HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2019 Cuma - 11:30

'F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan S-400 alım sürecine ilişkin 'ABD'nin aklıselimle davranacağını umuyorum' dedi. Erdoğan, ABD'nin F-35 kararı için ise 'F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz' ifadelerini kullandı.

 F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bundan sonraki ilk seçim 2023 haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Siyasi partiler özellikle de AK Parti millete hizmet kapısıdır. İhtirasları hırsları yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak AK Parti'de gözünü açan bir nesil siyasette yetiştirdik.

''AK PARTİ'NİN BİRİKİMİ TÜRKİYE'NİN BİRİKİMİDİR''
AK Parti'nin birikimi Türkiye'nin birikimidir. Sizlerden hiç vakit kaybetmeden, şehirlerinize döner dönmez hemen 2001'den bugüne partimizde görev almış veya gönül vermiş her bir kardeşimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, varsa dertleri, sıkıntıları, onlara çözüm aramanızı, daha önemlisi kendileriyle irtibatı kesmemenizi talep ediyorum. Kapısını çalmadığımız hane kalbine dokunmadığımız birey bizim değildir. Mayası sağlam olunca hamdolsun ortaya çıkan kadro da inançlı, ahlaklı, birikimli, verimli, kaliteli oluyor. Bu parti, inşallah önümüzdeki çeyrek asırda da yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir. 31 Ocak 2019 tarihinde 'Memleket işi gönül işi' diyerek mahalli seçimlerde milletimize olan taahhütlerimizi kamuoyuna ilan ettik. Bu belge ile milletimize şehir planlarını uzun vadeli hazırlama sözümüz var. Altyapı ve ulaşım sorunlarını tüm şehirlerimizde çözme taahhüdünde bulunduk. Milletimiz bize itibar etti. AK Parti kurulduğu günden beri sözünün eri olmuş bir parti. Sözümüzü yutmadık. Şu anda hemen inkara başladılar. Birçok verdikleri söz şu anda sanki verilmemiş gibi konuşmaya başladı. Durun bakalım. Önümüzde daha çok önemli süreç var. Ne yaptıklarınızı hep göreceğiz. AK Parti'nin belediye meclis üyeleri bulundukları her yerde denetim görevini en iyi şekilde yapacaklardır. AK Parti'nin belediyede de meclislerde de tüm üyeleri görevlerini milletin hayrına olacak şekilde sürdürecek. Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır. 

''ÇİFTÇİYİ DEVAMLI İSTİSMAR EDİYORLAR''
Çiftçiyi devamlı istismar ediyorlar. Çiftçimin dün traktörü yokken artık Anadolu'nun her yerinde... Dün ortak kullanırken şimdi her evin bahçesinde traktör var biçerdöver var. Bay Kemal'in işi sürekli yalan. Gezi olaylarından 15 Temmuz ihanetine kadar pek çok saldırıyı püskürttük.

PENÇE HAREKATLARI VE RUSYA'DAN S-400 ALIM SÜRECİ
Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlarıyla Fırat'ın doğusundaki teröristlerinde Kuzey Irak'la irtibatını kesmiş olacağız. Erbil'deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla inlerinde etkisiz hale getirdik. (S-400) Montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. ABD'nin aklıselimle davranacağını umuyorum. Ne pahasına olursa olsun Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız. (Suriye'de) Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır.

''TERÖR KORİDORUNU PARAMPARÇA ETMEYE KARARLIYIZ''
(Güvenli bölge görüşmeleri) Ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Suriye'nin kuzeyindeki tüm aklıselim sahibi Kürt Arap Türkmen kardeşlerime sesleniyorum gelin PYD denen örgütü bir an önce tasfiye edelim. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika'da pilotlara teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sayın Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadık.

'AMERİKA'NIN KONGRESİNE SESLENİYORUM''
Amerika'nın kongresine sesleniyorum Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimiz zaman siz vermediniz. Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her tür anlaşmamızı yaptık verdiler. Siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alırız dedik hala vermediler. Kongre müsaade etmiyor diyorsunuz.

ABD'NİN F-35 KARARI
F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Eli bağlı duramayız. Türkiye'de Bay Kemal veya dirsek temasında olan adamları yok Türkiye'de AK Parti var Cumhur İttifakı var. Kıbrıs'ta biz garantör ülkeyiz. Yunanistan garantör ülke. AB gözlemci. Kapılarında adeta dilenci gibi beklettiler. İHA mı alacağız SİHA mı alacağız. Vermediler. Sayın Bush bir gün bana 'Sayın Başbakan size bu yapılanı kabul etmem dedi. Çağırdı o zaman Dışişleri Bakanı Powell'a dedi ki böyle olmaz 48 saat İHA'ları vereceksiniz. Ondan sonra böyle bir süreç başladı. Bu yeter mi?

''İSRAİL'İN YANINDA YER ALANIN KARŞISINDAYIZ''
İsrail'in Filistin'de pervasızca sürdürdüğü devlet terörüne karşı sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz. İsrail'in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız. Türkiye hala Avrupa'nın en güçlü en karlı dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim.''

 
Sahte kimlik operasyonu: 161 gözaltı kararı
 
Başkan Karakayalı o görüntüler için ne dedi?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 26 Temmuz 2019 Cuma 16:52

Çiftçinin durumu nasıl iyi? İzmir ve Manisada birçok çiftçi ile görüştüm bitikler ve burada yazılması mümkün olmayan öyle şeyler söylüyorlar ki akıllara ziyan. Çiftçiler tarlalarını bankalara kaptırıyor, kimisi üzerindeki mahsul fiyatına tarlasını satıyor bunları bilmiyor mu Sayın Cumhurbaşkanı? Bence pek tabi biliyordur, bilmiyorsa zaten "ben bu ülkeyi yönetiyorum" demesin kimseye. F-35 konusunda ise "vermezseniz başka yere döneriz" demek, biz bunu üretmekten aciziz demektir bağımlı olduğunu kendi başının çaresine bakamadığımızı itiraf etmektir. Peki ya başka yerler de vermezse ne yapacaksınız? Pilotlara uçurtma mı uçurtacaksınız?

Yorumu oyla      6      5  
KENDİRCİ 26 Temmuz 2019 Cuma 12:33

BİZDE ÜZERİNE BİRBARDAK "SU" İÇERİZ

Yorumu oyla      7      5  
sevgi 26 Temmuz 2019 Cuma 11:53

Partili Cumhurbaşkanı olmaya devam ederse hiç bir değişiklik olmaz piyasa bitmiş

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lider’den Afyon kampında başkanlara net talimatlar: Akrabam olsa dinlemeyin!
CHP’nin Sandıklı’daki yerel yönetimler zirvesine İzmir’deki belediye başkanları ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
CHP'li gençlerden istismara tepki yürüyüşü
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara ...
 
AK Parti İzmir’de 5 ilçeye genç başkan atandı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde Bornova, Selçuk, Konak, Urla ...
Bakan Akar: Fırat'ın doğusu için tahammülümüz kalmadı
ABD heyeti ile yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Milli ...
Johnson: Türk yanım zayıf ama Türkiye'yi seviyorum
İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafından kökeni Osmanlı'ya ...
 
AK Partili Dağ: Seçimsiz bir 4 yıl üretim potansiyelimizi arttıracak
İzmir'de Menderes ve Torbalı ilçelerindeki bazı fabrikaları gezen AK Parti ...
İnşaatı duran Menderes Hastanesi meclis gündeminde
İzmir’in Menderes ilçesinde yapımına 2016’da başlanan, 2018’de tamamlanması ...
CHP'li Sındır Güzel Sanatlar Fakültesi'ni TBMM'ye taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, binalarının depreme dayanıksız ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva