HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 20:52

'Emsal' uyarısına Gümrükçü’den yanıt: Dersimize çalıştık, tolerans yok!

Çiğli Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe’nin “Emsal fazlalığı olan konutlara oturum vermeyin” çağrısına yanıt veren Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Konunun farkındayız ve dersimizi çalışıyoruz. İki katlı evde ne uygulanıyorsa 20 katlı binada da onu uygulamak zorundasın. Kimseye toleransımız yok” dedi.

 Emsal  uyarısına Gümrükçü’den yanıt: Dersimize çalıştık, tolerans yok!

Diren Çelik’in haberine göre Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinde vatandaşların şikayetleri ele alındı. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşen meclisin ana gündeminde ise AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin gündeme getirdiği "emsal fazlalığı" konusu yer aldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, kimseye tolerans tanımayacaklarının altını çizdi.

İZMİRGAZ’A AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Çiğli Belediye Meclis üyesi Nedim Aslan, “Geçen ay ile ilgili İzmirgaz ile ilgili bir sıkıntı yaşandı... Vatandaşlarımız bizi aradı ve bu konunun çözümün sağlanması adına başkan yardımcılarımız ve ilgili komisyonlar ile görüşmelerimiz oldu. Çünkü yanlış bir işlem yapılmaması gerekiyor. Muharrem başkanımız gerekli evrakları iletti. Sorunun Çiğli Belediyesi’nden kaynaklanmadığını gördük. Bu sevindirici bir gelişme… Vatandaşın ciddi bir şikayeti var ve evine doğalgaz bağlatmak istiyor. Fakat gördüğümüz kadarıyla İzmir Gaz’ın anlaşılamayan tutumu var. Vatandaş İzmir Gaz’a gidiyor, İzmir Gaz sorunun belediyeden kaynaklandığını söylüyor. Vatandaş ile belediyeyi karşı karşıya getirecek durum gelindi. Gerekçede ise belediyenin ruhsat vermemesi konusu idi. Ruhsatların çıktığına dair belgelerin de çıktığını gördük. Umarız ki sorunun kısa sürede çözülür” dedi.

RUHSATLAR SONUÇLANDIRILMIYOR
Aslan ayrıca iş insanlarının ve vatandaşların ruhsat alma konusunda sorun yaşadığını da belirterek “İş insanları ile ilgili bir sıkıntı daha var. Bu da ruhsat verilmesi konusu ile ilgili bir konu. Belirli bir kadro değişikliği yaptınız ve bu sizin tasarrufunuzda olan bir şey. Ancak ruhsat işlemlerinin sonuçlandırılmadığı yönünden şikayetler alıyoruz. Hem vatandaşlar hem de iş insanlarından sıkıntı var. Bir yoğunluk da yok. Yoğunluğun olmadığı bir dönemde işlerin tıkanması belediyeye yakışmaz. Bu tip şeyler zaman ve para kaybettirir. Belediye de gelir kaybına uğruyor” şeklinde konuştu.

GÜMRÜKÇÜ: ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA SIKI TAKİPTEYİZ
Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise belediye ile ilçede alt yapı çalışması yürüten işverenler arasında yapılan koordinasyonu anlattı ve verilen ruhsatlara değindi. Gümrükçü açıklamasında, “İzmirgaz ve diğer alt yapı konuları ile ilgili; İzmirgaz ve diğer kurumlarda Büyükşehir alt yapı kontrol yetkisinin bir kısmını ilçe belediyelerine devretti. Yaklaşık 1 yıl önce İzmir çapında ilçe belediyelerine yetki verildi. Hem bu olumsuz kriz şartlarındaki taşeronların kaçması, işlerin yarım kalması, asfaltın temin edilememesi gibi süreçlerden hem de büyükşehirin altında düzenli çalışan firmaların ilçe belediyelerini kaale almaması gibi sorunlarla karşı karşıyaydık. 2021’de Çiğli’nin yatırım planlamasının öncesinde beyan etmeyen kurumlara kazı ruhsatı hakkını vermeyeceğimizi söylemiştik. Bu kapsamda 7-8 tane olan çoğu özel firma ile toplantılar yaptık. Bu hassasiyeti ilettik ve ortak watsap hattı kurduk ve bu disiplini onlar üzerinde sağlamak istiyoruz. Çünkü bir taraftan vatandaş evine internet, doğalgaz bağlatmak istiyor. Diğer taraftan bu hizmeti alırken civardaki insanların mağdur olmaması gibi hassasiyetlerimiz var. Çiğli inşa halinde bir ilçe… Tramvay, Yakakent, Güzeltepe, Köyiçi, Maltepe mahallelerinde yağmur suyu kanalı çalışması var. Gelecek yıl Ataşehir-Balatçık hattında baskını önleyecek çalışma yapılacak. Biz sürekli inşa halindeyiz. Yeni konutlar yapılıyor ve o konutlara da internet, doğalgaz gidiyor. Bunların hızına yetişmek, önüne geçmek ve yol göstermek mecburiyetindeyiz. Bunu yaparken de bazen motive eden bazen  cezalandırmamız başkanlığımızdan ileri gelen konular. Bu anlamda firmalar bizimle uyum halinde. Kesilen cezalardan haklı olduğumuzda taşeronuna yansıtan, işçiliklerini daha iyi yapmalarını sağlayan bir noktadayız. Geçtiğimiz yıllarda Egekent tarafındaki kazıların aylarca açık kaldığını gördük. Aynı firmanın Evlka-5 tarafında yaptığı kazılarda hassasiyetini gidip görebilirsiniz. Bu bizim disipline etme çalışmamızın ürünüdür. Gelinen noktada piyasanın düzene girdiği, mal temin süreçlerinin kısaldığı bir dönem yaşıyoruz. Alt yapı firmalarının bunu daha iyi düzenleyeceğine inanıyorum” dedi. 

RAKAMLARLA KONUŞTU: RUHSAT VERMEDE İŞ YÜKÜ ARTTI
Ruhsatların verilmesi konusu ile ilgili gelen eleştiriye de yanıt veren Gümrükçü, “Geçtiğimiz günlerde müteahhitlerle yaptığımız toplantı, Çiğli’deki tüm müteahhitleri çağırmamız anlamına gelmiyor. Dolayısıyla davet edilmediğini düşünmüş olanlar olabilir. Yapı Denetim Derneği, projeciler ve müteahhitlerle toplandık. Hem içeride dosyası olan arkadaşları ve ilgili kurumlarını davet ettik. Önceliğimiz onlardı. Diğer firmalarla da görüşeceğiz pek tabii. Orada şunu dedim, 3 ay içerisinde Çiğli Belediyesi’nde ruhsat alamayan kim varsa konunun muhatabı benim. 91.nci gün bana gelecek ve sorun kimde ise ben bizzat çözeceğim. İş yoğunluğunun azalması ile ilgili bir şey söylendi Nedim Bey tarafından. 2019’da 381 ruhsat, 2020’de 390 ruhsat, 2021’de 699 ruhsat, 2022’nin şu anki dönemine kadar 395 ruhsat verilmiş. Yıl bitiminde 800’ü bulur. İskan ruhsatı 2019’da 109, 2020’de 233, 2022’nin ilk 6 ayında 106… Yıl sonunda birbirini tutacak. Bu şu anlama geliyor. Ruhsat başvurusu fazla… Ekonomik kriz, beton demir fiyatlarından da kaynaklanıyor olabilir. İçeride az iş yok. İş yükü çok ve bu yüke uygun kadro oturttuk. Bu kadronun işleyişine bazı pratik eksiklikler olabilir. Bir de online inşaat ruhsatı konumuz var. Oradaki süreçleri de tamamlamak istiyoruz. Çiğli gelişen bir yer inşaat ruhsatları verilmesinde yok. Umarım kentsel dönüşümlerle, sahil bandında yapılacak çalışmalar ve Harmandalı’daki imar sorunlarının çözülmesi ile Çiğli, İzmir’de en hızlı gelişen ilçe olma misyonunu devam ettirecek. Biz de başkanlık ve müdürlükler olarak iş yükünü dağıtmak ve uzmanlaşmış kadrolarla çalışmak istiyoruz” dedi.

EMSAL FAZLALIĞI OLAN KONUTLARA OTURUM VERMEYİNİZ
Başkan Gümrükçü’nün ardından söz alan AK Partili Hüsnü Boztepe ise daha önceki dönemde bazı binaların emsallerinin çok üzerinde yapıldığını belirterek, “Çiğli’deki bizim dönemden önceki dönemde birçok inşaat ruhsatı verildiği ve bu inşaatların emsalinin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalar muhakkak vardır. Bu konuyla ilgili bizler yetersiz kalırsak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak gerekli desteği alarak inşaatların yerinde tetkik edilmesini sağlayabiliriz. Emsal konusunun geçtiğimiz yıllarda aşıldığını, şimdiki dönemde benzer olayların yaşandığını görüyoruz. Sizden önce kesilmiş ama oturma raporlarını sizin döneminizde verilmiş. Bu konuda sizin ve imar müdürlüğünün hassasiyetlerini rica ediyoruz. Lütfen Çiğli’deki emsal fazlalığı olan konutlara oturum vermeyiniz” şeklinde konuştu.

KİMSEYE TOLERANSIMIZ YOK
Boztepe’ye yanıt veren Başkan Gümrükçü ise “Bize iletilen birkaç yer ile ilgili incelemelerimiz sürüyor. Bazılarını tamamladık. Baktığımızda çok öyle bir problem yok ama her vatandaş gidip Çevre ve Şehircilik’e pekala şikayet etme hakkı var. Ama önemli olan geçmişte bir hata var ise döneminin içinde çıkarılıp çözülmesini sağlamak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim, konunun farkındayız ve dersimizi çalışıyoruz. İki katlı evde ne uygulanıyorsa 20 katlı binada da onu uygulamak zorundasın. Kimseye toleransımız yok. Bazen yönetmelik değişiklikleri oluyor. Mesela Büyükşehir İmar yönetmeliği yine değişecekmiş diye duydum. Yönetmelik değişikliklerinden gelen kabuller yeniden değişebiliyor. Böyle açıklanmayan ve usullere uymayan bir yer var ise gereken yaparız” ifadelerini kullandı.

 
AK Parti ve MHP: Nazan Dönmez istifa etsin!
 
Karaburun yangında kalan can dostları unutmadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Temmuz 2022 Salı 08:29

Başkan çevre düzenlemesi ve yollar daha fazla özen istiyor. Lütfen üst düzey görseli olan çalışmalar yapınız ki Çiğli, İzmirin bir numarası olsun.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da gündem ulaşım ve arıtma... Başkan Yetişkin: Sorumluluk Büyükşehir'in!
Seferihisar Belediye Meclisi Temmuz ayında olağan gündemiyle toplandı. ...
Buca’da ‘benzinlik’ gerilimi!
Buca Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve belediyenin karşısında yer alan ...
Alevi derneklerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Alevi kültür derneklerinin yöneticileri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Körfez'de ilk... Görme engelli kanocular yarıştı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Körfez ...
Başkan Soyer İzmir’den Çin’e seslendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in girişimleri sonucunda ...
Opera binasında flaş gelişme: İptal mi edilecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımı uzun süredir devam eden Karşıyaka Mavişehir’deki ...
 
Çiğli'nin tiyatro TIR'ı çocuklarla buluşuyor!
Çiğli Belediyesi tiyatro TIR'ı mahalle mahalle gezerek “Çilek ve Arkadaşları” ...
Esnaftan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü, ...
Başkan müjdeyi duyurdu: 60 milyonluk yatırım devreye giriyor!
Karaburun’da rahatsızlıklara sebebiyet veren kanalizasyon sorunu tarihe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva