HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2022 Perşembe - 10:50

'Bedel ödemeye hazırım' dedi... Miting gibi vardiya başlangıcı!

İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde destek açıklaması için toplanan işçilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “içiniz rahat olsun kardeşlerim, ben bedel ödemeye hazırım. Sonuna kadar sizin ve evlatlarımızın aydınlık geleceği için, bu memlekette yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için sonuna kadar bedel ödemeye hazırım! Bana bugün hayatımın en büyük ödülünü verdiniz, yalnız olmadığımı bana hissettirdiniz. Bu can size feda olsun” diye konuştu.

 Bedel ödemeye hazırım  dedi... Miting gibi vardiya başlangıcı!

EGEDESONSÖZ – İçişleri Bakanlığı, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmayla Cumhur İttifakı tarafından eleştirilerin odağı haline gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 3 ayrı konuyla ilgili soruşturma izni vermişti.

Süreç içinde başta CHP olmak üzere sivil toplum örgütlerinden destek gören Soyer’e İugün de İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler  destek verdi. Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde buluşarak Tunç Soyer’e olan desteklerini belirtti. Mitinge dönen destek toplantısına ayrıca DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’da katıldı. 

BİRİLERİ ALIN TERİNİ ÇALIYOR
İşçilerden gelen destekten kaynaklı memnuniyetlerini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Beraber yürümekten gurur ve onur duyduğum sevgili kardeşlerim! İyi ki varsınız… Türkiye, zor günlerden geçiyor. Gerçekten yoksulluk, yoksunluk, sefalet giderek büyüyor. Bu güzelim topraklar bu yoksunluğu yaşatmayabilir. Yoksunluk bir kader değil. Peki, ya neden bu yoksulluğu yaşıyoruz? Bu bereketli topraklarda güler yüzle, sağlıkla hep beraber mutlu bir hayat yaşayabilecekken çektiğimiz bu acı neden? Çünkü birileri emeğin hakkını çalıyor. Çünkü birileri alın terini çalıyor. Bu yoksulluk, yoksunluk, sefalet hiç hak etmediği halde bu topraklarda yaşanıyor. Bu bir kader değil, bunu değiştireceğiz. Nasıl değiştireceğiz? Üç anahtarımız var; bir emek, iki dayanışma, üç cesaret! Gençliğimde okumuştum, emek en yüce değerdi, kutsaldı. Çünkü insanlığı ileriye taşıyan şey emek, medeniyetler kuran emek… Felsefeciler, sosyologlar emeği üretenleri toplumun öncüsü olarak görmüşler. İzmir’den bakın… Sabaha karşı daha gün doğmadan yollara çıkan sizlersiniz. Otobüsleri, metroları, tramvayları, gemileri yürütenler sizlersiniz. Sabaha kadar görevinin başında sabahlayan sizlersiniz. Depremde, yangınlarda, pandeminin zor günlerinde insanların yüzünü güldüren sizlersiniz. Canım kardeşlerim, siz olmasanız hayat durur” ifadelerini kullandı.



9 EYLÜL’DE MİLYONLAR SOKAKLARI, MEYDANLARI, CADDELERİ DOLDURDUK YA ÖDLERİ KOPTU
“Ama iki şeye ihtiyacımız var; Bunlardan biri dayanışma... 9 Eylül’de milyonlar sokakları, meydanları, caddeleri doldurdul ya ödleri koptu. Korktular! Çünkü biz el ele verdikçe, omuz omuza durdukça bize zorbalık yapamayacaklar, yaptırmayacağız! Dayanışmayı sürdürecek, omuz omuza durmaya, el ele vermeye birlikte yürümeye devam edeceğiz! Bir şeye daha ihtiyacımız var… O da cesaret! Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ne demiş; ‘Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa o memlekette kurtuluş olmaz.’ Bu memleketin namuslu ve emekçi insanları…Cesur olacağız. Şundan yana içiniz rahat olsun kardeşlerim, ben bedel ödemeye hazırım. Sonuna kadar sizin ve evlatlarımızın aydınlık geleceği için, bu memlekette yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için sonuna kadar bedel ödemeye hazırım! Bana bugün hayatımın en büyük ödülünü verdiniz, yalnız olmadığımı bana hissettirdiniz. Bu can size feda olsun. Yürüyeceğiz, hep beraber yürüyeceğiz; bu güzelim memlekette güzel günler görmek için koşar adım yürüyeceğiz. Hep beraber çok güzel göreceğiz. Göreceksiniz, bu memleketin dağlarında çiçekler açtıracağız” dedi.



SARI: EMEKÇİLER BAŞKANINA, OYLARINA SAHİP ÇIKIYOR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ilk olarak dün Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve güvenlik görevlileri arasında yaşanan sözlü tartışmanın arbedeye dönüşmesi hakkında konuştu. Güvenlik görevlilerine kullanılan üsluba dikkat çeken Sarı, “AKP İl Başkanı bizim emekçilerimize işçilerimize kabadayılık yapmaya çalıştı. Şubelerimiz ve bölgemiz bu çirkin saldırıya tepki göstererek emekçilere sahip çıktı. Burada yapılan haksızlık yarın sokakta sokakları temizleyen, çöpleri toplayan, suyu bağlayan, ilaçlama yapan, İzmir halkın hizmet vermeye çalışan belediye işçilerini hiçe saydılar. En yakın zamanda sandıkta AKP gidecek halk gelecek diyoruz. İzmir’in kurtuluşuyla başlayan ayarları bozulan konuşmadan sonra oylarımızla seçilen, seçilen kişiye saygı duymayan bir iktidar Tunç Başkan’a 3 adet dava açmış bulunmakta. Biz emeğe sahip çıktığımız için buradayız. Emekçiler başkanına, oylarına sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 
İtalyanların doğaltaşları Ege’den
 
PKK/YPG'li 9 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öz izmirli 6 Ekim 2022 Perşembe 20:10

önder beyin yorumunu yapanlar çoğaldı...demekki tespit doğru...

Yorumu oyla      2      3  
Hasan gürsel altuğ 6 Ekim 2022 Perşembe 19:40

Belediye başkanlarının dokunulmazlığımı varda haklarında soruşturma açınca eylem yapıp ağlıyor .neden yargılanmaktan korkuyorsunuz.amacınız şov sadece . Daha bungün İzmir''de başka bir CHP''li belediye başkanı yargılandığı davadan beraat etti.hatta bu başkanaçlama yaptı ülkede hala hukuk var dedi ucuz şovlar.bu şovlarla kokan İzmir sorunundan kurtulamassınız.

Yorumu oyla      2      3  
Sanırım gelenek oldu 6 Ekim 2022 Perşembe 17:16

Kocaoğlu da 397 yılla yargılanmıştı. Alt tarafı soruşturma nedense sadece CHP belediye başkanları için oluyor. Ankara'yı parsel parsel FETÖ'ya satmak sanırım ki soruşturulacak bir konu değil. İmamoğlu seçimi kazandı ama iktidar kabul etmedi, sonra daha da farklı kazandı. Bu skandal yıllar geçse de unutulmayacak. Ne tesadüftür ki Soyer'in 9 Eylül günü yaptığı konuşma sonrası peşpeşe soruşturmalar geldi.

Yorumu oyla      3      6  
Erkan 6 Ekim 2022 Perşembe 15:20

Tunç Soyer'den gene UCUZ kahramanlık. Sendika TUnç elele

Yorumu oyla      7      9  
brate 6 Ekim 2022 Perşembe 14:34

Hala Memiş sarı mı var ?

Yorumu oyla      5      7  
Önder 6 Ekim 2022 Perşembe 13:14

İşiniz gücünüz Show HDP yaptınız Belediyeyi...

Yorumu oyla      6      9  
ibrahim 6 Ekim 2022 Perşembe 12:52

Hakikaten bunlar oldu mu ya. Alt tarafı bir soruşturma. Cevabını verirsin olur biter.

Yorumu oyla      6      8  
Önce yurttaşların ulaşımdaki aktarma hakkını iade edin . 6 Ekim 2022 Perşembe 12:33

Yurttaşlar ne diyor ? Siz ona bakın . Yahu bu işçi kardeşlerimizin işi gücü yok mu ? Mesai saatinde belediye binası önüne toplanmışsınız . 2024 Mart yerel seçimlerinde Sayın Tunç Soyer , CHP tarafından tekrar İzmir BB Başkanlığına aday gösterilirse seçilme ihtimali ne kadar var acaba ? Köylü üretmezse hayat ne olur ? ? ? Köylüye belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk aktarma hakkı yok . Köylüye belediye otobüsü yok. Çünkü İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımı İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmeye devam ediliyor . Özelleştirmelerin yurttaşlara , alın teri dökenlere , emekçilere çok mu faydası var ? İcraatlar , söylenenlerden daha çok inandırıcıdır.

Yorumu oyla      5      7  
Serkan 6 Ekim 2022 Perşembe 12:19

İzmir halkı sonuna kadar yanında Sayın Soyer yalnız değilsiniz.

Yorumu oyla      7      8  
Halk 6 Ekim 2022 Perşembe 12:00

Dik dur eğilme, bu millet seninle!

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanathane çocukları ağırladı
Konak Belediyesi’nin kente kazandırdığı Sanathane bu kez miniklerle doldu ...
Büyükşehir'den Konak Belediyesi'ne: Ver otoparkı, al belediye binasını!
İzmir Depremi’nin ardından orta hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılan Konak ...
Başkan Sandal sahaya indi! Sorunlara yerinde çözüm
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe genelinde yürütülen belediye ...
 
Protokol imzalandı... Karşıyaka 'zehirsiz' kent olacak!
Karşıyaka Belediyesi; Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Zehirsiz ...
Bornova’da sokak canlarına özel ilgi
Bornova Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, Büyükpark’ta ...
Mehmet KARABEL yazdı... Elinin çamuruyla dünyanın alkışıyla!
Mehmet KARABEL yazdı... Elinin çamuruyla dünyanın alkışıyla!
 
Tam Bana Göre Gençlik Festivali'nde Bergama'ya Büyük İlgi
Ankara'da Başkent Millet Bahçesi’nde açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Halk Konut’ta imzalar tamam... Soyer: Bu can bu bedende oldukça…
Halk Konut tarafından Bayraklı'da gerçekleştirilen toplu imza töreninde ...
İmar planları değişti... Karabağlar Meclisi onayladı...
Karabağlar Belediyesi Meclisi 2001 yılında dönemin Afet İşleri Genel Müdürlüğü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva