HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2019 Pazar - 15:55

'FETÖ'nün ankesörü'ne üst sınırdan ceza

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan eski astsubay Dursun Enli, örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan ankesör-sabit kontörlü hatlar ile iletişim kurduğu gerekçesiyle yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme heyetinin bu kararı ile ankesör-sabit kontörlü hatlardan iletişim kuran askerlere yönelik açılan davalarda en üst sınırdan verilen ilk hüküm kurulmuş oldu.

 FETÖ nün ankesörü ne üst sınırdan ceza

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖTSK yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan eski astsubay Dursun Enli, örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan ankesör-sabit kontörlü hatlar ile iletişim kurduğu gerekçesiyle yargılandığı davada, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve gerekçesi açıklanan davada, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski astsubay sanık Dursun Enli'nin, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mahkeme heyetince açıklanan davanın gerekçeli kararında, iddianame, sanık savunması, tanık beyanları, savcılık mütalaası, FETÖ'nün yapılanması ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgiler ile mahkemenin sanık hakkındaki hukuki değerlendirmesi yer alıyor.

Sanığın savunmasında hakkındaki suçlamaları inkar ettiği belirtilen gerekçeli kararda, heyetin sanık hakkında kurulan hükümle ilgili değerlendirmesine yer verilerek, iddianame belirtildiği gibi sanığın ''Gülcan Büfe'' adlı yerden örgütün sivil imamı tarafından arandığı ve bunun alınan bilirkişi raporu ile mahkemece de sabit görüldüğü kaydedildi.

Duruşma sırasında dinlenen tanıklar Ö.B ve C.F'nin aynı grup içerisinde yer aldıklarını beyan ettikleri, bağlı bulunduğu şahısları ve açık kimlikleri söylemek suretiyle sanık ile aynı grupta yer aldıklarını yönünde vermiş oldukları beyanlar neticesinde sanığın hiyerarşik bir yapı içerisinde dörtlü grup halinde bir ''abi'' olarak adlandırılan örgüt elemanının altında faaliyet yürüttüğü belirtilen gerekçeli kararda, sanığın örgütün toplantısına katıldığı ve kod adı kullandığı vurgulandı.

Kararda, sanığa verilen cezanın oranıyla ilgili de şu değerlendirme yapıldı:

''Sanığın TSK mensubu olarak devlete ve millete olan bağlığı üst düzey olması gerektiği halde bu bağlılığından ayrılıp Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Anayasal kurumları hedef alan bir örgüte bağlılık göstermesi dikkate alındığında, suç kastının yoğunluğu ortaya çıkmakla hakkında tayin edilen cezanın alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle tayinine karar verilmiştir.

Yine sanık hakkında ceza tayin edilirken örgüte olan bağlılığını ve örgüt içerisindeki konumunun, suçun yarattığı tehlikenin ağırlığı, örgütün TSK yapılanması içerisinde darbeye teşebbüs etmesi hususları birlikte değerlendirilerek sanık için tayin edilen cezadan bu gerekçeler ile alt sınırdan ayrılarak sanığa 8 yıl 9 ay hapis cezası şeklinde hüküm tesis edilmiştir.''

Gerekçeli kararda, sanığa verilen hapis cezasının süresinin dikkate alınarak, tutukluluk halinin de devamına hükmedildiği belirtildi.

Mahkeme heyetinin bu kararıyla, ankesör-sabit kontörlü hatlardan iletişime geçen örgüt mensubu askerlere yönelik açılan davalarda üst sınırdan verilen ilk ceza oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan ankesör-sabit kontörlü hatlardan iletişim kurduğu tespit edilen eski astsubay Dursun Enli hakkında hazırlanan iddianamede, sanık Enli'nin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. (AA)

 
Zeybekci’den iki ilçede çarpıcı mesajlar: Karanlıkta anlaşma yaptılar!
 
Bostanlı'da yeni yaşam: Türkiye'nin en büyüğü yola çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dehşet: Baltayla vapura bindi ve...
İzmir'de Karşıyaka-Konak seferini yapan vapuru "İstanbul'a götüreceğini" ...
Minik Ege için yeni iddia: Oksijen yerine azot verdiler!
İzmir'de göz ameliyatı için götürüldüğü Torbalı Devlet Hastanesi'nde, ...
557 yırtıcı kuşun üçte birinin soyu tehlikede
ABD Utah Üniversitesi'nden Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun 2000 yılından ...
 
Öldürülen çiftçi, katilini ve olay anını telefonuyla kaydetti
Karaman'da çiftçi Mikail Dural, beş gün önce koyun otlatmak için kiraladığı ...
Tam 1 yıl oldu: Cenazesinden hala haber yok
İran'da geçtiğimiz yıl Mart ayında meydana gelen 11 kişinin yaşamını yitirdiği ...
İzmir'de vahşet! Yapılan saldırı ilk değil
İzmir'in Foça ilçesinde, Aynur Sazcı'ya (55) ait 6 kazın farklı zamanlarda ...
 
Siverek'te inanılmaz kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Siverek ilçesinde iki otomobil çarpışması sonucu yol ortasında tartışmaya ...
Valilikten Bayraklı saldırısı ile ilgili açıklama
İzmir Valiliğince, CHP'nin seçim ofisine düzenlenen silahlı saldırının ...
Mehmet KARABEL yazdı... Vasiyetini nasıl yazdı?
Mehmet KARABEL yazdı... Vasiyetini nasıl yazdı?
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva