HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2020 Çarşamba - 14:31

'Hadi gitsin de bir polisimiz, Bodrum'da kiralık ev bulsun parayla bakalım'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet ve jandarma lojmanları konusunda çok daha fazla adım atılması gerektiğini belirterek, "Bazı yerler var, kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin de bir polisimiz, Bodrum'da kiralık ev bulsun parayla bakalım" dedi.

 Hadi gitsin de bir polisimiz, Bodrum da kiralık ev bulsun parayla bakalım

Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki otelde düzenlenen ''İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı''nda konuştu. Toplantıya Bakan Soylu ile birlikte Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve polis müdürleri katıldı.

Bakan Soylu, programdaki konuşmasında Türkiye'nin 2000'li yılların başından itibaren pek çok konuda büyük dönüşüm ve değişim ortaya koyduğunu belirterek, "Bu ülke 20'nci yüzyılın sonuna kadar geleceğin değil sadece günün ve ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyordu. Kısa vadeli hesapların ülkesiydik. Ama bugün '2023', '2053', '2071' diyebilen ve bu hedeflere yönelik adım atabilen bir ülkeyiz. Zihnimizden geçen, haritasını bile çizmekten imtina ettiğimiz, konuşmaktan 'Acaba ne olur?' diye endişelendiğimiz meseleleri bugün hakkımız olarak ve insanlığın hakkı olarak bütün dünyanın önünde dile getirebilen bir ülke ve millet olduk" dedi.

"Jandarmanın üs bölgelerinde küçülmelere gittik"
15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin yeni güvenlik konseptine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına uygun olarak mekan konusunda değişiklik adımı attıklarını kaydeden Bakan Soylu, "Örneğin; jandarmanın üs bölgelerinde çok büyük yapıları vardı. Orada hemen küçülmelere gittik. Daha etkin, daha kabiliyetli, birçok yere daha hakim ve güvenli. Gerek 6-7 Ekim olayları gerekse çukur-barikat olayları sonrasında özellikle Doğu ve Güneydoğu'da çevik kuvvet bölgeleri oluşturulacaktı. Buna ait binalar yapılacaktı. Geldiğimizde bir kararla beraber artık buna ihtiyaç olmayacağını, yeni güvenlik konseptinin bunun için bir anlam taşımayacağına hep beraber karar verdik. Daha küçük, daha kompakt, daha hareketli yapı ortaya koyduk. Yine bunun yanı sıra yine arkadaşlarımız hatırlayacaktır, hem kaymakamlık binalarımızda hem 112 Acil Çağrı Merkezi binalarımızda hem karakollarda metrekarelerinde yüzde 30'luk kısıtlama yaptık. Aynı zamanda mimarilerini de mümkün olduğu ölçüde yöresel mimariyle ve kendi kurumsal mimarimizle bütünleştirmeye çalıştık" diye konuştu.

"Bazı yerlerde kiralık ev bulabilmek mümkün değil"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını, bu protokol çerçevesinde de binalar inşa ettiklerini anlatan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Hem jandarma hem emniyet hem de sahil güvenlik açısından ekonomik anlamda iyi bir alışveriş gerçekleştirdik. Karşılıklı iyi sonuçlar elde ettik ama yetmez. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da lojman konusunda çok daha fazla adım atmamız lazım, hem emniyet hem jandarmada. Buna ihtiyacımız var. Küçük de olsa oraya giden 4-5 yıl görev yapacak arkadaşlarımıza hem güvenli hem emin hem de aileleriyle beraber olabileceği. Bizim bakanlığımız rotasyon bakanlığıdır. Yani çakılı kadro bakanlığı değil bizim bakanlığımız. Ben 4 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Boyuna arkadaşları Türkiye'yi turlattırıyoruz. Bütün bunları ortaya koyacak bir değerlendirmeyi bir disiplinle sağlamaya çalışıyoruz. Bazı yerler var, kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin de bir polisimiz, Bodrum'da kiralık ev bulsun parayla bakalım.''

 
İzmir'e yeni umut sürüsü... Soyer'den üreticilere: Rehberim siz olacaksınız
 
Göztepe'de hareketlilik: Defansa yeni hamle... Kadroda revizyon... Nwobodo şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den çarpıcı iddia: Ersin Düzen'in maaşını açıkladı!
TRT’den ayda 400 bin TL para aldığı iddialarını reddeden Ersin Düzen’e ...
CHP’li Sındır: Emeklilik haktır gasp edilemez!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar ...
İYİ Partili Koncuk'tan çizik yorumu: Operasyon Akşener'e saygısızlıktır!
İYİ Parti Kurultayı'nda GİK'e aday olmadıkları halde kendisinin ve Ümit ...
 
CHP'li Bakan'dan 'İnciraltı' çıkışı: Seçilmiş başkanlar neden yok?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Balçova ilçesi İzmir’in en önemli konuları ...
Kritik görüşme sonrası iki liderden açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda ...
AK Partili Bekle'ye önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan ...
 
CHP'li Sertel'den ‘ekonomi’ yorumu ve AK Partili Dağ'a çağrı: Kemeraltı'nı birlikte gezelim!
Vatandaşların ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini belirten Cumhuriyet ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan kurultay değerlendirmesi: 'MHP'lileşme' tepkisi!
Hafta sonu gerçekleşen İYİ Parti 2'nci Olağan Kurultay sürecini değerlendiren ...
'İnsan hayatı değil ekonomi önemli dediler'
Türk Tabipleri Birliği'ni ziyareti sonrası konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva