HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 17:45

"Fotoğraf tamamen doğaçlama çekildi"

Gazeteci Hrant Dink cinayeti davasında ifade veren dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Atilla, katil zanlısı Ogün Samast ile fotoğraf çektirilmesi yönünde bir emir vermediğini söyledi.

 Fotoğraf tamamen doğaçlama çekildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşgun Çakar ve ana dava dosyası sanıkları Ogün Samast, Erhan Tuncel ile jandarma görevlileri, gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 25'i tutuklu 10'u firari 85 sanıklı davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde, dosyaların birleştirilmesinin ardından görülen altıncı duruşmaya, bu davanın yanı sıra FETÖ/PDY'ye yönelik diğer davalarda da tutuklu bulunan Ramazan Akyürek, gazeteci Ercan Gün ile jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı.

Tutuksuz yargılanan 3 sanığın geldiği duruşmada, tarafların avukatları da hazır bulundu.

Duruşma, dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Atilla Güçlüoğlu'nun savunması alındı.

HTS kayıtlarına dayanılarak niyet okumayla 4,5 aydır tutuklu olduğunu belirten Güçlüoğlu, görevli olduğu birimde basın bürosu olmadığı için basınla ilgili görüşmeleri kendisinin yaptığını, bu nedenle sanıklardan gazeteci Muammer Ay ile bölgedeki "Baba oğlunu vurdu tarlaya gömdü" başlıklı bir cinayet haberine ilişkin görüştüğünü söyledi.

CİNAYETİ ANLATACAĞINI SÖYLEMİŞ

Ogün Samast'ın yakalanması için Samsun Otagarı'na gittiğinde emniyet biriminin de orada olduğunu dile getiren Güçlüoğlu, şöyle devam etti:

"Otobüse sivil olarak girmemiz zorunluydu. Samast'ın silahlı olma ihtimali vardı. Ön kapıdan normal yolcu olarak otobüse girdik. Ogün Samanst'ı polisler aldı. Jandarma da etrafında güvenlik alarak indirdik. Katil zanlısının emniyet personeli tarafından TEM şubede bulunan çay ocağına götürülmesinde jandarma personelinin hiçbir dahli olmamıştır. Birol Ustaoğlu yanımıza gelerek, 'katil zanlısının üzerinde bulunan bayrağı açarak fotoğraf çektirmek istediğini, eğer bayrakla fotoğraf çektirirse cinayete ilişkin her şeyi anlatacağını söylediğini' belirtti.

"HEYECANLI VE GURURLUYDUK"

Katil zanlısının yakalanma olayına katıldığımız için çok heyecanlı ve gururluyduk. O zaman 'Jandarma mı, polis mi?' yakaladı diye tartışılıyordu. 'İki jandarma Ogün Samast'ın sağına ve soluna geçerek fotoğraf çektirsin.' dedim. Ama bayraklı değil. Bayraklı fotoğraf çekilmesi için kesinlikle emir vermedim. Hatta ben de gidip Ogün Samast'ın yanında fotoğraf çektirdim. Bu tamamen doğaçlama, spontane şekilde kurgulanmadan meydana gelen bir şeydi. Bu fotoğrafa bakıldığında katil zanlısını kahraman olarak göstermek amacıyla değil, Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderilecek ciddiyette olduğu anlaşılacaktır. Bu fotoğrafın algı olarak kullanılabileceği o dönem hiç kimsenin düşünmediğini sanıyorum. Bu fotoğraflar kesinlikle basına verilmek amacıyla çektirilmedi."

BASINA SIZMADI

Fotoğraflar ve görüntülerin müfettişlere teslim edildikten 3 gün sonra medyada yayınlandığını ifade eden Güçlüoğlu, çelik kasada muhafaza edilen fotoğraf ve kamera kaydının yer aldığı CD'ler müfettişlere verilene kadar, jandarmanın çektiği hiçbir görüntünün basına sızmadığını kaydetti.

Güçlüoğlu, Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu'nun, Ogün Samast'ın zaten sağdan, soldan ve yandan fotoğrafının çekilmiş olmasına rağmen, yeniden ve bayrakla neden fotoğrafının çekildiğine ilişkin soruları üzerine, jandarma görevlilerinin de operasyonda yer aldığını göstermek, arşivde kalması ve Jandarma Genel Komutanlığı'na göndermek için fotoğrafın çekildiğini söyledi.

Atilla Güçlüoğlu, fotoğraf çekilirken "Personel yanına geçsin, bayrak açılsın." diye bir talimatının olmadığını ifade etti.

"YARBAY OLDUĞUM GÜN EMEKLİ OLDUM"

Savunmasını yaparken ağladığı görülen Güçlüoğlu, şunları kaydetti:

"FETÖ'yle illiyet bağım yok. ByLock, Eagle kullanmadım. Eşim ile katalog evliliği yapmadım. Örgütün bankalarında hiçbir işlem yapmadım. Himmet parası vermedim nasıl verileceğini bilmem. NATO ve yurt dışı görevlerinde hiç bulunmadım. FETÖ'cülerin çoğu gibi personel şube ve istihbarat birimlerinde hiç çalışmadım. FETÖ'cüler gibi son nefesime kadar orduda kalmak için hiç uğraşmadım. Yarbay olduğum gün emekli oldum. Yaptığım her işi emir komuta zinciri içinde yaptım. Görüntüleri kesinlikle ben sızdırmadım. Algı yaratmaya çalışmadım."

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. (AA)

 
Yazar Muzaffer İzgü'den kötü haber!
 
CHP İzmir’in acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazar Muzaffer İzgü'den kötü haber!
İzmir'de yaşayan çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü hastaneye kaldırıldı.
YAŞ kararları açıklandı: İşte terfiler!
Yüksek Askeri Şura göre 61 albay general ve amiralliğe terfi etti. 8 generalin ...
Aliağa'daki termik santraline yeniden yargı freni!
Aliağa’da bulunan İZDEMİR Termik Santrali için mahkemeden kritik bir karar geldi.
 
Atatürk heykeline saldıran Malbora: Pişman değilim
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, geçen pazar günü Atatürk heykeline elindeki ...
İzmirliler yarına dikkat: Metrekareye 30 kilo düşecek!
Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın öğle saatlerinden sonra İzmir, ...
Flaş: 17 FETÖ'cü Rodos'a kaçtı
Rodos adasına kaçan ve FETÖ üyesi oldukları tahmin edilen 10’u erkek, ...
 
YAŞ toplantısı sona erdi: 3 kuvvet komutanı...
Kritik kararların alınacağı Yüksek Askeri Şura toplantısı saat 15:00 civarında ...
CHP’den “Fatih Terim” yasa teklifi
Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden alınan Fatih Terim’in tartışma ...
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'de 'yangın' mesaisi: Rant iddialarına sert yanıt!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, helikopterle İzmir'de orman yangınlarında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva