HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2021 Çarşamba - 12:06

'Ben de bir öğrenciyi evime aldım’ dedi: ‘Güvenli aile’ projesi yaygınlaşmalı

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yüksek kira ve yurt fiyatları sebebiyle öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm için harekete geçtiklerini söyledi. Bazı tesisleri hızla yurda çevirdiklerini söyleyen İduğ, “ İzmir genelinde pandemi döneminde başlatılan güvenli aile projesi yaygınlaşmalı.Çocuğunuz başka şehirde bir üniversite kazandığında yurt kazanamıyorsa güvenli aile bir odasını öğrenciye vererek yardımcı olabilir. Biz de o ailenin 1 aylık gıda ücretini karşılayabiliriz. Annem dedi ki, ‘ben bir kız çocuğu alabilirim’. Bende Antakya'dan bir öğrencimizi aldım” dedi.

 Ben de bir öğrenciyi evime aldım’ dedi: ‘Güvenli aile’ projesi yaygınlaşmalı

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkan Mustafa İduğ, SonSöz TV’de katıldığı programda Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programda son dönemde öğrencilerin canını yakan yüksek kira ve yurt ücretleri vardı.

Deprem ile birlikte Bayraklı’dan Bornova’ya kaçışın olduğunu bunun da fiyatları etkilediğini söyleyen Başkan İduğ, “Bayraklı'dan ayrılan birçok insan Bornova'ya taşındı. 8 bin kişi geldi. Bu bir arz talep meselesi. Bornova’daki hem pandemi koşulları hem deprem fiyatlarına artmasına neden oldu. İnşaat maliyetlerinin artmasını da göz önüne alırsanız bir artış var” dedi.

KAHVALTI DAHİL FİYAT 500-600 TL
Fiyat artışları sebebiyle öğrencilerin mağdur edilmemesi için bazı tesisleri yurt haline getirdiklerini belirten Başkan İduğ, “duyarlılık çok önemli. Bu milliyetçilik gibi bir şey. Bunu hissederseniz fırsatçılara izin vermemiş olursunuz. Biz neler yapabiliriz… Bornova Belediyesi mevcut hizmet binaları dışında kültür merkezi gibi daha az faaliyetleri olan yerlerin yurda dönüştürülmesi, her ilçede bu tip binaların yurda dönüştürülmesinde fayda olacak. Bizim önce Tuborg tesisi değdiğimiz alanı, hemen misafirhaneye dönüştürdük. 40-50 kişilik yeri üniversiteli öğrencilere bugün itibari ile vereceğim. Sağlıklı yaş alma merkezim var. Pandemi dolayısıyla pek etkin değil. 2 katlı 36 kişinin kalacağı yer orayı lojman haline getirdik. Kız öğrenci yurdumuzu 4 ve 6 kişilik odalara çevirerek 140 kişilik bir alana çevirdik. Bornova'da yapılması gereken başka bir şey daha var. Bizim odalarımızda yatak-TV vardı. Yatak sayısını arttırdık. Bize bugün yurt lazım ve proaktif çalışmalara gerek var. Bize bağış yapılan ve kreş yapılması için konuştuğumuz 2 yer var onların 2'sini yurtlara dönüştüreceğiz. Önümüzdeki yıl biz Bornova'da 500 kişilik öğrenci yurduna sahip olacağız. Bornova Belediyesi’nin kahvaltı dahil fiyatı 500-600 TL. Öğrencilerin doğru yerde barınmasını sağlayacak eğitimler yapması lazım. Üniversitelerin kendilerine ait büyük binalar ve bir planlama yapması lazım. Bu gerek özel sektör gerek belediyeler ile yapılabilir” ifadelerini kullandı.

AİLELERE ÇAĞRI
Pandemi sürecinde başlayan “güvenli aile” projesinin yaygınlaşması gerektiğini söyleyen İduğ, “Bu konu sadece ilçe belediyelerinin çözebileceği bir konu değil. Bornova ve İzmir halkı güvenli aileler ile çözebileceği bir konu. Empati yapılacak. Çocuğunuz başka şehirde bir üniversite kazandığında yurt kazanamıyorsa bir odasını güvenli aile tarafında odasını öğrenciye vererek yardımcı olabilir. Bizde o ailenin 1 aylık gıda ücretini karşılayabiliriz. Annem dedi ki, ‘ben 1 kız çocuğu alabilirim’. Bende Antakya'dan 1 öğrencimizi aldım. Güvenli aile projesi pandemi öncesi vardı. Bunu yaparken ben ilçe sağlık müdürüm ile birlikte öğrencileri haftalık covid testlerini yaparak aileye bu sonuçları kontrol ederim. Beslenme konusundaki giderleri karşılarım. Bunu her belediye yapabilir. Yurt konusunu misafir üniversiteli ailelerin de katılacağı bir çalışma ile azaltabiliriz” diye konuştu.

Hollanda’da yüksek katlı yurtların olduğunu ve bunun örnek olabileceğini belirten Başkan İduğ, “Biz Genel Başkanımızın söylediğini yerine getiren bir belediyeyiz ancak daha fazlası yapılması lazım.  Türkiye'de eğitimle ilgili konuda nitelikli öğrencilerin İzmir'e gelmesi için bu sorunların aşılması lazım. Yapılmış olan projeleri kopyalayacağız. Benim oğlum Hollanda Devlet Üniversitesi'ni kazanmıştı. Ben gittiğimde 400 Euro'ya tek kişilik bizim TOKİ binaları gibi yüksek katlı yurtları gördüm. Bu iyi bir örnek” açıklamasında bulundu.

 
İzmir böyle vahşet görmedi... 104 bıçak darbesi sonrası sigara keyfi!
 
Halkapınar Aktarma Merkezi'ne yeni görünüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selinos Antik Kanal Projesi UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde
Bergama UNESCO Danışma Kurulu, genişletilmiş toplantısını Selinos Antik ...
Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı'nda söz sırası çobanlarda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla ...
Başkan Gümrükçü’den kira fiyatlarına tepki!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Ahilik haftasında hem esnaf sorunlarıyla ...
 
Tarihi Saat Kulesi mora büründü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm dünyada Alzheimer Günü olarak kabul edilen ...
Konak’ta futbol camiasına yakışan anma
Konak Belediyesi’nin, İzmir ve Türk futboluna emek vermiş ancak bugün ...
Karabağlar'ın havuzu çekim merkezi oldu
Karabağlar Belediyesi'nin havuzlarından bu yaz yaklaşık 25 bin kişi yararlandı.
 
İzmir'de belediye başkanından öğrencilere destek
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte gündeme gelen yurt krizi sonrasında ...
Buca'ya nefes aldıran hamle!
Kentteki trafik sıkışıklığı ve park yeri sorununu çözmek için çalışmalarını ...
Kınık'ta Başkan Doğruer esnafla buluştu
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer 34. Ahilik Haftası nedeniyle esnaflarla bir araya geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva