HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2020 Cuma - 08:25

'Bir ev, bir araba için yıllarımı harcamak istemiyorum' demişti... İzmir'deki intihardan etkilenmiş!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan C. (18), toprağa verildi. Furkan'ın dayısı Orhan C., yeğeninin İzmir'deki bir genç kızın intiharından çok etkilendiğini, yaşamına son vermeden önce genç kızın sosyal medya hesabına mesaj attığını söyledi.

 Bir ev, bir araba için yıllarımı harcamak istemiyorum  demişti... İzmir deki intihardan etkilenmiş!

Dün gece saatlerinde, Darıca Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi üzerindeki falezlerin bulunduğu alanda ceset görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede yaşamını yitiren kişinin Furkan C. olduğu belirlendi. İtfaiye ekipleri de falezlerden inerek Furkan C.'nin cesedini Sahil Güvenlik'e ait bota alınmasını sağladı. Gencin cesedi kıyıya çıkarılırken, olay yerinde incelemede bulunuldu.

GÖKYÜZÜNDE HUZURU BULACAĞIM
Araştırma yapan polis ekipleri, bir kargo firmasında çalışan Furkan C.'nin sosyal medya hesabından intihar edeceği yönünde yazılar paylaştığı bilgisine ulaştı. Paylaşımda içki veya uyuşturucu maddenin etkisinde kalmadığını belirten Furkan C., bunalım veya depresyonda olmadığını ifade ederek, bunun günlerce, haftalarca hatta aylarca üzerinde düşündüğü bir konu olduğunu ve sonucunda böyle bir karara vardığını söylediği görüldü. Furkan C. bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğruna yıllarını harcamak istemediğini, iş hayatının kendisine çok yorucu geldiğini ifade ederek, her şeyi arkada bırakıp gitmenin mantıklı geldiğini, gökyüzünde huzur bulacağını belirtti.

İNTİHAR EDEN GENÇ KIZIN HESABINA MESAJ ATTI
Furkan C.'nin yaşamına son vermeden önce İzmir’de intihar eden bir genç kızın sosyal medya hesabında şu paylaşımları yaptığı, intihar eden Melisa isimli genç kıza 'Mel' diye hitap ettiği görüldü:

"Son kez buradayım Mel. Aynı söz verdiğim gibi, ölene kadar seni unutmayacaktım sana bol bol yazacaktım sözümü tuttum. Şu an bir uçurumun kenarındayım. Bunlar sana son sözlerim. Kalbim hızlı hızlı çarpıyor. Doğayı, güneşi, denizi son bir defa hissediyorum. Merak etme sakinim ve korkmuyorum. Birazdan ölmüş olurum. Oraya yanına gelmek için sabırsızlanıyorum. Gelince bol bol uzun uzun konuşalım Mel buna ihtiyacım var olur mu?"



TOPRAĞA VERİLDİ
İntihar eden gencin cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Gebze'ye getirildi. Gebze Adem Yavuz Mahallesi Elmas Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına ailesi ve vatandaşlar katıldı. Gencin cenazesi Adem Yavuz Mezarlığı'nda toprağa verildi. Babası inşaat işçisi olan, 4 kardeşten biri olan Furkan'ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

'İZMİR’DEKİ İNTİHAR OLAYINDAN ÇOK ETKİLENİYOR'
Furkan'ın dayısı Orhan C. yeğeninin sosyal medya kurbanı olduğunu ileri sürerek, "Furkan ailesine ve etrafına çok saygılı bir çocuktu. İçine kapanık sessiz biriydi. Ben yetkililerden şunu istiyorum; bir gençlik var, bu gençlik sosyal medyada yaşıyor. Sosyal medyada ve hepsi intihara meyilli paylaşımlar yapıyor. Devlet yetkililerimizden ricamız bunları eğitsinler. Sosyal medyadaki sahte hesaplar, intihara meyilli paylaşımlar yaparak gençleri intihara yönlendiriyor. Lütfen bizim başımız yandı başkalarının canı yanmasın. Şüphelendiğimiz kimse yok. Furkan çok sessiz sakin" dedi.

Furkan'ın, İzmir'de bir gencin intiharından etkilendiğini belirten Orhan C., "5 Eylül'deki Melisa'nın intihar olayı var ve İzmir'deki bir intihar olayından çok etkileniyor. Etkilenmesi sonucunda oraya her gün mesaj atıyor. Biz bunun farkında değiliz ve bunu çok sayıda çocuklar yapıyor. Furkan'ın intihar notunun altında da birçok çocuk aynı şeyleri yazıyor. Aileler bunları görmüyor, bilemiyorlar. Çocuklar kendilerine sanalda bir dünya kurmuşlar. Çocuklarımıza telefonları ve bilgisayarları veriyoruz ama nasıl bir dünyada yaşadıklarını takip etmiyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; sosyal medyada çok büyük tehlike var lütfen el atın" diye konuştu.



Orhan C., aile içerisinde hiçbir sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Aile içinde hiçbir sıkıntı problem yok. Baba normal işçi profilinde, annesi ev hanımı profili gayet düzgün ve huzurlu bir ortamda büyüdü Furkan. Biz kendi halinde insanlarız. Sosyal medya için bu tip sahte hesaplar için bir şeyler yapılsın" dedi. (DHA)

 
Hapis cezasını duyunca mahkemeden kaçtı!
 
Kobani olayları ile ilgili 82 gözaltı kararı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Eylül 2020 Cuma 19:32

Asıl sorun sosyal medya değil, sosyal medya sorunun sadece bir parçası. Gençler genel olarak gelecekten umutsuz, çalışma şartları köleliği aratmayacak düzeyde kimse hakkını alamıyor ve hakkını arayamıyor. Devlet geleceği olan gençler için yaşanabilecek umut dolu bir ülke şartlarını oluşturmak zorunda ben ortada bunu yapan veya yapmaya niyeti olan bir devlet göremiyorum herkes oturduğu koltuğu korumanın peşinde, o koltuğun parasını ödeyen halk kimsenin umrunda değil.

Yorumu oyla      2      3  
vivaldi 25 Eylül 2020 Cuma 14:36

okumak yok, genç yaşta çalışma hayatı aileden bir gelecek görünmüyor sonuç ortada lütfen gençler okuyunuz ve kendi ayaklarınız üzerinde durarak hayatınızı kurtarınız. okumazsanız pek bir şansınız yok gözleriniz ağırıncaya kadar okuyunuz..

Yorumu oyla      2      3  
Z.B 25 Eylül 2020 Cuma 09:17

İnsanın yüreğini ve içini yakan o kadar çok şey var ki, sevgili Furkan'ın söylediklerinin içerisinde. Pırıl pırıl ve duygusal bir genç... Keşke yapabileceğimiz bir şey olsaydı senin için sevgili Furkan. Çok ama çok üzgünüm ve inanılmaz derecede yıkılmış durumdayım. İstediğin gibi "gökyüzünde huzur içerisinde uyu"....

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk sularına geri itilen 10 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ilçesinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri ...
O kentte açık alanlarda sigara içmek yasaklandı!
Giresun genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda ...
Bakan Selçuk açıkladı: Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim gören öğrencilerin sınavlarının ...
 
Deniz’de rotasyon: Murtezaoğlu gitti Yılmaz geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ şirketi Genel Müdürü İlyas Murtezaoğlu ...
İzmir'de salça hırsızı tutuklandı!
İzmir'in Tire ilçesinde bir pastaneciden 300 lira gasbettiği ve iş yerlerinden ...
Mümtazer Türköne için tahliye kararı!
Yargıtay, Mümtazer Türköne için tahliye kararı verdi.
 
Milli Güvenlik Kurulu'ndan Doğu Akdeniz vurgusu
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı 4 saat 10 dakika ...
Bakan Koca açıkladı: 74 can kaybı, bin 721 yeni vaka!
Türkiye’de son 24 saatte 113 bin 317 Covid-19 testi yapıldı, bin 721 kişiye hastalık tanısı konuldu.
İstanbul'da ikinci baro kurulması için başvuru yapıldı
İstanbul'da ikinci baronun kurulması için 2 binin üzerinde avukatın imzasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva