HABERLER>GÜNCEL
16 Ekim 2020 Cuma - 12:35

'Fezleke' kavgasında ikinci raund! Tartışmaya İGC de girdi... Sertel'den yeni açıklama

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili hazırlanan fezlekede şikayetçinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Nükhet Hotar çıkması tartışmalara yol açtı. Sertel ile Hotar arasında söz düellosu yaşanırken bir açıklamada İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden (İGC) geldi. Vekil Sertel ise Hotar'ın eleştirilerine yanıt verdi.

 Fezleke  kavgasında ikinci raund! Tartışmaya İGC de girdi... Sertel den yeni açıklama

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar arasında fezleke üzerinden yaşanan söz düellosuna İGC de dahil oldu.

Hotar, Sertel'e yanıt verirken dünkü yaptığı açıklamada "cemiyet başkanı olmadan önceki cemiyetin mali gücü ile kendisini vekilliğe götüren sürecin ardından bugünkü cemiyetin mali gücü arasındaki farkı, kamuoyunun takdirine bırakmakta fayda bulunmaktadır. Bir dönem milletvekilliği adaylığı düşürülen ve kendisini şaibeli aday konuma getiren bu vekilin köklü bir cemiyeti, hangi partinin arka bahçesine çevirdiğini meslektaşları da gayet iyi bilmektedir" diyerek İGC'yi de hedef almıştı.

- HOTAR'IN AÇIKLAMASININ TAMAMI

CEMİYET'TEN YANIT
İGC Başkanı Misket Dikmen tarafından yapılan yazılı açıklamada Rektör Hotar'a yanıt verildi. Yapılan açıklama şöyle:

""Sayın Nükhet Hotar, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Rektörü.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 1946 yılında kurulmuş, ülkemizin ilk meslek örgütlerinden biri olarak 74 yıldır saygınlığını korumaktadır.

Cemiyetimiz Yönetim Kurulları demokrasi kuralları çerçevesinde atamayla değil seçimle göreve gelirler.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gazeteciliğin evrensel ilkelerine bağlıdır. Ulusal çıkarları, basın mesleğine ilişkin hak ve menfaatleri, mesleğin haysiyet ve şerefini koruyan, basın özgürlüğünün savunulması için her şart altında gereğini yapan, kanunların ve uluslararası anlaşmaların gazetecilere tanıdığı tüm hakları savunmaya odaklı kuruluş amaçlarından asla sapmamıştır.

Hedef gösterdiğiniz, 9 Eylül Gazetesi Cemiyetimizin gerçek ve örnek gazetecilik yapmak üzere basın dünyamıza kazandırdığı yayın organımızdır. Gazeteciliğin temel ilkeleri doğrultusunda yayıncılık yapar. Varlığı algı yaratmak değil gerçek habercilik yapmak üzerine kuruludur. Dedikoduları değil belgeleri esas alır. Gururumuzdur. Kurulduğu günden bu yana tamamen editoryal bağımsızlığa sahiptir.

Atila Sertel İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Onursal Başkanıdır. Herkesin korkudan sus pus olduğu, korku ikliminin hüküm sürdüğü, toplumun sindirilmeye çalışıldığı, yalan haberlerle aldatıldığı dönemde Silivri zindanlarının kapılarını zorlayan gazetecidir. Gururumuzdur. O’nun başkanlığında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yürekli üyeleri, vatansever, gerçek gazetecilerin, aydınların, subayların yanında dimdik durmuş, onların sesi olmuştur. Bu duruş emanetimizdir, değişmemiştir.

Ancak yönetim kurulumuz talimatla telkinle değil elbette kendi iradesiyle hareket eder.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni bir partinin arka bahçesi olmakla suçluyorsunuz. Biz kimsenin ne ön ne arka bahçesiyiz. Bizim kendi bahçemiz var. Ama biraz dikenli. Ne yazık ki basını dikensiz gül bahçesi gibi görenler, gerçek anlamda gazetecilik ile karşılaştığında özeleştiri yapmak yerine kurumları itham etmeyi ve karalamayı seçiyorlar.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti,

Kuruluşundan bu yana her türlü hukuksuzluğa karşı çıkmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ve Hasan Tahsin kırmızı çizgisidir.

Ve biz; İGC Yönetim Kurulu, cemiyetimizin saygın üyeleri, bu inançla gururlu, onurlu dik başımızı hiçbir tehdit, itham ve karalamaya eğmeyiz."

SERTEL'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar arasındaki söz düellosu devam ediyor. Hakkında hazırlanan fezlekenin hangi suçlamadan dolayı oluştuğunu kamuoyuyla paylaşan Sertel, Rektör Hotar'dan gelen cevabı karşılıksız bırakmadı. Sertel şunları söyledi:

"Ben fezlekeden korkmam. Bir değil, 50 tane fezleke göndersinler, korkmam. Keşke dokunulmazlığım kalksa da, Fatma Seniha Nükhet Hotar hanımefendinin, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim üyelerine, çalışanlarına yaptığı haksızlıkları, baskıları yargı önünde anlatsam..."

ÜNİVERSİTE DIŞINDA HER YERDE VAR!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Hotar'ın, Dokuz Eylül üniversitesini perişan ettiğini öne sürerken, "Fatma Seniha Nükhet Hotar hanımefendi, bir bakıyorsunuz bir savcının odasında, bir bakıyorsunuz Sayıştay Başkanı ile birlikte... Hanımefendi, Dokuz Eylül Üniversitesi dışında her yerde var" dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Fatma Seniha Nükhet Hotar hanımefendi, Dokuz Eylül üniversitesi dışında tüm kurumlarda varlığını gösteriyor. Dokuz Eylül içinde ise tüm kötülükleri sergiliyor. Üniversiteyi perişan etti. Üniversitenin uluslararası platformda diplere düşürdü. Herkesi, savcıyla, yargıyla korkutmaya çalışıyor. Herhalde kendisi denetlenmekten çok korkuyor olacak ki, Sayıştay Başkanı Ankara'da ziyaret ediyor. Sayıştay başkanına ondan başka ziyarete giden rektör yoktur. Bir üniversiteyi yöneten kişi, İzmir'den uçağa binip, Ankara'ya giderek Sayıştay başkanını, Dokuz Eylül'ü denetleyen kurumun başkanını niye ziyaret eder ki... Orası YÖK değil ki... YÖK olsa, anlayışla karşılarım. Çok sayıda savcıyı makamında ziyaret ettiğini biliyorum. Bu fezlekeden bir şey çıkmaz. Ben böyle şeylerden korkmam. Keşke dokunulmazlığım kalksa da, hakkımda dava açsa da, ben bu hanımefendinin, öğretim üyelerine, çalışanlarına yaptığı haksızlıkları, baskıları yargı önünde tek tek anlatsam. Hukukun ve adaletin, gerçekleri ortaya çıkarma gibi bir huyu var. Bu gerçeği unutmasın."

 
Başkan Gümrükçü’den belediye personeline 500 Gün sunumu
 
Selçuk'ta 'Cumhur İttifakı'ndan hamle: Gelirlere evet, giderlere hayır!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 16 Ekim 2020 Cuma 17:00

acaba sayın vekil kaç kere rektörlük yapmış veya hangi akademik kariyeri var.cıkmış Kulaktan dolma şeyler anlatıyor.Bu bahsetiği kişilerin hepsi öğretim görevlisi insanlar cıksın kendi anlatsın o zaman.

Yorumu oyla      2      6  
izmirli 16 Ekim 2020 Cuma 16:55

ATİLLA SERTER ÖNÜMZDEKİ DÖNEM İÇİN KENDİNCE PRİM YAPMAK AMAÇLI DEĞİŞİK YOLARA BAŞVURMUŞ...

Yorumu oyla      2      6  
Mevlut Demir 16 Ekim 2020 Cuma 16:22

Patates soğan perakendecesi Rektör hanım makamını hangi akademik ve idari başarıya göre elde etmiş acaba? Teflon tava misali üzerine hiçbir pislik yapışmayan ama her tarafa herkese çamur sıçratan tipik AKP'liliğini bu makama da taşıdı ya artık üniversiteden hiçbir umudumuz kalmadı. Yargıdan başka medet umacakları bir yer de kalmadı.

Yorumu oyla      7      5  
Asker Emeklisi 16 Ekim 2020 Cuma 15:14

Bulunduğu mevkiyi Sarayın torpili ile almış birisine yakışan bir tavır sergiliyor Nükhet hanım. Ancak unutmasın İzmirliler ve Dokuz Eylül'de okuyan öğrenciler her şeyin farkında. Bu zihniyetin eleştirilmeye, yaptıkları haksızlıkların konuşulmasına maalesef ki hiç tahamülü yok. Bir ilim kurulunun içinde manav tezgahı kurdurarak vizyonunu daha önce de göstermişti zaten.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köylüler önce ağladı, sonra silahlandı!
Hatay'da terör örgütlerince çıkarıldığı öne sürülen orman yangını nedeniyle ...
İzmir'de sahte içkiden bir ölüm daha!
İzmir'de sahte içkiden zehirlendiğini belirterek hastaneye başvuranlardan ...
Türkiye'de bir ilk! MİM programı başlıyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'de ...
 
Sabuncubeli Tüneli'nde otomobil taşıyan kamyon yandı!
Manisa ile İzmir'i birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli'nde alev alan ...
Fransa kırmızı bültenle arıyordu: Adana'da yakalandı
Fransa tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü DEAŞ üyesi Soumaya ...
Fatih YAPAR yazdı... Çılgın projede ‘şeffaflık’ testi!
Fatih YAPAR yazdı... Çılgın projede ‘şeffaflık’ testi!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Asıl şimdi bir ‘can dost’unuz olsun!
Mehmet KARABEL yazdı... Asıl şimdi bir ‘can dost’unuz olsun!
İzmir'de polis çevirmesinde 'sahte içki' yakalandı... Çorap gibi söküğü çözüldü!
İzmir'in Bornova ilçesinde, sokakta polis tarafından durdurulan bir kişinin ...
Çiftçinin pulluğuna tank mermisi takıldı
Kırıkkale'de, traktörle tarlasını süren bir çiftçi, aracın pulluğuna takılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva