek çalışmalar bunlar. Ancak bunu 4 dönem adayım (gülerek) diye söylemedim!" dedi.

1,5 SENE HİÇ ÇALIŞAMADIK
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Büyükşehir Belediye başkanları için söylediği 'bir dönem daha yapmalılar' söylemini değerlendiren Abdül Batur, şunları söyledi:

"Bu dönem başımıza gelmeyen kalmadı. Meteor da düşmüş geçenlerde. Bu dönemde belediye başkanlığı yapmak gerçekten çok zor. Hazırladığınız, hayal ettiğiniz projeleri hayata geçirme konusunda tam motive oluyorsunuz, pandemi başlıyor, ardından deprem, tsunami, her şey yaşandı. Genel Başkanımıza katılıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanları bir dönem daha çalışmalı. Bu çeperin büyütülmesinde bir zarar yok diye düşünüyorum. Aynı şekilde ilçe belediyeleri de birer dönem daha görev yapmalı. Sadece Büyükşehir başkanlarını kapsayan söylemi genişlemeli, ilçe belediyeleri de bir dönem daha görev yapmalı."

ALSANCAK YAKINDA ASKIYA ÇIKACAK
İzmir'de yaşanan deprem sonrası depreme dayanıksız yapıların hak kaybı yaşanmadan dönüştürülmesi için çıkarılan kesin korunacak alan 'K' planları hakkında da konuşan Batur,"Alsancak bölgesini geçirmiştik. Dünkü mecliste Hatay caddesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Mithatpaşa Caddesi'ni K planı olarak ayarlardık. Bu da önümüzdeki meclislerde meclisten geçecektir. Alsancak için de yakında askıya çıkartılacak" diye konuştu.

VATANDAŞIMIZ KENDİNDEN DE ÖDÜN VERECEK
Vatandaşların emsal artışı talebi hakkında da konuşan Batur, şu açıklamayı yaptı:

"Kentin siluetini de düşünmek lazım. Bunu da bozmamak lazım. Buna bile odaların dava açacağını duyuyoruz. Vatandaşımız biraz kendinden ödün verecek, güvenli binada oturacak. 150 metrekarede oturmayacak, 90 metrekare de oturacak.  Her an ne olacağı belli değil ki. Kentin de görünüşünü çok bozmamak lazım.  1 kattan ücret düşmez. Vatandaşlarımız da buna mecburen uyacaklar ve güvenli binalarda oturacaklar. Bu sağladığımız olayda çok önemli bir olay. Bittiğinde de vatandaşın yapısı da değerlenecek."

PARSELASYONLAR İÇİN İHALE YAPILDI
Konak ilçesi sınırları içerisinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Batur, "Dün Gültepe'nin parselasyon planları ile ilgili ihalemizi yaptık. Daha önce planımızı yaptık ve 10 bölgeye böldük. Buranın parselasyon planını yapacağız. Plan askıya çıktığında benim ev yeşil alanda, yolda diyen parsellerin en yakın imar alanlarına kaydırılması ve buradan hak sahibi yapılmasına başladık. En fazla sıkıntı buydu. Benim alanım yolda, yeşil alanda diyorlardı. Bunlar ilgili çalışmaya başladık, yılbaşına kadar bunları bitirip askıya çıkaracağız" ifadelerin kullandı.

MÜTEAHHİTLE VATANDAŞ YAN YANA GELMEYECEK
Kentsel dönüşümde vatandaşların başka mahallelere aktarılacağı iddiaları hakkında da konuşan Batur,  bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi ve ekledi:

"Başka mahalleye gidemez. Zaten bu, planın iptal sebebidir. Yılbaşından sonra bittiğinde herkes görecek ve itirazlar olacak. Bunlar kolay değil, 300 hektarlık alanda yapılıyor, herkesi mutlu etmek mümkün değil. Gelecek sene Haziran ayı gibi sözleşmelere başlayacağız vatandaşla. Sözleşmeyi belediye yapacak. Müteahhit ile vatandaş yan yana gelmeyecek. Müteahhit kendi işini yapacak. Beştepeler geçtiğimiz ay Büyükşehir’den geçti. Dün ufak bir not ile ilgili küçük bir cümle eklendi ve geçti. Bu ay sonunda askıya çıkmış olacağız. Beştepe'deki vatandaşlara buradan duyuruyorum. Askıya çıkacağız. Bu alan içindeki tüm hisse sahiplerine SMS ile bilgi verilecek.  Şeffaf bir yönetim yani…"

VATANDAŞIN İÇİNDE OLMADIĞI BİR PROJE OLMAZ
Merakla beklenen Gürçeşme ve Yenişehir kentsel dönüşüm projeleri hakkında da konuşan Batur’un açıklamaları şöyle:

"Gürçeşme de bitmek üzere. Onu da önümüzdeki mecliste gündeme getireceğiz.  Sonra da Yenişehir bölgesinde başlayacağız. 2,5-3 sene içinde planlamaları bitirmiş olacağız. En büyük hedefim, bu dönemde kazmayı elimize almak. Makine girecek, biz de beton mikserinin düğmesine vatandaş ile birlikte basacağız. Vatandaşın içinde olmadığı bir proje olmaz. Vatandaş diyor ki bizi aramıyorlar etmiyorlar. Ancak böyle bir şey yok. Parselasyon planı çıktığında herkes gelip soracak."

YILBAŞINA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan Konak Belediye Binası'nın son durumu hakkında bilgi veren Batur, belediye binası ile ilgili projenin bitme aşamasına geldiğini söyledi:

“Mimari proje tamamlanınca, statik ve yeşil bir bina kısmına geçeceğiz. Akıllı bir bina olacak. Yeni teknolojiler var ve bu yaptığınız çalışmalara göre platin, altın, gümüş şeklinde gidecek bir standarda oturtacağız. Bunu da yılbaşına kadar tamamlamayı düşünüyoruz"

İZMİR'İN EN GÜZEL BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPILACAK
Basmane çukuru olarak da bilinen alanın Büyükşehir'e devredilmesi hakkında da konuşan Batur, “Yaklaşım sadece para ve değer üzerine” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Hizmet binası ile ilgili Büyükşehir yer arıyor. Mağdur durumda olan bir belediyenin yanında olmanız lazım. Tunç Başkan TMSF ile çok görüştü ancak anlaşamadılar. Her şeye para gözüyle bakarsanız olmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasına acilen ihtiyacı var. Kente eser kazandırma konusunda iddialı olan ve mağdur olan bir belediyenin yanında yer almak lazım. Biz de mağduruz; 6 farklı binada hizmet veriyoruz. Holler yıkılacak ama bir yandan da hizmet üretilmesi gerekiyor. Tunç Başkan bu konuda samimi olarak TMSF ile çok uğraştı ancak netice sıfır. Yaklaşım sadece para ve değer üzerine. Hizmet üzerine olsa, başka türlü bir yaklaşım olurdu. İzmir'in en güzel belediye hizmet binası yapılacak yer orası.  Hem orası biterdi hem güzel bir rekreasyon alanı olurdu."

TUNÇ BAŞKANLA ANLAŞAMAZLARSA, KİMSEYLE ANLAŞAMAZLAR
Kültürpark planlarına itirazı da değerlendiren Batur, “Yeniden bir masaya oturmak lazım odalar ile. Başkan Soyer, naif adam; herkesi dinleyen, fikirlerini soran bir yönetim anlayışı var. Bir daha masaya oturulmasında bir sorun yok. Uzlaşılarak anlaşılacak bir durum. Odaların itirazı konusunda masada anlaşılabileceğini düşünüyorum. Emsal ve hollerin yıkılması, bazı binaların yenilenmesi yönünde itirazlar var. Aslında uzlaşıldı, biraz daha masaya oturulduğunda anlaşmada tüm pürüzler ortadan kalkar. Odalar Tunç Başkan ile anlaşamazlarsa zaten kimseyle anlaşamazlar. Odalar kentin demokratik kurumlarıdır. Kenti koruyacak, kentin sıkıntı yaşayacak konularına gerektiğine itiraz ediyorlar. Biz de anlatıyoruz.Masada oturup konuşuyoruz. Meslek odalarının "Odalar hayır dediğinde, bize de hayır diyorlar. Bizim feryat ettiğimizi duydunuz mu? İkna edeceğiz, anlatacağız. Bizim odayı kötülememiz, arkasından başka şeyler söylememiz mümkün değil. Ben de oda üyesiyim sonuçta. Odalar İzmir'imizin demokratik yapılanmasında ve her konuda fikrini söyleyebilen, alanda ve masa başında hakkını savunan bir yapılanma var. Kente değer katmıştır. Yapılmaması gereken şeyler konusunda da doğru karar verilerek mahkemeye vererek durdurmuştur. Odaları o kadar da taşlamayalım."

ARAÇ SAYISI ARTAR YOL AYNI KALIRSA BU DEVAM EDECEKTİR
İzmir'deki trafik sorunu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Batur’un değerlendirmeleri şöyle:

“Yetki ve sorumluluk Büyükşehir Belediyemizde. Bu konuda da geçtiğimiz mecliste bilgilendirme yaptı. Kentte 17 günlük kapanma süreci yaşandı ve sonrasında trafiğin vasfı değişti. Her zaman kalabalık olmayan caddelerde bile trafik sorunu olmaya başladı. Özellikle vatandaşlarımızın pandemi sürecindeki çekincesinden dolayı toplu ulaşım ağını kullanmaması, tek kişilik araçlarda gidip gelmesi bayağı bir sıkıntı yaşattı. Geçit sayısına baktığınızda 2 kat arttığını görüyorsunuz. Bir diğer konu da gümrükteki en büyük sıkıntı, İZSU tarafından yapılan çalışma. O çalışmaya başlayınca tarihi kalıntılar bulundu. Müze tarafından incelenmesi, kurul tarafından değerlendirilmesi, 1 aydan fazla sürdü. Geçtiğimiz hafta içinde toparlandı, önümüzdeki günler içinde çalışacak. Oradaki o sıkıntı bitecek ancak kentin genelinde bir serzeniş var. Alt ve üstgeçitlerle ilgili bir bilgilendirme yapıldı ve projelerin hazırlandığı söylendi. Kentin giriş noktası olan Üçkuyular, bir altgeçit bir de üstgeçit istiyor. Demiryollarının önünden geçecek bir tüpgeçit mutlaka yapılmalı. Kent trafiğinin artmasının nedenlerinden bir tanesi araç sayısını artması. Araç sayısı artar, yol aynı kalırsa, bu sorun devam edecektir. Trafik ekiplerinin de olayın içine girmesi lazım."

MECLİS ÜYELERİMİZ VE MUHTARLARIMIZIN TALEBİ VAR
Konak ilçesi sınırları içerisinde adli vakaların fazla olduğuna dikkat çeken Batur, "Özellikle bizim belli bölgelerimizde uyuşturucu kullanımı ile ilgili sıkıntılı bir süreç yaşanıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada emniyetimiz gerçekten çalışıyor. Burada muhtarlarımız ve meclis üyelerimizin talepleri vardı, alan için emniyet güçlerinin olması konusunda. Emniyet müdürümüz de bu konulara hakim. Kendisi de bu konularda yardımcı olacağını söyledi." 

 
14 gündür devam ediyordu... Köyceğiz yangını kontrol altına alındı
 
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'HDP' çıkışı: İttifak ihtimali dahi olamaz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kafalar karışık 12 Ağustos 2021 Perşembe 21:57

İzmir'de yeterli alan yokmuş. Ha ha ha ha ... Şehrin yüzde 80'i gecekondu olduğu için olmasın. İzmir'de dönüşüm işi inanılmaz yavaş, yanlış, plansız ... insanlar gözüne mi inansın sana mı?

Yorumu oyla      2      3  
Beyin Bedava 12 Ağustos 2021 Perşembe 21:45

Alew35, kardeşim sen neyin kafasını yaşıyorsun da her şeyi savunmak için çaba sarfediyorsun. İzmir'in merkezinde yer yok mu? Tek katlı, çift katlı yapılar dolu. İş adamı gökdelen dikerken yer var da vatandaşa mı yer yok, feragat etsin. Ankara bozkırmış da yer çokmuş. Ya bi' git! atış serbest mi? Ankara'nın göbeğinde doğalgazı olmayan neredeyse ev yok ve neredeyse hepsi de büyük evler. Köyünüzden biraz dışarı çıkın da neler oluyor görün.

Yorumu oyla      2      3  
Alen35 12 Ağustos 2021 Perşembe 11:47

izmir de neden 90-100m2? çünkü ankara bildiğiniz bozkır ! yeterli alan ,ada ve parsel emvcut. izmir de ise mevcut değil. eğer mevcut konumun dışına çıkmak istiyorsan . yani evin örnek köyde ama gel kardeşim torbalı da sana ev yapalım derlerse kabul edecekmisin ? ayrıca ülke yangın yeri ve yol geçen hanıyken sizin derdinizi seveyim beyfendi.

Yorumu oyla      3      6  
Partili 12 Ağustos 2021 Perşembe 11:04

Elbette devam etmek istersiniz ön seçim yok rahat atamalar ile başkan oluyorsunuz,kim istemez,genel merkez sanki kâhin herşeyi biliyor,Beştepe gibi her şeyi uzaktan yönettiğini sanıyor atamaları yapıyor,artık bu partiye gönülden bağlı olanlar gelecek seçimlerde aynı taktik yapıldığında sandıkta herkes tepkisini verecektir haberiniz bu işi organize edenler danışmanlar ordusu genel merkeze duyurun ve rapor ediniz yoksa Izmır'de güvendikleri dağlarda çiçekler açmayabilir...

Yorumu oyla      4      4  
90 metrekare 12 Ağustos 2021 Perşembe 10:44

Vatandaş niye küçük evlerde oturmak zorunda? 100 metrekare altı ev çok küçük. 100 metrekare altı evlerde genelde mutfak ve banyo küçük oluyor. Düdük kadar mutfaklı evlerde vatandaş oturmak zorunda mı? Bu nasıl dönüşüm? Ankara'da dönüşen yerlerde genelde evler 140-160 metrekare. İzmir'de dönüşüm bir türlü becerilemedi. Gidişata bakarsak da olmayacak gibi. Ben proje adamıyım diyen sayın başkan Tepecik Hastanesi'nin oralara pek uğramıyor anlaşılan; dönüşümü geçtim, hastanenin önündeki yol-kaldırım ne zaman geçsem pislik içinde. Hiçbir şekilde temizlenmiyor.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir binasının deprem raporunda yeni detaylar... İki blok çürük!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Vekili ...
Yangından kurtarılan kaplumbağalar emin ellerde
Menemen’de dün meydana gelen orman yangınından kurtarılan kaplumbağalar, ...
Menemen'de yerli sebzeler tanıtıldı
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün Menemen’in Çukurköy Mahallesi’nde ...
 
İzmir'de duygusal anlar: İtfaiye alkışlarla karşılandı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında ...
Konak'ta Efsane Başkan'a büyük vefa
Bir döneme damgasını vurmuş, Gültepe’nin efsane Belediye Başkanı Aydın ...
İzmir'de orman seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin yeşil örtüsünü “yangına dirençli” kılma ...
 
Tarık Dursun Çiğli'de unutulmadı
Çiğli Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın değerli yazarlarından Tarık Dursun ...
Selçuk'tan Muğla'ya yardım kolisi: Kalbimiz sizinle
Tüm Türkiye’yi yasa boğan orman yangınlarının yaralarını sarmak için bir ...
İzmir'in havuzlarında sertifika sevinci
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva