HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2020 Salı - 11:06

'Askıda ekmek' eleştirilerine yanıt: Nankörsünüz!

MHP lideri Bahçeli, başlatığı "askıda ekmek" kampanyasına yönelik eleştirilere "Milletin ekmeğine göz koyacak kadar nankörsünüz" sözleriyle yanıt verdi.

 Askıda ekmek  eleştirilerine yanıt: Nankörsünüz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Başlattığı "askıda ekmek" kampanyasına yönelik eleştirilere yanıt veren Bahçeli, "Ekmeği askıya koyduk, helalden yana tercihimizi ortaya koyduk" dedi.

"Milletin ekmeğine göz koyacak kadar nankörsünüz" ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir." 

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Ekmek fiyatlarının zamlandığı dönemde Samsun İlkadım ilçesinde olduğu gibi dayanışma ve yardımlaşma ahlakıyla idrak edip vatandaşlarımızla buluşturmuştuk. Kendine bile devası olmayan şahıs Ekonomiden Sorumlu Bakanlık görevini icra ediyordu. Askıda ekmek kavgası manevi bir görevi ifa hassasiyetidir. Biz askıda ekmek koyduk, ekmeksizler saklandıkları delikten çıktı.

Türkiye ekonomisi gücüne güç katacak, tüm art niyetli siyaset bezirganlarını ters köşeye yatıracaktır. Karadeniz'de bulunan 320 milyar m3'lük doğalgaz rezervine ilave olarak 85 milyar m3'lük doğalgaz bulunması ekonomide iyimserliği kamçılamıştır. Bu gelişmeler karşısında moralleri bozulan ekmeksizler kendilerini ele vermişlerdir. Askıda ekmek kampanyamıza kara çalanlar utanmalarını bilen gafillerdir.

Bir ekonomist 'İstediğiniz kadar posta arabasını arka arkaya ekleyin bundan tren olmayacaktır' demiştir. Bırakın tren olmayı vagon olmaz bunlardan. Dün önüne konulan çanağı deviren kimliksizlerin zilletin askısında nasıl eridikleri görecekleri günler yakındır. Biz ekmeği askıya koyduk, helalden yana tercihimizi gösterdik. Biz ekmek diyoruz, millet diyoruz, refah diyoruz, bereket diyoruz, beka diyoruz, istiklal ve istikbal diyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'ye Cumhur İttifakı'yla ulaşacağımıza inanıyoruz.

ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN'A SALDIRILARI

Uzun yıllardır 'Ne olacak bu memleketin hali' bir buçuk asırdır dildedir. Bu sorunun mahiyet ve muhtevası milletimizin iradesiyle değişmiş, dar kalıplar kırılmış, 'ne olacak bu dünyanın sonu' sorusu öne çıkmıştır. Türk milleti dünyayı kavramıştır. Bize göre bir soru bin soruya kapıdır. Akan zamanın neresinde duruyoruz? Karmaşıklaşan hadiselere nasıl bakıyoruz? Karşımızdaki tehdit ve fırsatları nasıl okuyoruz? Akıl ölçüleri dağılmış, ahlak seviyesi tükenmiş hiçbir siyasi ve ideolojik akıl bunlara yanıt veremeyecektir.

Elimizde bir çıkış haritası yoktur. Geleceğimizin nasıl şekilleneceğini, tehdit ve fırsatların neler olacağını önceden tarihi şuuruyla öngörmek, hazırlık yapmak elimizdedir. Bölgesel ve uluslararası krizler gerçekleri görememenin, hazırlıksız yakalanmanın sonucunda ortaya çıkmıştır. Türkiye, Cumhur İttifakı'yla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle tarihin arkasında koşan, olup bitenleri günü birlik analiz eden bir ülke olmaktan tamamen uzaklaşmıştır. Mücadele eden, müdahale eden bir ülke olarak Türkiye bölgesel ve küresel olayların aktif, etkili bir takipçisidir. Bizden habersiz bir kuşun havalanması söz konusu değildir.

Dağlık Karabağ meselesi sıradan bir mesele değildir. Coğrafya tarihinin yazıldığı mekanın adıdır. Bu coğrafyada yazılan Türk tarihidir, dökülen Türk kanıdır. Bunun karşısında yerle yeksan edilince unsur ise terör devleti Ermenistan'dır. Mefkure bir tohumdur, filiz filiz çınar olacağı yer milletin engin yüreğidir. Ermenistan hem korkak, hem hain, hem savaş suçlusudur.

Sivilleri öldürerek Azerbaycan'da korku yaratmaya çalışmaktadır. Soykırımcı Ermenistan işbaşındadır. Bölücülerin soysuz torunları bugün cinayet nöbetindedir. Minsk Grubu'nun eşbaşkanları Fransa gibi Ermenistan'a silah ve mühimmat temin etmektedir. Türk düşmanları Dağlık Karabağ'da faaldir. Ermenistan sivillerin üstüne yine füze göndermektedir. 60'a yakın soydaşımız şehit edilmiştir.

Ermeni askerleri kafileler halinde firar ederken, terörist devlet kayıp vermektedir. Türk'e kefen biçmeye çalışan zalimlerin sonu korkunç olmaktadır. Ermenistan Terter'de mezarlığı bombalayacak kadar kana susamıştır. Ermenistan her defasında ilan edilen insani ateşkes kararlarını ihlal etmiştir. Dağlık Karabağ, Azerbaycan'a geçmeden ateşkes uçurumdur.

"AYIPTIR, GÜNAHTIR"

Bizi üzen, Türk cumhuriyetlerinin tepkisizliği ve hareketsizliğidir. Bu suskunluk, bu durgunluk Türk'e yakışıyor mu? Sokak hazır diyerek aba altından sopa gösteren Soros uşakları, demokrasi onurunu yok saymanın bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Diyoruz ki, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Türk'ün feryat ettiği bir ortamda başka bir Türk'ün duyarsız olması abesle iştigaldir. Kıbrıs'ta sesiniz çıkmıyor, Kerkük'ten habersizsiniz bari Karabağ'da sesiniz çıksın. Haksızlık karşında susmak tarihi hatadır. Biz gölge değiliz, Türk evladı Türk'üz. Bugün Azerbaycan'ın başına gelenler yarın başka Türk devletinin başına gelebilecektir. Bir Türk dünyaya bedeldir diyoruz ama dost ve kardeş ülkeden dik duruş göremiyoruz. Ayıptır, günahtır. Türk'ün şakası olmaz. Türk milletinin şerefli mensupları olarak, haklı mücadelenin şartları neyse hesap yapmadan yerine getirmek zorundayız. Kocaman bir aile olan büyük Türk milletiyiz.

KKTC'DEKİ SEÇİMLER

KKTC'nin 5'inci Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyorum. KKTC Cumhurbaşkanı seçiminde bahis oynayan anket şirketleri vahim şekilde çuvallamıştır. Hepsi nal toplamış, tahminlerinde yanılmıştır. Bizim beklentimiz şudur; Kıbrıs'taki seçimleri Türkiye'nin desteklediği Ersin Tatar kazansın işimi tasfiye edeceğim diyenler verdiği sözü tutsun. Esaret değil cesaret kazanmıştır. Zillet değil, millet kazanmıştır. Akıntıya karşı kürek çekenler sandıkta kaybolmuştur.

Kıbrıs meselesini Rumların eline ve insafına terk etmek en başta milli değerlere ve tarihsel kazanımlara haksızlıktır. Dünden bugüne bakışımız değişmemiştir. Neye sahip olduğumuz değil, sahip olduklarımızla ne yaptıklarımızdır. Bunlar Kıbrıs Türklüğü'nün zorlu yıllarında sandallara binip kaçan, gemiyi terk eden korkaklardır.

Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır. KKTC'nin tanınması uluslararası toplum nezdinde kabulü ve egemen devlet halinde varlığı sağlanacaktır. Siyasi tercihi ne olursa olsun, KKTC'de yaşayan her kardeşimi kucaklıyorum. Lefkoşa Ankara'nın ikiz kardeşidir. KKTC, Doğu Akdeniz'deki son siperimizdir. Kıbrıs demek vatan demektir, Kıbrıs demek Türk demektir. Ne var ki ışıklar yanıyor mesajıyla darbe heveslileri, ışığı yakanın da kapatacak olanların sadece aziz millet olduğunu bilmeleri tavsiyemiz ve ikazımızdır."

 
Çin'den Hindistan'a çağrı: Askerimizi geri verin
 
Bornova’da hem iş arayan gençlere, hem eczanelere destek
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 20 Ekim 2020 Salı 20:25

Nankörler Nobele aday olabilecek bir projeyi küçümseyemezsiniz.Nokta......

Yorumu oyla      2      4  
Posterli ekmek dağıtımı 20 Ekim 2020 Salı 12:16

insanlar ekmeğe bile muhtaç kalmış ki ekmek dağıtıyorsunuz. Hadi dağıttınız; bari kimin verdiği belli olmasın.

Yorumu oyla      7      3  
Giritli... 20 Ekim 2020 Salı 12:06

Ya bırak bu işleri sayın Bahçeli, Kim nankör...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den FETÖ iddiaları için açıklama!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Ermenistan'ın ...
MHP Tire'den askıda ekmek kampanyası
MHP Tire İlçe Teşkilatı, "Askıda ekmek kampanyası" düzenledi. 
CHP’li Sertel’den stat çıkışı: İzmir cezalandırılıyor mu?
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 5 yıl önce yıkılan İzmir Alsancak ...
 
PM'ye sunuldu: CHP'nin o ilçede sadece iki üyesi var!
CHP MYK'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'nin üye sayısı ile ilgili rapor sunuldu.
MHP'den 'askıda ekmek' eleştirilerine tepki!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ...
İYİ Parti'de ortalık karıştı: İl başkanına FETÖ'cü iması!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
 
Disiplin soruşturması başlatılan CHP’li Derinsu suçlamaları reddetti!
CHP’de, “meclis grubunda aldığı görev ve sorumluluğu yerine getirmemek ...
CHP'li Sertel'den 'fezleke' resti: 'Dokunulmazlığım kaldırılsın' diye el kaldıracağım!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, hakkında hazırlanan ...
Bakan Pakdemirli'den MHP İzmir'e ziyaret
Dokuz Eylül Üniversitesinin akademik açılış törenine katılan Pakdemirli, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva