HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2021 Pazar - 19:29

'İzmir'in Çernobili' toplantısında Soyer'den çarpıcı mesaj: Boyumuzu aşan bir tablo!

EGEÇEP Çernobil nükleer felaketinin 35’inci yıldönümüne özel çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir’de yer alan nükleer atıkların kaldırılmasıyla ilgili ciddi bir işbirliği gerektiğini dile getirdi. Soyer, konuyla ilgili olarak ‘Boyumuzu aşan bir tablo olduğunu gördük’ dedi.

 İzmir in Çernobili  toplantısında Soyer den çarpıcı mesaj: Boyumuzu aşan bir tablo!

EGEDESONSÖZ – Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin 35’inci yıl dönümünde ‘Çernobil’den Gaziemir’e Nükleer Tehlike’ başlıklı bir video konferans gerçekleştirdi.

Çevrimiçi yapılan video konferansa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Mersin Nükleer Karşıtı Platform’dan Doktor Ful Uğurhan, Nükleersiz.org Koordinatörü Pınar Demircan ve Ekosfer Derneği’nden Özgür Gürbüz konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir’de yer alan nükleer atıklarla ilgili yaptıkları çalışmayı dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak burada daha önce bir girişimde bulunduklarını ve mal sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. Atıkların nasıl kaldırılabileceği ile ilgili uzmanları davet ettiklerini söyleyen Başkan Soyer, burada ciddi bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Boyumuzu aşan bir tablo gördük’ ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“1940-2010 yılları arasında kurşun fabrikası olarak çalışmış bir alan sonra nereden geldiği belli olmayan nükleer atıkları barındırmış. Nükleer santrale sahip olmadan nükleer atıklara sahip bir ülkeyiz. Şimdi de bundan nasıl kurtulacağımızı bilmiyoruz. Ciddi bir işbirliği gerektiren bir süreç... Gaziemir’in göbeğinde duran bu atıklar İzmir’i, yer altı kaynaklarını ve insanları zehirlemeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda daha önce girişimde bulunduk. Mal sahiplerine ulaşmaya çalıştık, atıklar nasıl kaldırılır diye uzmanlar davet ettik. Boyumuzu aşan bir tablo olduğunu gördük. Bugün tekrar canlandıracağımız mücadele sürecinin sorunun diğer muhataplarını da işin içine katacak bir sürece evrilmesini diliyorum. Bunu kabullenmek, rıza göstermek söz konusu değil. İnsanın yaşam hakkını korumak en temel önceliğimiz. Nükleer zehirlerle bir arada yaşamak söz konusu bile olmamalı. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuya duyarlılık gösteren herkese hem teşekkür ediyorum hem de tebrik ediyorum. Biz hazırız. Bize verilecek görev ne olursa büyük bir şevkle yapmaya hazırız

 
Göztepeli Marko Mihojevic ameliyat oldu!
 
Salgında günün bilançosu: 347 vefat, 38 bin 553 yeni vaka!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 26 Nisan 2021 Pazartesi 13:46

Pes dogrusu.Çevre bakanligi ne ise yarar bir de onu soylesen saim 35.Neden turkiye atik deposu haline getirildi bir zahmet onu da sor çevre bakanlığına..İşiniz gücünüz hedef şaşırtmaca oynayıp manipüle etmek.Burdan ekmek çıkmaz size. Alman haber kanai haber yapiyor bu konuyu bizim haber kanallari duymadim görmedim edasinda.Haberciligi bitirirseniz bu ülkede olup olacağı bu.Duymayinca görmeyince her şey çok guzel nasıl olsa.

Yorumu oyla      2      3  
saim35 26 Nisan 2021 Pazartesi 10:07

Anlaşılan Büyükşehir'in yöneticisinin çapı bu işi çözmeye yetmiyor. E ne işe yarar bunlar? Dört yıl çiçek mi dikecekler? Bu şehri yönetmeye soyunmuş kişi kimden görev bekliyor? işi kendisinin delege etmesi gerekmez mi? Büyükşehir bünyesinde binlerce çalışanı olan çevre ve atık yönetimi birimleri ne iş yaparlar? Pes doğrusu!

Yorumu oyla      3      3  
Ercan 26 Nisan 2021 Pazartesi 07:51

Necip Nasir çözecekmis.Sanırsınız ki bilim adami.Bakiyorsunuz insaat mühendisi olduğunu ogreniyorsunuz.Cevre bakanlığı na niye yardimci olmamış madem bu konuda sayin milletvekili bugüne kadar.Ülke avrupanin atıklarının çöp merkezi olmuş.Arkadas insaat muhendisi bunu çözer diyor.Bu ülkede gercekten insanın akıl sağlığını koruması çok zor.

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 26 Nisan 2021 Pazartesi 03:33

Çevresindeki gecekondular yıkılmalı. İnsanlar o bölgeden taşınmaya teşvik edilmeli.

Yorumu oyla      2      3  
Canpolat 25 Nisan 2021 Pazar 20:04

Hiç merak etmeyin,Millet vekili sn.Necip Nasır ve ilgilenen hemşerilerimiz bu konuyu çözecektir.Yoksa küçük şehirden veya büyük şehirden hiç bir çözüm çıkmaz.Küçük şehirde " YABO " büyük şehirde " ŞEHİR TURLARI " eee gerisini siz düşünün!!!

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den net mesaj: Bir kadın sokağa çıktığı zaman korkmamalı!
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Kent ve Kadın” konulu online ...
İzmir İtfaiyesi 100 memur istihdam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 100 itfaiye memuru ...
İzmir'de Caretta caretta alarmı: Hayata döndürüldü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı dalgıç ekibi Güzelbahçe ...
 
İzmir çiçek açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi baharı kentin dört bir yanına diktiği çiçeklerle ...
Karşıyaka'da kurucu başkana vefa
Milli mücadelenin önemli kahramanlarından, Karşıyaka Spor Kulübü kurucu ...
Konaklı kadınlar çeyrek finalde!
Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı, Antalya’da yapılan Turkcell Kadın ...
 
Mobilyacılar Eğitim Merkezi hızla tamamlanıyor
Türkiye’nin önemli mobilya üretim ve satış merkezlerinden biri olan Karabağlar’da, ...
Emek istedi, Başkan Sengel yaptı
Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pandemiye rağmen ...
İzmir uluslararası Kültür2030’a imza attı
İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası kültür kurumlarının öncülüğünde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva