HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2021 Salı - 15:27

'Kazanamayacak bir adayı kabul etmiyoruz'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları hakkında, "İdealist davranmalı, nefis zamanı değil" derken, kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceklerini söyledi.

 Kazanamayacak bir adayı kabul etmiyoruz

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre; İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi. "Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı değil" diyen Aydın, kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceklerini söyledi.

"ADAYLIK TARTIŞMASI AK PARTİ'NİN SİYASİ ORGANİZASYONU"
Koray Aydın tartışmalar hakkında, "Adaylık tartışmasını AK Parti'nin siyasi organizasyonu olarak görüyoruz. Çünkü AK Parti bu organizasyonu yaparak adı geçen adaylar etrafında taraftar kümesi oluşmasını sağlayarak yarın olabilecek başka bir aday ile onlar arasında sürtüşme zemini inşa etmeye çalışıyor. Biz kendimizi bu oyunun bu tezgahın dışına çıkardık. İdealist davranmak lazım, nefsi davranacak durumda değiliz. Cumhuriyet ile kazanılmış hakların nasıl ortadan kaldırıldığını gören milyonlarca insan var" dedi.

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİ Parti olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Biz bu büyük mücadeleye nefsimizi karıştırmayacağız. Bunu da gösterdik, hedefimiz birinci parti olmak, başbakanlığı istiyoruz. Partiler anlaşma yapacaklar cumhurbaşkanı adayı olacak kişi şimdiden yetkilerini azaltıldığını bir yıl veya daha az süre olur onu tartışıp konuşacağız, cumhurbaşkanı görevine devam edeceğini bugünden bilecek. Önceden mukavele yapacağız imzaları atacağız. Toplum önünde 84 milyon önünde akitleşeceğiz, bu akitleşmeye uygun olarak adayın kim çıkacağını biz bilmiyoruz."

CHP LİDERİNİN ADAY OLACAĞI YÖNÜNDEKİ TARTIŞMALAR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Aydın, "Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı, adaylık düşünenler idealist davranmalı. Kimler aday olmayı düşünüyorsa bu şartları göze alarak temel ilkemize kabul sağlayarak bu yola çıkmalılar. Kazanma riski görünen anket ilmiyle belirlenen bir adayı, İYİ parti olarak kabul etmiyoruz. Millet İttifakı'nın varlığı seçimi ilk turda kazanabilecek genişlikte, o bakımdan en uygun adayın istişarelerle belirlenerek ortaya konulması Türkiye'ye yapılabilecek en iyi iyilik. Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmayacağını söyleyeceğiz, sonuç odaklı düşüneceğiz" ifadelerini kullandı.

"TEK ADAM REJİMİ EN BÜYÜK BEKA MESELESİ"
"Bu ülke tek adam rejimi ile yönetilemez bu, ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür hatta Türkiye'nin en büyük beka meselesidir" diyen İYİ Partili Aydın, "Buna paralel olarak Türkiye'de ötekileştirilmiş toplum kesimleri var. Öyle bir ötekileştirme yaratıldı ki ayrışma üzerinden kin ve nefret tohumları ekilerek bir siyaset alanı oluşturuldu. Bundan büyük kötülük olabilir mi? Genel Başkanımız Memleket Masası kurulmasını önerdi iktidara. Dünyaya karşı el ele vermiş, milli meselelerde uzlaşılarak bu konuda dünyaya birlik mesajı gönderilmesinin ne kadar anlam taşıdığı şimdi yaşadıklarımızla anlaşılıyor. Ne oluyor? Her şeye tek adam karar veriyor. Onun kararı her şeyin üstünde o bildiğini yapıyor zaman geliyor ekonomist oluyor zaman geliyor dünyanın en büyük bilim insanı oluyor. Her şeyi en iyi yapabileceğine kendisini o kadar inandırmış ki Türkiye bataklığa saplanmış, bu bataklık içinde milyonlarca insan açlık ve sefalet sınırı altında inlerken hala bir şey yokmuş gibi sanki ortalık süt liman gibi hareket ederek bunları görmezden gelen ben dünyanın en büyük ekonomistiyim havasında her şeyin düzelebileceğini vadeden bir tek adam var ama hiçbir şey öyle değil" diye konuştu.

"İKTİDARIN ALTERNATİFİYİZ, BİZ MAKULÜ OYNUYORUZ"
"Biz iktidar alternatifi bir partiyiz, makulü oynuyoruz" diyen Aydın şunları söyledi:

"Makul dille, ayrıştırılan tüm toplum kesimlerini bir araya getirebilecek bir dil ve üslup ve ona uygun bir hareket tarzı oluşturduk. Bu partiye her görüşten insanlar gelebilir. Gelenlerin hepsi de mutlu. Neden? Çünkü aslında gördük ki birbirimizden çok farkımız yok. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, farklı bakış açılarımız var olsun. Bu da demokrasinin güzelliği" dedi.

"KARARSIZLARIN YARIDAN FAZLASININ GÖNLÜ BİZDEN YANA"
Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Başkanımız başbakanlığa talip olduğunu açıkladı. Bu ne demek biz birinci parti olacağız iddiasını ortaya koymak demek. Anketlerle bizim yaptığımız araştırmalar biz yüzde 20 bandında görünüyoruz. Ama şunu gözlemliyoruz kararsız diye ortada olan büyük bir kesim var ve yarıdan fazlasının gönlü bizden yana. bu kişilerin bizimle beraber olmalarını sağlayabildiğimiz takdirde zaten birinci parti olmamız önünde hiçbir engel kalmıyor."

"AK PARTİ'NİN 2002'EKİ OYUNDAN FAZLASINI ALIP 1. PARTİ OLACAĞIZ"
İYİ Partili Koray Aydın, "Göreceksiniz yanılacağımızı sanmıyorum birinci parti olacağız, çünkü sahada çok iyi örgütlendik. Uzmanlarla konuşuyoruz iyi parti böyle devam ederse herkes iyi partinin birinci parti olacağı algısını araştırmacılar kabullenmiş durumda. İYİ Parti seçime öyle kadrolarla çıkacak ki rahat şekilde birinci parti olacağız. 2002'de AK Parti yüzde 34 oy alarak nasıl iktidar olduysa biz belki o oranın bile üstünde Allah nasip edecek birinci parti olacağız" dedi.

 
Memurlar ne kadar ek zam talep ediyor?
 
Büyükşehir'den 'anlamlı' destek... Binlerce gıda paketi dağıtıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cumaovalı 7 Aralık 2021 Salı 22:54

Helal olsun ce ha pe dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nu bitirdiniz valla...

Yorumu oyla      2      3  
Mükremin 7 Aralık 2021 Salı 17:04

Millet ittifakı liderleri aday olmak için değil benim istediğim aday olsun diye çaba harcıyor. Kılıçdaroğlu da kendisini öne çıkararak hamle yapıyor.İttifaka "yeterki sen olma, senin istediğın ortak adaya razıyız"a oynuyor. Şapkadan kim çıkar.Abdullah Gül'ün haberi var mıdır?

Yorumu oyla      3      3  
ali 7 Aralık 2021 Salı 16:42

helal olsun doğru demiş.. bir chpli olarak söylüyorum. Kılıçdaroğlu aday olsun olmalı diyenler başkanın etrafındaki koltuk sevdalılarıdır. Onlar da biliyor aslında kazanamayacağını...Aday olursa zaten RTE onu seçimde çok rahat al aşağı eder. Tekrar avucumuzu yalarız.

Yorumu oyla      3      3  
örgüt 7 Aralık 2021 Salı 15:53

siz ancak biziden aldığınız oylarlar meydanlarda gezbilirsiniz

Yorumu oyla      3      3  
7 Aralık 2021 Salı 15:38

Meral Akşener'in kazanma ihtimali var mıydı ki aday olmuştu?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da... İmzalar atıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed ...
Kabine toplanıyor! Gündem stokçuluk ve asgari ücret
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak. Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ...
Akşener'den "Baro seçimi" açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Barolar Birliği seçim sonucunu ...
 
AK Parti'den 'metro ihalesi' çıkışı: Nerede şeffaflık?
Buca Metrosu ihalesinin en düşük ikinci teklifi veren Gülermak’a verilmesi ...
CHP İzmir'in yeni binasına Romanlardan ziyaret
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binasına ilk ziyareti gerçekleştiren ...
MHP'li Şahin Ankara'daki gerginlik hakkında konuştu: İzmir'de olsa ben de girerim!
Ankara'da MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen müdahale ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu talepleri çözün oylar sizin olsun!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sağlık çalışanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. ...
Kılıçdaroğlu: Bu bütçe, kumpas bütçesidir!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de bütçe üzerine sert bir konuşma gerçekleştirdi. ...
MHP'li Şahin, İYİ Partili Kırkıpınar'a sordu: Pazarlıkta kaç kişiye göz yumdun?
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'na İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne İYİ Partili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva