HABERLER>GÜNCEL
8 Nisan 2016 Cuma - 19:20

'Bayraklı operasyonu'nun arka planı: Polis fezlekesinde neler var?

Rüşvet operasyonunda ayrıntılar netleşiyor. Savcılık kayıtlarına ek belgelerle birlikte göre 40’a yakın ismin yer aldığı organizasyon yapısında Belediye Başkanı Karabağ’ın örgüt lideri olduğu iddia edildi. Operasyon talimatı veren Savcı Halil Özen’in ek talimat verebileceği belirtildi.

 Bayraklı operasyonu nun arka planı: Polis fezlekesinde neler var?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen çalışma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyon yaptığı Bayraklı Belediyesi’ndeki gelişmeler sürüyor.

Operasyon kapsamında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan, Temizlik İşleri eski Müdürü Kenan Fidan, Postaş Temizlik Şirketi Sahibi Recep Yalçın, Derya Karadağlı, Hülya Karadağlı, Necdet Delibalta, Sercan Kösemek, Tahsin Dönmez, Taner Ergen, Yüksel Çelik, Hülya Kaptan sorgulamalarının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet Savcısı Halil Özen’in talimatı ile yapılan operasyonda gözaltına alınan isimler mahkeme tarafından serbest bırakılırken ayrıntılar da netleşmeye başladı.

Savcılık eski Müdür Fidan’a iddialar arasında yer alan Postaş Şirketi’nin aldığı uçak biletleri ve cep telefonunu sordu. Fidan’a şirketin ihale almasına aracılık eden kişiler vasıtasıyla gönderilen 2 adet LG marka cep telefonu ile belediyenin meclis kararı ile ücretini karşıladığı Macaristan seyahati için alınan biletlerin durumu tutanaklarda yer aldı. Fidan’ın İstanbul-Budapeşte ziyareti öncesinde İstanbul-İzmir gidiş-dönüş biletlerini firmanın sahibi Recep

Yalçın’ın eşi Meryem Yalçın’ın kredi kartından aldığı tespit edildi.

Yine Postaş Şirketi tarafından Başkan Karabağ’ın Özdere’de bulunan yazlığının tadilatı da Karabağ’a sorulan sorular arasında yer aldı. İddiaya göre Karabağ’ın tadilat masrafı olan 1228 TL’yi şirket yetkilisine ödettirdiği ve tadilat ustalarının bile bu isimler tarafından temin edildiği belirtildi. Karabağ’ın sorguda, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Başkan Yardımcısı Eraslan’a ise belediyenin sürekli ağaç, çiçek, suni çim ve bordür yapımı işini verdiği Sedef Peyzaj isimli şirket ile bağlantısı soruldu. Bu konuda da Derya ve Hülya Karadağlı isimli kişilere başkan yardımcısı ile ilişkilerinin olup olmadığı soruldu.  Savcı ayrıca, Eraslan’ın bir kafede içinde 5 bin TL olan zarfı şirket yetkililerinden alıp almadığını sordu. Diğer isimler ve çalışanlar da özellikle temizlik işleri şirketi ve Başkan Karabağ’ın şahsi durumunu ilgilendiren konularda ifade vererek süreci tamamladı.

EK TALİMAT GELECEK Mİ?
Savcılık dosyasının, emniyet KOM Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan eklerinde ise tam 32 konu yer alıyor. Savcılığın sadece iki konu ile ilgili operasyon yaptığı belirtilirken ek çalışma ve yeni işlemlerin başlayabileceği ifade ediliyor. Savcı Özen’in KOM’a yazdığı yazıda yer alan, “Daha sonra ek talimat verilecek olup” ifadesi de dikkat çekiyor.

KARABAĞ ÖRGÜT LİDERİ İDDİASI
Savcılık kayıtlarına göre belediyeye yapılan operasyonda mal ve hizmet alımına ilişkin ihalelerde ihaleye fesat karıştırma, suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve suç örgütü adına faaliyetlerde bulunmak iddiaları yer alıyor. Yine kayıtlarda Belediye Başkanı Karabağ dosyada, ‘örgüt lideri’ sıfatıyla yer alırken Rüzgar kod adlı bir de gizli tanık bulunuyor.  Savcılığa teslim edilen KOM raporunda ise operasyona “Bayrak” adı verilirken özellikle 2010 ve 2012 yılları arasında yapılan faaliyetler baz alındığı görülüyor. Çalışmaya dayanak olarak ise KOM’a gönderilen ihbar mektubu gösteriliyor. Emniyetin iki yıl boyunca teknik takip ve dinleme yaptığı da belirtiliyor.


İŞTE O İDDİALAR!

Hazırlanan fezlekeye göre toplam 32 maddelik suç unsuru tespit edilirken operasyonun sadece iki madde ile ilgili olması dikkat çekti. Diğer maddeler arasında ise birçok konu yer aldı.

- BAYRAKLI BELEDİYESİ’NCE YAPILAN BAYGEM PERSONEL ALIMI İHALESİNE FESAT KARIŞTIRMASI

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı BAYGEM Gençlik Merkezi personel alımı için ihale açarak ilan ettiği tarihte ihaleyi M.A.C  Temizlik-İnsan Kaynakları-Eğitim Şirketi’nin 698 bin TL’ye aldığı belirlenmiştir. İdarenin ilan yaptıktan sonra ihale dokümanında değişiklik yaptığı fakat bunun hangi zorunluluktan kaynaklandığını açıklayamadığı, yaklaşık maliyetin üzerinde bir teklifin ihale bedeli olarak belirlendiği tespit edilmiştir.  İhaleye ilişkin ödeme emir belgelerine, yapılan işler listesine, puantaj çizelgelerine, hak ediş raporu ekli olduğu fakat ihaleye ilişkin kesin kabulün yapılıp yapılamadığı tespit edilememiştir. Hizmet kabul tutanağının belgeler arasında yer almadığı da belirlenmiştir.

-BAYRAKLI BELEDİYESİ’NE ALINACAK KOORDİNATÖR VE BASIN DANIŞMANI İHALESİNE FESAT KARIŞTIRILMASI

Fezlekede, belediyenin danışman ve koordinatör kadrosunun bulunmadığı belirtilirken mülkiye müfettişleri raporuna göre Mefa Şirketi’ne verilen 44 bin TL’lik ücretin yasalara uygun olmadığı belirtildi.


- PARK YAPIM İHALESİNE FESAT KATIŞTIRILMASI

Mardin Ömerli İlçesi’ne park yapılması işi için açık ihale yapıldığı bunun için dört firmanın teklif verdiği ifade edildi. Buna göre iki firmanın eksik evrak gerekçesiyle idare tarafından devre dışına bırakılması ihaleye fesat olarak yorumlanırken sistemli bir şekilde ihalenin ÇEİP Gıda Pazarlama Şirketi’ne verildiği dile getirildi. İhalenin ise mevzuata uygun olduğunun da bilirkişi raporunda sabit olduğunun altı çizildi.



- BELEDİYEYE AİT ŞEHİT ÜMİT BOZ TESİSLERİNİN IŞIKLI TABELA İŞİNİN DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ İLE ALİ D’NİN İRTİBATLI OLDUĞU DANTE REKLAM İSİMLİ FİRMAYA VERİLEREK KAMU ZARARI OLUŞTURULMASI

Belediyenin üç firmadan fiyat alarak bu iş için piyasa araştırması yaptığı belirtilirken yaklaşık maliyesin sonrasında 34 bin 446 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Yapılan araştırmada Başkan Hasan Karabağ’ın irtibatlı olduğu Ali D’nin gayri resmi ortağı, Mustafa K.’nin ise resmi ortağı olduğu, işin Dante Reklam Şirketi’ne 31 bin 900 TL’ye verildiği dile getirildi.  Karabağ’ın ise Ali D.’den o dönem piyasa fiyat araştırması yapan Ekrem B. Aracılığıyla 4 bin TL para aldığı tespit edilirken iki firmanın teklif mektuplarında yazıların kriminal incelemede aynı şahıslara ait olduğu vurgulandı.

Ayrıca yine bir başka ihale olan sekreter ajandası, kimlik kartı, görevli kartları, reklam, el ilanı, magnet işleri için de aynı firmadan alım yapıldığı, bu konuda da Ali D’nin aracılık ettiği dile getirildi.

- BELEDİYENİN YAPTIĞI MATBAA, REKLAM, PANO, AFİŞ, BROŞÜR, KUTLAMA TEBRİKLERİ İŞLERİ İLE İLGİLİ DOĞRUDAN TEMİN HİZMET ALIMLARINI BİLİNÇLİ OLARAK ARSLAN Y. İSİMLİ ŞAHSA VERİLEREK KAMU ZARARI OLUŞTURULMASI

Belediyenin 2010 yılının tamamında bu işler için yaptığı doğrudan temin ihaleleri Başkan Karabağ’ın talimatı ile Güney Ajans isimli şirkete verdiği belirtilirken bu tarz çok sayıda iş alan Arslan Y.’nin işler karşılığında para ödediği bunun için ise çalışan Ekrem B.’nin kullanıldığı, paraların ayrı hesaplarda tutulduğu belirtildi. Müfettişlerin hazırladığı bilirkişi raporunda ise bu tür işlerin gerçekte yapılıp yapılamadığının tespit edilemediği vurgulandı.


- BELEDİYENİN MOBİLYA VE TEFRİŞAT ALIMLARINDA DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ KULLANILARAK İŞLERİN BİLİNÇLİ OLARAK SERTER MOBİLYA İSİMLİ FİRMAYA VERİLEREK KAMU ZARARI OLUŞTURULMASI

Belediyenin bir yıl içinde yaptığı büro mobilya alımlarını Serter Mobilya Dekorasyon A.Ş’den yaptığı, bu tarih aralığı ve alımların sıklığı göz önüne alındığında işlerin tek ve açık ihale ile yapılması gerektiği vurgulandı. Belediyenin bu yöntemi tercih etmek yerine işleri bölüp parçalayarak, belirli kısa aralıklarla aynı firmaya gitmesini sağladığı belirtildi. Fezlekede, Serter Mobilya yetkilisi Bedri S. de şüpheli olarak görünürken Başkan Karabağ’ın ise bu konuda maddi menfaat temin ettiği iddia edildi. Ayrıca, paraları ödenen mobilyaların alınıp alınmadığı yönünde ciddi şüphelerin olduğunun altı çizilirken Karabağ’ın kendi evinde de Serter mobilyalarını kullandığı tespit edildi.



- BAYRAKLI BELEDİYESİ’NCE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR TAKIM DOĞRUDAN TEMİN VE MAL-HİZMET ALIMLARININ PLANLI OLARAK FESTİVAL ORGANİZASYON’A VERİLMESİ

Belediyenin park açılışı, çocuk korosu organizasyonu, 23 Nisan etkinliği, bahar konseri, resepsiyon, Dünya Barış Anıtı kutlamaları ve zafer bayramı etkinlikleri işini Festival Organizasyon’un aldığı ifade edilirken şirket yetkilisi Mustafa Ç.’nin belediye yetkilileri ile irtibatlı olduğuna vurgu yapıldı. İşlerin doğrudan bu isme yönlendirildiği dile getirilirken Başkan Karabağ’a çeşitli zamanlarda karşılıksız para verdiğinin de tespit edildiği ifade edildi. Bilirkişi raporunda bu durumun yasalara uygun yapıldığının açıklandığı anlatılırken teknik takip verilerine göre şirket yetkilisinin işleri önceden bildiği, kendisine bildirilen oran doğrultusunda teklif verdiği kayıtlara geçti.



-BELEDİYE FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE AİT İŞLERİN DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ İLE ALİ D’NİN ORTAĞI OLDUĞU MUSTAFA K. İSİMLİ ŞAHSA AİT VEGA VE ARİS MİMARLIK FİRMALARINA VERİLEREK KAMU ZARARI OLUŞTURULMASI

Belediyenin Ümit Boz Tesisleri Heyelan Koruma çalışmaları, 40 metrelik bayrak direği, yaren kafe onarım işi, Doğançay Mahallesi şantiye sahasına yapılacak istinat duvarı, demir korkuluk ve merdiven işlerinin Vega ve Aris Şirketlerine verildiği belirtildi. Mustafa K. ile Karabağ’ın arasının iyi olduğu Ali D.’nin başka bir firma olan Bemol Reklam Şirketi’nde ortak oldukları ifade edilirken Karabağ’ın maddi menfaat karşılığında işlerin yönlendirdiği ve ihaleleri bu isimlerin bildiği dile getirildi. Ayrıca ihalelerde onay belgesi ve piyasa araştırma tutanaklarına yer verilmediğinin de altı çizildi.

- BAYRAKLI BELEDİYESİ’NİN ARAÇ KİRALAMA HİZMETLERİ İÇİN DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ İLE BİLİNÇLİ OLARAK YAKUP M. İSİMLİ ŞAHSA İŞ VERİLMESİ

Belediyenin çeşitli etkinliklerde kullanmak üçere özellikle araç kiralama işi için Yakup M’nin tercih ettiği belirtilirken düzenlenen hak ediş ve ücret ödeme makbuzlarında yetkililerin yapılan yanlışı düzeltmek için uyarıda bulunduğu da kayıtlara geçti. Hatta Bayraklı Merkez Binası Hizmet Kira Bedeli işi ile sürücülü araç kiralaması ihalesinin evraklarının birbirleriyle karıştırıldığının tespit edildiği de belirtildi.

- KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞLERİNİN DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ İLE AYDIN Ö.’YE AİT BUKET BAYRAKÇILIK İSİMLİ FİRMAYA VERİLEREK KAMU ZARARI OLUŞTURULMASI

Belediye Başkanı Karabağ ile arası iyi olan Ali D’nin irtibatlı olduğu Buket Bayrakçılık’ın Sahibi Aydın Ö’nün 2011 yılında bayrak sattığı ifade edilirken alımlar için ödenen 43 bin TL’nin mal alım ihalesi ile yapılması gerektiği dile getirildi. Belediyenin ise bayrak, flama, fors alım işlerini bu şirkete verdiği belirtildi.

- BAŞKAN HASAN KARABAĞ’IN BELEDİYE KAYNAKLARINI USULSÜZ KULLANARAK KENDİ ŞAHSİ ÖZEL HABERLERİNİ YAPTIRMASI

Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın bazı TV kanalları ve gazetelerde kendi şahsi haberlerini yaptırdığı, çalışanları aracılığıyla gönderdiği mesajda hakkında olumsuz haber çıkmasını engellediği belirtildi. Karabağ’ın bilgisi dahilinde belediye kasasından temsil ve ağırlama giderleri adı altında yüz binlerce lira ödeme yapıldığının da altı çizildi.

- ERDAL TERCAN’IN KAÇIRILMAYA ÇALIŞILMASINA YÖNELİK TEHDİT EYLEMİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın bir dönem makam şoförlüğünü yapan Erdal Tercan’ın bir gazetede başkan hakkında haber yaptırması da kayıtlarda yer aldı. Bunun üzerine Karabağ’ın Tarık A. ve Erdal B’ye talimat vererek Tercan’ı kaçırmaya çalıştığı ifade edildi. Karabağ’ın iki isme bunun karşılığında para verdiğinin tespit edildiği dile getirildi.

- MURAT KAYA VE EMRAH EFETÜRK İSİMLİ ŞAHISLARIN DARP EDİLMESİ

Tarık A. Ve paşa lakaplı Erdal B’nin Hasan Karabağ’ın korumalığını yaptıkları, belediye-başkan aleyhine fiil, hareket ve düşünce içerisinde bulunan şahıslara bu isimler aracılığıyla gözdağı verildiği ifade edildi. Belediyeye gelerek iş müracaatında bulunan ve belediye ile orunu olan Murat K. ve Emrah Ö. İsimli şahısların darp edildikleri belirtildi. Kayıtlara göre isimlerin adli makamlara müracaat etmediği teknik takip tutanaklarından anlaşılırken müşteki ifadeleri alınamadığı için olayın sebebinin netlik kazanmadığı da vurgulandı.

- KENAN FİDAN’A YÖNELİK DARP VE TEHDİT EYLEMİ

Bayraklı Belediyesi ile irtibatlı olan veya belediyenin işini yaptığı değerlendirilen bir akaryakıt şirketi ile birlikte hareket ederek kaçak mazot veya akaryakıt işi yaptığı yönündeki iddia üzerine Başkan Karabağ’ın talimatı ile Kenan Fidan’ın iki koruması tarafından darp edildiği belirtildi. Olay sonrasında Karabağ’ın kendi adının geçmemesi için iki isme 70 bin TL civarında para verdiğinin tespit edildiği belirtildi.

- EKREM BİRDAL-ERDAL KAHRAMAN VE HÜSEYİN İSKİT’İN DARP EDİLMESİ

Bayraklı Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan bazı işçilerin görevlerine son verildiği, daha sonra belediye hizmet binası önünde oturma eylemi yaparak pankart açtıkları, bunun da basında yer aldığı için dikkat çekmesi üçerine Başkan Karabağ’ın dönemin zabıta Müdürü Gürsel D’ye talimat verdiği belirtildi. Gürsel D’nin işçileri ikna edememesi üzerine Erdem U’ya Gümüşpala ve Alparslan Mahalleleri’ndeki pazaryerlerinden pazar tezgahı yeri verdiği, bunun üzerine de aynı kişinin yanına topladığı adamlarla eylemci üç ismi darp ettiği dile getirildi. Ayrıca, kayıtlara göre olay anının görüntü kayıtları ve kamera görüntülerinin ise Oktay K. ve Bayram A. tarafından silindiği tespit edildi.

- ŞAHSİ HARCAMALARIN GERÇEK DIŞI FATURA TEMİN EDİLEREK ZİRAAT BANKASINDAN ALINMASI

Bayraklı Belediyesi ile Ziraat Bankası’nın arasında yaptığı protokol gereği belediyenin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere fatura karşılığında para alabileceği ifade edilirken Başkan Karabağ’ın anlık harcamaları ve şahsi işleri nedeniyle piyasadan temin ettiği faturalar aracılığıyla her ay 5 bin TL para çektiği tespit edildi.

- AVUKAT BAHRİYE KALAY BODUROĞLU’NA USUSÜZ OLARAK PARA ÖDENMESİ

Belediye bünyesinde görevli/anlaşmalı avukatlar olmasına rağmen Belediye Başkanı Karabağ’ın irtibatlı olduğu değerlendirilen Avukat Bahriye Kalay Boduroğlu’na ödeme yapıldığı ifade edildi. Hizmet alım ihalesi 22-a maddesine göre temin edilen yöntemin usulsüz harcama olarak değerlendirildiği vurgulandı.

- İMARA AYKIRI ŞEKİLDE RUHSAT VERİLMESİ

Abdullah S. İsimli şahsın dükkanını kiraya vermek istediği fakat ruhsata aykırılıklar olduğu için ruhsat alamadığı ve Baykan Yardımcısı Yıldırım A. ile temasa geçtiği tespit edilirken dosya belediyeden alınamadığı için eylemin gerçekleşip gerçekleşmediğinin öğrenilemediği dile getirildi.

- CEMAL EROĞLU’NA AİT DÜKKAN İÇİN YIKIM KARARI BULUNMASINA RAĞMEN YIKILMAMASI

Belediyenin eski Meclis Üyesi Cemal Eroğlu’na ait işyerinde ruhsata aykırı bölümlerin yıkılması kararı çıktığı, fakat yıkımın uzatıldığı ifade edilirken üç günlük vekalet alan Meclis Üyesi Ali Alan’ın imza attığı belirtildi. Alan’ın aynı zamanda ilgili birime de talimat vererek Karabağ’ın bilgisi dahilinde göz yumduğu vurgulandı. Öte yandan aradan geçen zamanda, ruhsata aykırı bölümler belediye tarafından yıkıldı.

- BAŞKANIN AKRABALARININ ALINMASI

Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatı ile akrabası olduğunu söylediği Yüksel A. ve Gökay T’isimli şahısları belediyede işe aldığının tespit edildiği belirtildi.

- USULSÜZ ÖDEME YAPILMASI

Kayıtlara Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile belediye meclis üyeliği yaptığı dönemde sık sık karşı karşıya gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe arasındaki durum da geçti. Karabağ’ın gazeteciler S.K ve M.U’dan Boztepe aleyhine haber yapılmasını istediği, bunun için de gerekli bilgilerin olduğu CD’yi meclis üyesi Rıza U’nun getireceğinin tespit edildiği belirtildi. İki ismin Karabağ’a Boztepe operasyonunu kendilerine bırakmasını, ne gerekiyorsa yapacağını söylediği de anlatılırken haber karşılığı belediye kaynaklarının kullanıldığı dile getirildi. Ayrıca, başka bir çalışan adı altında M.U’nun belediyeden düzenli olarak para aldığı bu durumdan belediye çalışanları Bahar A. ve Tuğba A.’nın haberinin olduğu, puantaj tablosunun altına kendi isimlerinin yazılmasını istememelerine rağmen yazıldığı için görevlileri uyardığı ifade edildi. Bununla ilgili de teknik takip verilerinin bulunduğunun altı çizildi.

- ÖLEN PERSONELİN İŞTEN ÇIKARTILMASI

Kayıtlara göre belediyede taşeron şirkette çalışan Mithat Mirzan’ın 2009 yılından öldüğü 25 Ocak 2011 tarihine kadar belediyede görev yaptığı, buna rağmen işten çıkartıldıktan sonra vefat etmiş gibi gösterildiği belirtildi. Başkan Yardımcısı Gamze E’nin bu konuyla ilgili personele talimat vererek ölen kişinin ailesinin sosyal hakları açısından mağdur edildiği bilgisine yer verildi.

- SPOR KULÜBÜ VE DERNEKLER ÜZERİNDEN ÖDENEN ÜCRETLER

Belediye spor kulübüne, belediye bünyesinde çalışan çay ocaklarının devredildiği, ayrıca bin TL prim sözü verilen spor kulüplerine bunun hangi kalemden aktarılacağının düşünülmesi üzerine Ali D’nin formüller aradığı belirtildi. Başkan Karabağ’ın Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Ş’ye 200 bin TL para yatırması için talimat verdiği kayıtlara geçerken konuyla ilgili geniş araştırma için Sayıştay ve Vergi Dairesi’nin harekete geçmesi istendi.

Ayrıca, kayıtlarda Spor Kulübü Derneği’nde çalışan Dilek A.’nın belediyeye meşrubat ve içecek satan Arzaoğulları firmasının ortağı Remzi A ve Bordağ İçecek firmasının ortağı Ragıp A’dan yılbaşı çekilişlerinde hediye olarak verileceğini söylediği laptop bilgisayar istediği, bunun da hibe gibi gösterilmesini istediği yer aldı.  Şirket ve ortakların da bundan sonraki süreçte belediye ile birlikte çalışma şartı ile bu laptopları verdiğinin teknik takibe takıldığı dile getirildi

 
Denizli’de kaza kurbanları yan yana uğurlandı
 
İsrail’den vatandaşlarına: Türkiye’yi terk edin!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 10 Nisan 2016 Pazar 21:08

Bayraklı parklarına gömülen para, sürekli yenilenen çim ve peyzaj ile yepyeni kaldırımları değiştirenlerden hesap sorulsun. Her gün onlara beddua ediyoruz her gün..

Yorumu oyla      11      5  
Mert 10 Nisan 2016 Pazar 12:51

Bayraklı parklarına gömülen para, sürekli yenilenen çim ve peyzaj ile yepyeni kaldırımları değiştirenlerden hesap sorulsun. Her gün onlara beddua ediyoruz her gün..

Yorumu oyla      11      5  
SADE VATANDAŞ 9 Nisan 2016 Cumartesi 09:06

BU BELEDİYELERİ SAYIŞTAY İNCELEMİYOR MU? BU HARCAMALARI NEDEN İŞLEME ALMIYORLAR? BENCE SAYIŞTAY KURUMU DA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ.

Yorumu oyla      11      5  
Hüseyin Eren 8 Nisan 2016 Cuma 20:19

Manavkuyu Muammer Aksoy Parkının sözde yenilenmesi de incelenmelidir. Yeni Türkü konseriyle şaşalı bir açılışın ardından eski oyun gruplarının yeniden montajının yanısıra bir yıl geçmeden çimlerin deforme olarak yenilenmesi,ardından korkuluk demirlerinin yapılması, sulama sistemi döşenmesi ve sondaj vurulması v.s. O halde yaklaşık 800 bin TL ye nasıl yeniden yaptınız diye sormasınlar mı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de tıp öğrencisi canına kıydı
Balçova’da bir evde yalnız yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
Kimlik bilgisi sızıntısına İzmir’den suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı adına Avukat Tacettin Çolak, ...
Danıştay’dan flaş ‘başörtüsü’ kararı
Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren Milli ...
 
YSK Başkanı 'sızıntı'da tarih verdi!
YSK Başkanı Sadi Güven, internette yayınlanan kimlik bilgileri ile ilgili ...
Alaçatı’da ot festivali bereketi!
İzmir’in Çeşme ilçesinde, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nin ...
İzmir’de yürek yakan son: Dehşeti paylaştı ve…
29 yaşındaki Fatma Sarıaslan, girdiği bunalım sonrasında ilaç içip canına ...
 
Uyuşturucuyla mücadele derneğinde cephane!
İstanbul Fatih'te bulunan Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele ...
İzmir’de erken yaza ‘sağanak’ mola!
Nisan ayının ilk haftasını adeta yaz havasında geçiren kent Pazar gününden ...
Ege Denizi için balon balığı uyarısı!
Hint okyanusu kökenli zehirli bir tür olan balon balığının, Ege Denizi'ne ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva