HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2019 Pazartesi - 01:18

'Halk demokrasiden yana tavrını koydu'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Halk demokrasiden yana tavrını koydu, bu bizim için çok önemli bir ışık." dedi.

 Halk demokrasiden yana tavrını koydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, Afrin'de şehit olan askere Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek başladı.

Malatya'nın Pütürge ilçesindeki olayda Saadet Partililerin hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ve hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

"Yerel seçimi gerçekleştirdik, oylarımızı kullandık. Öncelikle şunu ifade etmek isterim, bugüne kadar çok sayıda seçim yaşadık ama ilk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. İftira kampanyaları mı dersiniz, başka şeyler mi dersiniz..." diyen Kılıçdaroğlu, medyanın iktidar kontrolünde olduğunu herkesin bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bütün bu adaletsizlikleri yaşadık ama halk demokrasiden yana tavrını koydu, demokrasiyi seçti. Bu, bizim için çok önemli bir ışık. Bütün baskılara, iftira kampanyalarına rağmen halk demokrasiden yana tavrını koydu. Bu sadece bizim insanımız, bizim ülkemiz için değil, dünyanın bütün demokratları da Türkiye'deki bu tablodan ötürü emin olun rahatlamışlardır. Çünkü Türkiye'de demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi sadece kendi ülkesi için değil, bölge için de son derece önemlidir. Çünkü Türkiye özellikle mazlum ülkeler tarafından örnek alınan bir ülkedir."

Konuşmasında İstanbul'daki seçimlere de değinen Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da bizim elimizdeki verilere göre, Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Bizi üzen şu, başbakanlık, meclis başkanlığı yapmış birisinin daha elinde veri olmadan 'biz kazandık' diye ortaya çıkması ve yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını Binali Bey'e yakıştıramadık." şeklinde konuştu.

"Kazanan Türkiye oldu"

Kılıçdaroğlu, bütün ıslak imzalı tutanaklara, ellerindeki verilere soğukkanlılıkla baktıklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Buradan İstanbul'daki, örgütteki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; 48 saat hiç kimse uyumayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. Birleştirme tutanakları mutlaka sizin yanınızda tutulacak. Göreceksiniz İstanbul'a da bahar gelecek. Tıpkı Ankara'ya baharın geldiği gibi. Bütün baskılara, iftira kampanyalarına rağmen bir başarı elde ediyoruz. Başarımızı biz, Türkiye'de 81 milyonun başarısı olarak görüyoruz. 81 milyon insanın demokrasiye olan özlemi olarak görüyoruz. Bunu asla bir zafer olarak telaffuz etmiyoruz. Zafer düşmana karşı kazanılır. Zafer değil, bir başarı bu. Dolayısıyla demokratik açıdan da insani açıdan da yapılan bir seçim ve bu seçimden elde edilen bir başarı sadece bizim açımızdan değil, dünya açısından da memnuniyetle karşılanacaktır Türkiye'de demokrasi gelişiyor diye."

Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde Ankara'yı, Adana'yı, Antalya'yı, Mersin'i, Kırşehir'i bir ilçe hariç bütün ilçeleriyle Artvin'i, Ardahan'ı, Bolu'yu, Bilecik'i kazandıklarını dile getirerek, "Kazanan aslında Türkiye. Bu illerdeki bütün vatandaşlarımız kazandı diye bakıyoruz biz." diye konuştu.

Seçimin sıcaklığı geçtikten sonra Türkiye'nin tekrar ekonomi gündemine döneceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, mutfakta ciddi bir yangın olduğunu söyledi.

Akşener'e teşekkür

Kendilerinin 11 Ağustos 2018'de, "Türkiye bu ekonomik krizden nasıl çıkar" diye 13 madde açıkladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bunların hiçbirinin iktidar sahipleri tarafından uygulanmadığını kaydetti. 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eksiktir diyebilirlerdi, eleştirebilirlerdi ama 13 maddenin hiçbirisi uygulanmadı. Türkiye seçimden sonra iktidarın alacağı daha sert önlemlerle mutfaktaki yangının dozunu artıracaktır. Bunu hepimiz biliyoruz, iktidar sahipleri de bunu biliyor. En büyük endişemiz de gidip yine IMF'nin kapısını çalmalarıdır. Bunun da tüm göstergeleri var. Biz yine sorumluluğunun bilincinde olan bir parti olarak, ekonomik krizin aşılması konusunda bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. İyi ki ekonomik kriz oldu diye özel bir fırsatçılığa takılmak istemiyoruz. Tam tersine bir ekonomik kriz var, mutfakta yangın var ve bunun aşılması için siyaseten ne gerekiyorsa biz her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yürekten teşekkür ettiklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'nın gösterdiği çaba her şeyin üstündedir ve demokrasi kazanımında Millet İttifakının gösterdiği çaba Türkiye demokrasi tarihinde yerini alacaktır. Ben kendisine ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Balıkesir'de, Uşak'ta CHP'li arkadaşlarıma seslenmek istiyorum, mutlaka sandıklara sahip çıkın, orada da İYİ Parti'nin adaylarının kazanması için elinizden gelen her türlü çabayı gösterin." açıklamasını yaptı.

"Türkiye kazandı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa da seçim otobüsü üzerinden seslendi. 

"Ankara'dan başlayarak baharı getirdik ve bu baharı sürdüreceğiz." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul için de oraya da bahar gelecek. Orayı da adım adım takip ediyoruz. MYK üyelerinin tamamını İstanbul'a gönderdik." değerlendirmesini yaptı. 

İstanbul'daki parti örgütüne "48 saat uyumak yok" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"48 saat sandıklarda bekleyeceğiz ve İstanbul'a da baharı getireceğiz, Ekrem Başkan'ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız. Dolayısıyla Ankara'dan İstanbul'a selam gönderelim. Başarı dileklerimizi, dualarımızı gönderelim. Ben biliyorum, adım gibi eminim orayı da alacağız, kazanacağız ve bir destan yazacağız, destan. Mansur Başkan'ı dinlediniz, ben de dikkatle dinledim verdiği sözler var, 'Yerine getireceğim' diyor. Biz bu seçimler sonucunda 'Türkiye kazandı' diyoruz. Herkes kazandı. Mansur Başkan'a oy vermeyen kardeşlerim de bir süre sonra 'İyi ki Mansur Başkan kazandı, çünkü Ankara kazandı' diyecekler."

Antalya, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye başkanlıklarını kazandıklarını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Pek çok yeri kazandık ama dediğim gibi zafer, demokrasinin zaferidir. Zafer, halkın zaferidir. Zafer, kardeşliğe susamışların zaferidir. Zafer, bir arada yaşama özlemi duyanların zaferidir. O nedenle biz bu zaferi, halkın zaferi olarak kabul ediyoruz. Başarı herkesin başarısıdır." diye konuştu. (AA)

 
İzmir’in belediye başkanlarını tanıma kılavuzu
 
Bahçeli: Cumhur İttifakı hedefe ulaşmıştır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in belediye başkanlarını tanıma kılavuzu
İzmir’in belediye başkanlarını tanıma kılavuzu
Konak’ta 'tarihi' seçim
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
Zeybekci'den ilk açıklama: Çıkarılması gereken dersleri mutlaka çıkaracağız!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'li ...
 
Türkiye rekorunu kırdı: Engin en yüksek oyu aldı
CHP’nin adayları arasında yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye rekoru ...
İzmir’in kadın adaylarından hangileri seçildi?
Millet İttifakı Balçova, Karaburun ve Selçuk’ta, Cumhur İttifakı ise Kiraz, ...
Zaferi O’na armağan etti: Rahat uyu abim
İzmir’in Tire ilçesinde seçimi kazanan İYİ Parti Adayı Atakan Duran zaferi ...
 
MHP İzmir İl Başkanı Şahin: Demek ki bir eksiğimiz var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'de ...
Kemalpaşa’daki Rus ruletinde gülen taraf CHP!
31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına ve açılan yüzde 99’luk ...
Türkiye'de ilk: Tunceli'de seçimi TKP kazandı!
Tunceli'de resmi olmayan sonuçlara göre, Belediye Başkanlığını kazanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva