HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Şubat 2019 Pazartesi - 10:05

'Çandarlı Limanı Yeni İpekyolu'nun çıkış noktası olacak'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir’e yaptıkları ziyarette, Aliağa’da, İzmir’de ve Kuşadası’ndaki toplantılarda üyelerle bir araya geldi. Denizcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ı ziyaret ettiler ve bölgedeki limanları gezdiler.

 Çandarlı Limanı Yeni İpekyolu nun çıkış noktası olacak

Swissotel Büyük Efes Oteli’nde düzenlenen İzmir üye toplantısında İzmir ve Çeşme’deki; Kuşadası’nda düzenlenen toplantıda ise Seferihisar, Menderes, Kuşadası ve Didim’deki üyelerle buluşan Kıran, Ege Bölgesi denizciliği ile ilgili çeşitli konularda müjde verdi. Türkiye’nin gündeminde denizciliğin ön planda yer almadığına dikkat çeken Kıran, “Denizciliği anlatmak ve sektörün sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de marinaların kira bedelleri nedeniyle çok zorlandığını ifade eden Kıran, “Ekonomi Şurası’nda Sayın Cumhurbaşkanımıza marinaların kira problemini arz ettik ve kira bedellerinin marinanın bağlama kapasitesi üzerinden alınmasını önerdik” bilgisini verdi.

ÇANDARLI LİMANI MUTLAKA YAPILACAK
Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın, devletin planlamasında Çin’in başlattığı Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nin demiryolu ayağının denize çıkış noktası olarak yer aldığını vurgulayan Kıran, “Burada liman projesi mutlaka bir şekilde yapılacaktır. Oda olarak bu projenin en optimum hangi şekilde yapılması gerektiğini bulup onun için çalışmalıyız” diye konuştu.

Üyesi olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun gündeminde Kemalpaşa Lojistik Bölgesi’nin bulunduğunu belirten Kıran, lojistik bölgenin hayata geçtiği zaman İzmir’e önemli bir ekonomik katkı ve avantaj sağlayacağını söyledi.

Bölgedeki tur teknelerinin bağlama, barınma sorunu ile çekek yeri sıkıntılarını dinleyen Kıran, “Sadece bu konuda bir genel sekreter yardımcımızı görevlendirdik.  Çekek ve barınma yeri problemini çözebildiğimiz kadarıyla çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Komşu Yunanistan’ın 330 milyon DWT deniz filosuna sahipken, Türkiye’de bu rakamın 28 milyon DWT’te kaldığını belirten Kıran, denizci millet olmak için deniz kültürünün anaokulundan başlayarak Türk halkına benimsetilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1.300 civarında yetki belgesi almış gemi acentesi olduğunu, bu sayının fazla göründüğünü dile getiren Kıran, haksız rekabetin ortaya çıkmaması için bu işi düzenleyip devletin kuralları çerçevesinde yürümesini sağlamayı amaçladıklarını açıkladı.

KÜÇÜK YATIRIMLARLA LİMANI BÜYÜTÜRÜZ
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, üye buluşmasında Ege Bölgesi denizciliği ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. İstanbul’un obez büyüdüğünü, Marmara Bölgesi’nin bu hızlı büyümeyi kaldıramadığını belirten Öztürk, “İzmir ve bölgesi yatırımcılar için eşi bulunmaz bir yer oldu. Kentimiz hem tarihi hem modern İpekyolu’nun üzerinde bulunuyor.  İzmir Limanı çok özel bir liman. Limanda yatırımlarının devam etmesi çok önem arz ediyor. 1.5 milyon TEU kapasiteli liman, küçük yatırımlarla 2.5 milyon TEU kapasiteye ulaşabilir. Küçük düzenlemelerle trafik sorunu çözülebilir. Kuzey Ege Çandarlı Limanı, konteyner limanın yanı sıra gemi tedarik, depolama, soğuk hava depoları, gemi inşa bölgesi olarak planlanmalı ve mutlaka Yeni İpekyolu Projesi’nde yer almalıdır.  Aliağa’daki limanlar, Çandarlı ve İzmir Limanı, lojistik merkezler ve bağlantı yollarıyla birbirleri ile bağlanmalıdır” dedi.

 
İzmir'deki fabrikada yangın paniği!
 
Yılın ilk enflasyon rakamları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zor dostum zor 4 Şubat 2019 Pazartesi 15:28

bu ekonomi ve bu anlayışla imkansız! hiç kimsede yap, işlet, devret yöntemiyle yatırım yapacak para yok! olanlar yurtdışına kaçtı, kaçamayanlar yapılandırma veya konkordato istedi. yabancılar güvenmiyor, güvendim diyenler garanti istiyor! para su gibi akarken yapılamayan şimdi yapılabilir mi sizce?

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabancı, Malta vatandaşlığı için ilk kez konuştu
İş adamı Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Sabancı, çekirdek ailesinin Malta vatandaşı ...
Özgener'den dalgakıran ve eski fabrika için çağrı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 2012'den ...
Başkan Kestelli ihracat kotalarından dert yandı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Avrupa ...
 
Hollanda tarımda gözü İzmir'e dikti
Dünyadaki en başarılı verimli tarım uygulamalarına imza atan Hollanda’dan ...
İZTO'ya 'yavru vatan' desteği
Kuracağı Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile İzmir’i bu alanda marka ...
Hong Kong'tan İzmir'e çıkarma!
ASYA Pasifik’in ihracat ve yabancı yatırım üssü Hong Kong’tan gelen heyet ...
 
DTO Başkan Öztürk: Avrupa'dan Türkiye'ye turist yağacak
Bu yıl 50. kez açılan Avrupa’nın en büyük denizcilik fuarı Boot Düsseldorf, ...
EGİAD'da devir teslim günü: Aslan dönemi başladı
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin ...
Dünyanın en değerli markaları belli oldu
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın "Dünyanın En ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva